Samling:11:00
Hille höll tätt
2018-09-04 23:38
Från förra hösten, en match som Iggarna gick segrande ifrån
Iggarna räckte tyvärr inte till mot den starka tabelltvåan Hille som lyckades avgöra matchen redan i första halvlek.

Gästerna fick en drömstart på matchen då Wilma Sjöberg fick bollen när Iggarna inte hade hunnit tillbaka i försvarspositioner och utnyttjade Röjehags höga position och lyfte bollen otagbart över henne fram till 0-1 redan efter fyra minuters spel. Matchinledningen var klart i favör till gästerna och det dröjde en stund innan Iggarna fick till något riktigt anfall men när det väl kom så fick Iggarna lite luft under vingarna och spelet jämnade ut sig och det var inte alls långt undan att en av Westmans patenterade hörnor ledde fram till en kvittering istället var det Hille som utökade ledningen och samme lirare näst intill kopierade 0-1 fram till 0-2 och i halvlekens sista minut utökade Hille till 0-3 på hörna, ett resultat som kanske var i överkant men Hilles försvarsspel var riktigt stabilt och deras effektivitet dödlig vilket onekligen är ett framgångsrecept.

I andra halvlek hade Iggarna höjt sig flera snäpp och ledda av en i vanlig ordning kompromisslös Frida Hellberg på innermittfältet hade hemmalaget nu betydligt mer av spelet än i första halvlek och Hille fick bekänna färg i försvaret och gjorde det tyvärr för Iggarna på ett utmärkt sätt även om det faktiskt fanns chanser att krympa avståndet, riktigt nära var det när Johanna Ohlsson ordnat en frispark ute på vänterkanten som Leneli Grönoset slog lågt in i straffområdet till Fanny Westman som klippte till direkt men målvakten gjorde en strålande räddning.

Lenelie Grönosets något mer framskjutna position i anda halvlek gav effekt då hon var nära ett par gånger om bland annat efter att ha tagit emot ett inkast och snabbt vänt bort en försvarare och skruvat bollen mot den bortre stolpen men tyvärr gick den precis utanför.

Hille å sin sida bevakade sin ledning och gjorde det framgångsrikt och visade varför de släppt in minst antal mål i serien och höll undan fram till en bekväm och rättvis seger.

Laget: (4-4-2)

Pernilla Röjehag – Angelina Ferm, Klara Franck, Emmie Sundqivst, Emma Högström – Fanny Westman, Frida Hellberg, Leneli Grönoset, Linnea Persson – Malin Norman, Johanna Ohlsson

Avb. Matilda Larsson, Moa Backström, Wilma Hellström, Julia Eriksson

Matchens plus:

+++ Frida Hellberg, ledaren som hela tiden tar ansvar och vill visa vägen. Ovärderlig!

++ Leneli Grönoset, främst för andra halvlek, inblandad i väldigt mycket att IIKs offensiv.

+ Fanny Westman, kliver in och sliter på varenda position och försöker hela tiden bidra åt båda håll.