Samling:11:00
Storseger i avslutningen
2018-10-01 17:04

Det blev en riktigt trevlig avslutning på säsongen för Iggarna på Lägervallen där Mohed väntade i säsongsepilogen, en på papperet betydelselös match där det inte handlade om varken uppflyttning eller nedflyttning för något av lagen men alla vill ju alltid avsluta på bästa sätt och det gjorde verkligen Iggarna.

Redan i den andar minuten hittade Angelina Ferm fram med en fin passning till Johanna Ohlsson som blev fälld bakifrån och Wilma Hellström stegade fram och slog säkert in den efterföljande straffsparken. Iggarna fortsatte att slita stora hål i Moheds försvar med sitt djupledsspel men även om det blev flera avblåsningar för offside var inte den högt stående backlinjen från Moheds sida speciellt lyckad alls. Så fortsatte det och inte förrän Iggarna slarvade i uppspelet fick Mohed ett friläge men Pernilla Röjehag stod för en mycket fin fotparad och fredade målet. Istället för en kvittering för hemmalaget utökade Iggarna ledningen efter att Nona Saenchai friställt Johanna Ohlsson som kallt rullade in 0-2. Och bara minuter senare lade Leneli Grönoset en perfekt passning mellan mittbackarna till Johanna Ohlsson som tryckte in sitt andra för dagen och satte ledningen i halvtid till mycket stabila 0-3.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt där Iggarna kom i anfall efter anfall det var nära frilägen vart och vartannat anfall men Iggarna försökte variera sig och fick utdelning när Angelina Ferm tog sig fram på vänsterkanten och gick förbi en spelare innan hon hittade in med en passning snett inåt bakåt som Leneli Grönoset mötte på ett och tryckte in.

Mohed tvingades alltid ta långa vägen till mål och hade svårt att hinna få med speciellt många spelare i sina anfall men fick ändå med en stor portion tur en reducering efter att Pernilla Röjehag tappade in ett inlägg men det var bara en tillfällig plump i protokollet och Iggarna fortsatte trumma på. Angelina Ferm och Johanna Ohlsson kombinerade igen likt första halvlek och även denna gång med straffspark som följd. Nu var Johanna Ohlsson sugen på ett hattrick och lyckade via en omgång sten, sax, påse mot Wilma Hellström få slå straffsparken själv men tyvärr visade det sig att hon var bättre i den grenen än straffskytte för målvakten räddade den.

Iggarnas kvicka djupledsspel fortsatte att fira triumfer och det var nära att ledningen skulle utökas flera gånger men det skulle dröja ändra fram till matchens sista minut då Fanny Westman satte en perfekt passning i djupled till Leneli Grönoset som kom farande från mittfältet och kyligt tunnlade målvakten fram till 1-5 och satte punkt för säsongen.

Det blev en väldigt speciell match så till vida att Iggarnas matchplan funkade väldigt väl samtidigt som att Moheds sätt att försvara också passade Iggarnas sätt att spela vilket gjorde att det inte blev speciellt spännande alls även om det kunde ha blivit en helt annan matchbild om Mohed lyckats kvittera vid 0-1 men sett till antalet chanser över 90 minuter var Iggarna överlägsna och kan se tillbaka på en trevlig säsongsavslutning.

Laget: (4-4-2)

Pernilla Röjehag – Klara Franck, Elin Tegenfeldt, Wilma Hellström, Emmie Sundqvist – Fanny Westman, Frida Hellberg, Leneli Grönoset, Angelina Ferm – Johanna Ohlsson, Malin Norman

Avb. Nona Saenchai

Matchens plus:

+++ Johanna Ohlsson, ständigt på språng med smarta lösningar och Mohed hade inga lösningar på hur de skulle hantera henne.

++ Leneli Grönoset, Hittade en perfekt yta och växer mer och mer in i rollen på mittfältet. Två mål och fler och fler framspelningar.

+ Angelina Ferm, fick upp farten ordentligt i den här matchen var ständigt aktiv och utmanade en mot en och satte sina medspelare i fina lägen.