Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IK Huge
0 - 5
Iggesunds IK
IK Huge0 - 5Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 21 juni, 19:30
Plats:Kastvallen
Tävling:
Matchnummer: 050202036
Samling:18:30
Storseger mot Huge
2018-06-25 15:44
Johanna Ohlsson firade stora triumfer. Foto: Peter Scott
Det blev en storseger för Iggarna när Huge fick besök och även om laget tvingats till många förändringar och uppställningen gavs hemmalaget aldrig någon chans och Iggarna hade kontroll matchen igenom.

Johanna Ohlsson var på riktigt spelhumör i regnet och satte tillsammans med Fanny Westman ständigt Huges försvar på stora prov. Tidigt i matchen tog hon med sig bollen i en lång diagonal löpning mot backlinjen och satte en fin passning i djupled mellan mittbackarna till Fanny Westman som sköt direkt men en försvarare kastade sig fram och lyckades styra undan bollen till hörna. Firma Ohlsson/Westman var på språng igen då Johanna hann före målvakten på en lång boll ute på högerkanten och med henne helt ur position hittade hon in till Fanny i straffområdet och hon avslutade samtidigt som hon fick en rejäl smäll och skottet fick inte rätta farten och en försvarare lyckades precis rensa undan bollen på mållinjen.

Målet hängde i luften och när rollerna var ombytta kom utdelningen Fanny Westman fick bollen strax utanför halvcirkeln vid straffområdet och satte en perfekt passning mellan backarna till Johanna Ohlsson som bara behövde ta emot bollen och avslutade direkt fram till 0-1.

Sen dröjde det inte innan Fanny Westman bjöd på en ny delikatess och vi som känner Fanny vet precis hur medvetet det var när hon skruvade en hörna rakt i mål och vips ledde Iggarna med 0-2!

 

Andra halvlek tog vid där den slutade Huge höll sig till sin plan och ville spela sig genom alla lagdelar medan Iggarna var aggressiva och vann tillbaka bollen högt flera gånger och det betalade sig riktigt bra när Emma Högström vann tillbaka bollen högt uppe på vänsterkanten och snabbt lyfte in ett inlägg till Johanna Ohlsson vid första stolpen som tryckte in den fram till 0-3.

Efter det fick Huge sin bästa chans, en snabb omställning där Iggarna inte alls hängde med vilket slutade i ett friläge men Malin Norman som har dubbla specialiteter att göra mål eller rädda dem var säkerheten själv och höll avslutet trots det tunga regnfallet.

Iggarna fortsatte att hålla Huge på stången som hade svårt att ta sig förbi mittfältet och gästerna hade god kontroll på händelserna. Johanna Ohlsson som fortsatte vara på utmärkt spelhumör tog sig förbi flera försvarare in till höger i straffområdet och spelade in bollen mot den bortre stolpen där Natalie Granvik dök upp och från nära håll slog in sitt första mål för Iggarna.

Ohlsson var inte färdig där, som grädde på moset på hennes strålande insats gjorde hon bort fyra försvarare som inte hade en chans att hänga med innan hon placerade in 0-5 vilket också blev slutresultatet.

 

Seger med fem mål talar såklart sitt tydliga språk och Iggarna var både en och två storlekar för stora för sina unga motståndare men Huge faller ändå med fanan i topp då de konsekvent jobbade vidare med sitt spelsätt oavsett vad som hände i matchen och försökte verkligen spela sig igenom alla lag delar och tillät sig aldrig drabbas av panik och går helt klar mot en ljus framtid allt eftersom deras spelare utvecklas.

 

Laget: (4-4-2)

Malin Norman – Julia Andersson, Klara Franck, Elin Tegenfeldt, Lisa Bergström – Nona Saenchai, Frida Hellberg, Michaela Törnquist, Matilda Brink – Johanna Ohlsson, Fanny Westman

 

Avb. Natalie Granvik, Emma Högström, Matilda Larsson, Ida Eriksson

 

Matchens plus:

+++ Johanna Ohlsson, Ständigt i rörelse och var en plåga för Huges försvar och 3+1 talar sitt tydliga språk.

++ Fanny Westman, Strålande insats, både avslutare och framspelare och gjorde en utmärkt insats som spelmotor på innermittfältet i andra halvlek.

+ Klara Franck, Höll tillsammans med Elin Tegenfeldt ihop försvaret på ett utmärkt sätt och satte knappt i fot fel i försvaret.


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook