Herrar
Referat: Iggesunds IK - Kilafors IF
Vinst mot Kilafors
2022-05-17 07:42, Herrar
Jesper, Koskinen (1-0), Christian Brolin (3-1) och Mikael Andersson (2-1) var lördagens målskyttar.

Division 4 rullar vidare i rena Premier Leauge tempot. Ny match och ny seger för Iggarna hemma mot Kilafors på lördagen. Ingen vidare prestation som helhet men tre friska poäng in på konto blev dagens största glädjeämne.

Som sagt inte mycket att skriva hem om. Iggarna kommer in i motståndarnas tempo och det var stundlas en väldigt sömnig gåfotboll som utspelades framförallt i den första halvleken. Iggarna tog ledningen genom Jesper Koskinen som snyggt rullade in ett tillbakaspel från Dennis Backström. Kilafors kvitterar på en hörna men Iggarna återtar ledningen innan paus när Christian Brolin tar sig runt på kanten och serverar Micke Andersson öppet mål.

Andra halvlek får Iggarna igång lite mer rörelse men skapar inga direkt heta lägen. Det börjar ofta med en lovande speluppbyggnad och några bra aktioner innan det blev bolltapp ofta på grund av rent slarv eller att man väljer gå utanför ramarna och spela mer för sig själv. Detta händer oftast innan man skall sättaut bollen på kanten eller hitta ett instick.

Det blir till slut 3-1 när Backström med sin andra assist för dagen hittar Christian Brolins panna på en hörna. Crimo skarvar snyggt in bollen i borte gaveln. Ett gott resultat och en skön vinst samt att det finns en stor förbättringspotential i själva spelet för bli slutorden för denna gång.

+++ Christian Brolin

Den som låg bakom det mesta offensivt och går av plan med 1+1. Hotade och kom runt flera gånger framförallt första halvlek.

++ Dennis Backström

Vikarerande kaptenen tog sitt ansvar i offensvien via två assist och var stark även i försvarsspelet.