Matchnummer: 000082130
Samling:13:00
Seger mot Stöde - tredjeplatsen bärgad
2018-10-07 16:47
Iggarnas vassa anfallspar levererade i Stöde. Emil Hallberg (1-1 och 2-3) och Niklas Norman (1-2).
Iggarna avslutade en mycket fin säsong med att återigen knipa tredjeplatsen i division 3. Detta genom att besegra toppkonkurenten Stöde IF på bortaplan med 3-2. Innan fanns chansen att vid seger även ta andraplatsen, men då krävdes att jumbon Lillhärdal skulle ta poäng mot trean Frösö IF.
Mycket stod på spel denna eftermiddag på Stöde IP. Hemmalaget hade det bästa utgångsläget att knipa kvalplatsen som man redan hade innan omgången startade. Men man behövde besegra Iggarna om nu Frösö skulle slå Lillhärdal vilket de flesta hade med i kalkylerna.

Hemmalaget får en drömstart målmässigt efter nio minuter när man skjuter utifrån som styrs på ett utsträckt försvarsben vilket gör en perfekt båge på bollbanan och bollen seglar in bakom en chanslös Dalle.

Iggarna hade annars inlett bäst men kom nu av sig och fick jobba sig in i matchen igen. Det gör man mycket bra och man skapar flertalet goda chanser att kvittera men en bra engelsman i Stödes mål håll rent. I slutminuten får Iggarna ett inkast som Robin kastar långt och Joel Hallberg skarvar vid första stolpen till en annan Hallberg med Emil i förnamn som dundrade in 1-1 från nära håll.

Andra halvlek börjar med att Iggarna trycker på och skapar chanser för ett ledningsmål. Det var ett tag Iggarna mot Stödes målvakt kändes det som. Men i 58:e minuten för han kapitulera när Lukas Nilsson sätter en boll i djupet till Emil Hallberg som tar sig runt sin back och står ett stenhårt inlägg där skyttekung Norman möter på bortre stplpen son smäller in 1-2. Mycket snyggt anfall av ett för dagen mycket starkt anfallspar!

Minuterna som följer håller Iggarna på att stänga matchen men Stöde räddas av sin keeper återigen. Mot slutet börjar Stöde slå långt och chansa när man flyttar upp mycket folk. Man skapar inga större målchanser och kvitteringen som kommer i 90:2 minuten är snarare frukten av en inviduell prestation när en av deras spelare får drömträff från halva plan.

Det heta klimatet på plan renderade i en hel del tilläggsmiuter och i den fjärde tilläggsminuten så vinner Petter Andersson bollen på mitten och sätter den i djupet till Emil Hallberg som går rakt på mål denna gång och mycket kyligt rullar in segermålet!

I slutänden en rättvis seger för Iggarna, man skulle stängt matchen tidigare i andra halvlek. Men samtidigt att ta såna här segrar på stopptid är bland det skönaste som finns. Tredjeplatsen får ses som klart godkänd, tyvärr ger vi oss själva inte chansen i sista omgångena att ha det i egna händer vilket är synd. Men allt som allt, med beröm godkänt!

+++ Emil Hallberg - två mål och starkt jobb över hela banan i vanlig ordning.
  ++ Tobias Björk - mittfältseleganten avslutade säsongen på bästa sätt. Vann mycket närkamper och bidrog som vanligt med sitt passningsspel.
    + Dennis Sjölén & Joel Hallberg - det strävsamma mittbacksparet var som vanligt stabila och avstyrde de flesta anfallsförsök. Jeol ständigt hot på fasta med sitt huvudspel.