Seger i premiären
2017-04-17 18:21
Målskyttarna: Adhurim Bytyqi, Joel Stillmark och Emil Hallberg
Efter en trög start där Hille var det vassare laget växlade Iggarna upp och kunde succesivt ta över tillställningen och kassera in en mycket skön trepoängare som start på säsongen.

Men matchen började som sagt inte strålande från Iggarna och redan efter tre minuters spel tog Hille ledningen efter att Svärd gett sig ut för att boxa bort ett inlägg men kom lite fel och en Hillespelare vann duellen och fick bollen tillbaka mot första stolpen där Philip Ogebrant dök upp och nickade in bollen från nära håll.

Tillställningen fortsatte med ett litet övertag för Hille som precis som i möten tidigare säsonger visade att de kunde anfalla på många sätt och Iggarna fick slita hårt för att hålla dem borta från vassa chanser. Det stabila försvarsspelet lyfte Iggarna och allt eftersom halvleken fortlöpte så fick matchen en allt jämnare karaktär. Och i sista tredjedelen kändes Iggarna som det vassare laget vilket betaldes sig då Viktor Jansson tog sig förbi flera försvarare från vänsterkanten och hittade in med en strålande passning till Tobias Björk som dock inte fick en tillräckligt bra träff och bollen flög över ribban.

Lite premiärnerver gick det att skönja för det blandades riktigt bra sekvenser med enkla misstag som tack och lov aldrig blev riktigt kostsamma. Utan istället var det en av de fina sekvenserna som betalade sig, nyförvärvet från Strand Joakim Viklund fyllde på bra från sin vänsterbacksposition och slog ett låg inlägg som möttes perfekt av Adhurim Bytyqi som distinkt tryckte in 1-1 otagbart för Hillemålvakten. Det var inte heller långt undan att Iggarna hade kunnat gå till halvtidsvila med en ledning efter att Viktor Jansson åter firat stora triumfer på vänsterkanten och hittade Martin Olofsson som stod helt ensam vid straffpunkten men lyckades på något vis få bollen högt över så halvleken slutade oavgjort.

I andra halvlek var det Iggarna som omedelbart tog kommandot och tryckte på för ett ledningsmål och det dröjde inte lång stund innan Martin Olofsson fick en passning i djupled ute till höger och slog ett väldigt fint inlägg mot bortre stolpen där Joel Stillmark störtade fram men lyckades tyvärr inte få pannan på bollen. Men ledningsmålet lät inte vänta på sig så värst länge då Viktor Jansson åter igen var ute på en dribblingsrajd och en försvarare verkade helt sonika ha ledsnat och knuffade ikull Jansson långt ute i straffområdet och domaren tvekade inte innan han pekade på straffpunkten. Exekutor var Joel Stillmark som agerade med sedvanligt lugn och rullade in 2-1.

Initiativet fortsatte i de vitblås favör och Hille hade svårt att skapa något tryck i jakt på en kvittering men som det blir i de allra flesta matcher så hamnade Iggarna i ett läge där nog ledningen kändes viktigare att försvara än att jaga ytterligare mål och detta samtidigt som Hille klev högre i sitt presspel så skiftade övertaget spelmässigt till gästerna som dock inte lyckades skapa allt för många riktigt heta chanser utan istället var det Iggarna och Emil Hallberg som fick sista ordet. Hallberg löpte på en lång boll in bakom backlinjen från Sundman och vann duellen med två försvarare till vänster i straffområdet och drev in bollen längs kortlinjen och när målvakten tjuvade och tog ett steg utåt för att stoppa ett inspel agerade Hallberg mycket vaket och placerade in 3-1 från mycket snäv vinkel bara sju minuter från slutet och då gick luften ur Hille som inte mäktade med någon riktigt anstormning.

Sett till hela matchen en rättvis seger för Iggarna som gav en förnimmelse om att kännas sådär trygga försvarsmässigt som man gjorde säsongen då man vann division 4 storstilat. Det var kort sagt en riktigt bra laginsats som låg bakom segern.

Laget: (4-4-2)

Mathias Svärd – Dennis Sjölén, Robin Eliasson, Lars Skärpe, Joakim Viklund – Adhurim Bytyqi, Tobias Björk, Petter Andersson, Viktor Jansson – Martin Olofsson, Joel Stillmark

Avb: Gustaf Norberg, Daniel Wester, Olivier Lindh, Tom Hellberg, Emil Hallberg, Johan Näsman, Erik Sundman.