Samling:11:00
Referat: Iggesunds IK - Edsbyns IF FF
Förlust i toppmötet
2022-09-18 15:48

Det blev förlust när serieledande Edsbyn kom till Movallen. Edsbyn fick matchen dit man ville och kunde kontra sönder Iggarna.

Det blev verkligen en rivstart med mål redan efter fyra minuter för Edsbyn när Ellis Nilsson missbedömmer en utrusning och kommer på mellanhand. Snabb replik bara minuten senare när Jesper Koskinen snyggt lägger fram bollen till Christian Brolin som satte kvitteringen vid första stolpen.

Efter det satta sig matchen mer och det var en tydlig matchbil med ett hemma lag som dominerade bollinnehavet och skapade flera heta chanser men utdelningen uteblev. Edsbyns taktik var att ha i princip noll eget spel och enbart satsa på omställningar. En taktik och visade sig lyckad. Strax innan paus så kommer man åter i en snabb omställning som resulterar i 1-2.

Full gas från Iggarna efter paus men det blir lite pyspunka när man släpper till 1-3 på hörna i 68:e minuten. Väldigt svagt agerat där när planens näst kortaste spelare får stå mitt i straffområdet och nicka.

Iggarnas offensiv kommer av sig och Sdbyn kan stå ännu lägre och kryma ytor och dessutom få sticka igenom och med god hjälp av assisterande domaren göra 1-4.

Återigen en match där Iggarna dominerar spelet mellan straffområdena men där man inte vinner fajten i dom båda boxarna.