SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Svartviks IF
8 - 2
Iggesunds IK
Svartviks IF8 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 maj, 13:00
Plats:Västhagen IP
Tävling:
Matchnummer: 000082030
Samling:12:00
Haveri mot Svartvik
2018-05-13 19:40
Ingen rolig lördag i Sundsvall när det mesta gick på tok mot hemmalaget Svartvik som kunde springa ifrån Iggarna och vinna med hela 8-2.
Finns väl egentligen inte så mycket att skriva hem om i denna match förutom att vi kan börja med att gratulera Svartvik till en mycket fint genomförd match. Vi kan också konstatera att Iggarna inte gjorde det speciellt svårt för Svartvik att brilljera heller. Det var många taffliga ingripanden av normalt sett försvarstarka Iggarna. 

Efter mardrömsstart med 0-2 efter 13 minuter så tar Iggarna tag i matchen och förlägger spelet på Svartviks planhalva större delen av tiden. Spelmässigt en bra period i matchen ute på plan men tyvärr blir det många felbeslut i sista tredjedelen för att komma i dom riktigt heta situationerna. Närmast är Norman på inläggsfrispark som målvakten styr över och Wester efter som skjuter tätt utanför efter hörna. 

Lite kontakt hade varit fint att fått innan paus men så blev det inte. Det börjar dock lovande direkt i andra med Iggarna som behöll iniativet och skapar några lägen. Ett av dom leder till hörna som målvakten enkelt plockar ner och skickar iväg på en kontring som slutar med att Svartvik gör 3-0. Iggarna ger inte upp. Först blir man bestulna på en straff av domaren som precis som Iggarna inte hade sin allra bästa dag om vi skall vara ärliga. I anfallet efteråt så kommer till slut utdelningen när Jocke Wiklund forcerar in reduceringen 3-1.

Nu vädrar vi lite morgonluft ett par minuter och det känns som det är möjligt att vända på steken. Steken förblir dock bränd istället för vänd när Svartvik mycket enkelt får göra båda 4 och 5-1. Det fortsätter med samma mönster och det rinner på till 8 innan André Eliasson kan nicka in Iggarnas andra mål för dagen.

Vi kan nöja oss med att konstatera detta inte var någon bra insats framförallt försvarsmässigt och detta blir ett test som kan vara nyttigt för gruppen. Nu är viktigt att lägga fokus på vad jag själv som spelare och ledare kan bidra med för att göra laget bättre och att inte göra motsatsen och bara leta fel hos andra. Självrannsakan är alltid bästa medicinen såna här situationer.

Nu ny träningsvecka och sen Sund hemma på fredag!

+++ Emil Hallberg - lagets hjälpreda började på kanten innan han fick flytta in i mitten efter 2-0. Fick tag mittfältet och Iggarnas offensiva spel.
  ++ Viktor Jansson - kämpade på och kom mer till sin rätt när han flyttade ut på kanten igen.
    + André Eliasson - inbytt i paus. Kom in och var rivig och stark och fick till slut sätta en balja.

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook