Samling:13:00
Poäng trots bottennapp - Alvin och Ragge räddade Iggarna
2020-08-23 18:27
Alvin Brisvåg rinner igenom och är klinisk i sitt avslut när han rullar in lednigesmålet för Iggarna. Foto: Peter Axman
Iggarna hade sannerligen inte sin bästa dag i hemmamatchen mot Sollefteå och den poäng man tog efter 1-1 (1-1) får man idag vara väldigt nöjda med. Storspel av målvakten Rasmus Andersson och mål igen av comebackande Alvin Brisvåg räddade poängen åt Iggarna.
Nej det var inte mycket som stämde för Iggarna denna dag. Samtidigt så skall det sägas att Sollefteå gjorde en mycket stark match och satte hela tiden Iggarna under tryck.

Ett starkt försvarsspel och med en omutlig Rasmus "Ragge" Andersson mellan stolparna gjorde att Iggarna höll sig kvar i matchen resultatmässigt. Spelmässigt så var det för det mesta Sollefteå som höll i taktpinnen.

Men i 35:e minuen så får Iggarna det att stämma och Kalle Palmlöf sätter fram bollen till Ragge Johansson som vänder upp fint och skickar bollen vidare i djupet där Alvin Brisvåg kommer störtande och kyligt rullar in 1-0.

Alvin hade i början av matchen ett liknande läge och även ett friläge i slutet av halvleken som dock nekades av Kristoffer Westerlund i målet vid båda tillfällena.
På stopptid i första halvlek får Sollefteå straff som man förvaltar och 1-1 blev halvtidsresultatet.

Den förväntade uppryckningen från Iggarna i andra halvlek uteblev och matchen fortsatte med Sollefteå mot Ragge i målet kändes det som. Dock så får Iggarna ändå chasen att avgöra matchen när inhoppande Anders Fridlund dras ned i straffområdet i slutminuten, för övrigt samma situation som gav Sollefteå sin straff. Domaren Jim Larsson valde denna gång att fria och det var bara en i raden av märkliga domslut från domare Larsson som förhoppningsvis inte kan ha blåst sin bästa match den här dagen.

En poäng som sagt som Iggarna får vara väldigt nöjda med, något man kan vara väldigt missnöjd med är istället den egna prestationen. Vi får hoppas på en rejäl uppryckning till nästa helg då tuff bortamatch väntar mot Frösö IF.

+++ Rasmus Andersson - krävdes en straffspark för att Ragge skulle få kröka rygg. Mycket stabil matchen igenom och den som räddar poängen idag.
++ Alvin Brisvåg - comeback efter skadefrånvaro. Snyggt mål och starkt arbete i defensiven.
+ Jonas Karlsson - försökte och försökte offensivt på sin kant. Mattades av i andra men stabil defensivt.