SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Delsbo IF
0 - 0
Iggesunds IK
Delsbo IF0 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 september, 14:00
Plats:Delsbo IP
Tävling:
Matchnummer: 000082112
Samling:13:00
Mållöst derby
2020-09-13 18:14
Det var tufft och tätt på fasta situationerna matchen igenom. Foto: Victoria Mickelsson
Årets enda derby spelades på söndagen på Delsbo IP och det blev ett klassiskt höstderby där mycket stod på spel och inget av lagen ville bjuda på något. En direkt dålig första halvlek från båda lagen blev en något bättre andra där Iggarna skapade dom bästa lägena för att vinna matchen.
Matchen började olyckligt för Delsbo som fick sin spelande tränare Jesper Karlsson utburen på bår redan efter tre minuter. Mycket olyckligt såklart för hemmalaget och vi hoppas att Jesper repar sig snabbt.

Första halvlek inte mycket att skriva hem om som sagt. Tobbe Björk hade ett bra skottläge och alla som minns hans projektil Kvarnsveden borta för ett antal år sedan blev grundligt besvikna när Tobbe tofflade bollen högt över. Anders Fridlund hade även han ett bra läge framspelad av Crimo men avslutet var för tamt och mitt på Dellbo-keepern.

Andra halvlek betydligt bättre och Iggarna om inte radade upp lägen så skapade man i alla fall en handfull som kan klassas som 100%-iga. Tobbe hade åter ett gyllne läge där han nog hunnit tagit in bollen men nu valde avsluta på ett, återigen mot trädtopparna. Wais får ett kanonläge framspelad av Crimo men målvakten hinner ut och täcka av. Yonni har ett fint läge där han borde avslutat på ett men väljer två och Delsbo hinner i mellan. Ragge har ett bra läge på stopptid men bollen strax utanför. 

Lägg till några halvchanser till det så förstår ni att Iggarna vinner halvleken på poäng ganska klart. Men Delsbo försvarar sig väl och deras målvakt kommer upp stort när det behövdes och hemmalaget kändes väldigt nöjda med en poäng, ingen stress i insparkarna på slutet direkt.

Tre matcher kvar nu och skall man hänga med i toppen nu så finns chansen efter att Matfors slagit Järpen. Men då behövs det segrar och dom kommer om självförtroendet vänder i det offensiva spelet. Bakåt var det ramstarkt som vanligt och det är där i 3-backslinjen, som håller nollan både i mål och tillsläppta målchanser, vi hittar dagens plussare:

+++ Dennis Backström
  ++  Dennis Sjölén
    +  Thomas Sundberg


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook