Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

18+3
2019-11-27 08:01
Var vad som fanns att tillgå igår på träning. Några nya namn, några halvnya samt på plats. 

Sista passet i november och från och med nästa vecka kör vi igång med 2 pass/veckan. Fortfarande i syfte att väcka och underhålla fotbollsmuskulatur samt se potentiellt nya spelare i vår organisation men lite mer styrt mot spelide och vårt arbetssätt än vad decemberpassen varit. 

Värmde igår med kvadrater på 6st med två i mitten, sista set med lite gymnastiska övningar efter varje leverans, som assisterande Larsson sa "gruppen med Sjölen, björk och chippen i, det är inte truppgymnastikmaterial där direkt..." 

Själv stod jag och betraktade gruppen med Backström i, okoordinerad rörelse gavs en helt ny innebörd där..... 

Efter värmning spel i 3 set a 15min 9vs9 i organisation 3-4-2. Seger till västat lag med 2-1 i matcher. Bra fart och mycket mycket bra stämning!

 
Välkommen Ragge J!!
2019-11-27 07:49
Ragge i vit och blå matchtröja!
Rasmus "Ragge" Johansson senaste klubbadress Enångers IK presenterades igår för truppen. 

Ragge som redan under sommaruppehållet tränade med oss och visade vilken potential det finns i honom har under hösten med Enånger fortsatt prestera och var starkt bidragande till att Enånger tog platsen som gav avancemang till div 4. 

I Ragge får vi en stor stark forward med ett häpnadsväckande bra steg för sin storlek och med en mycket fin näsa för mål, det skvallrar inte minst säsongens 2,2 mål/match om. 

Ragge var högt upp på vår lista över tilltänkta nyförvärv och nu är han på plats, han kommer komplettera vår övriga forwardsbesättning på ett mycket spännande vis och med en riktig försäsong fysiskt kommer det bli intressant att se vad han kan prestera under -20.. 

Varmt välkommen Ragge!! 

  
Tack Sydan!
2019-11-13 09:15
tack för dina insatser!
Fredrik "Sydan" Nord-Noren meddelade ju att han stiger av assisterande rollen då den tar för mycket tid i anspråk gentemot hans civila arbete och hans familj. 

Han har bidragit enormt med sin erfarenhet från spel men kanske allra mest med sina ledaregenskaper i samtal, relationer och tuffa besked som behöver lämnas har han varit vida överlägsen mig och oss andra i teamet. 

Hans fokus har varit på karaktären hos spelare under matcher, är spelaren påkopplad, gör den en arbetsinsats vi känner är på den nivå vi förväntar oss? I träning har han kunnat elda på samt bistått med alla sysslor en assisterande skall utföra. Han har också ansvarat för matchvärmningen med truppen. 

En kille som kommer vara saknad och som betyder massor för mig, både på det privata planet och även som bollplank vid tuffa fotbollsfrågor. 

Sydan kliver nu in i en roll i en nybildad sportgrupp där Han, hallberg, Kenneth Jansson och Kent Palmlöf ingår. En roll som kommer passa honom perfekt med de kunskaper han besitter och jag har fullt förtroende för att den gruppen kommer göra en mycket bra arbete!

Stort tack!! 
Tränarstaben komplett, vi välkomnar Niclas Larsson!
2019-11-12 21:51
När en av mina två assisterade, Fredrik Nord-Norén aviserade att han skulle kliva av den rollen och satsa mer på Rollen i en nystartad sportgrupp så började jakten på en ny assisterande. Vid ett första möte togs snabbt tre aktuella namn upp och först på listan var Niclas Larsson tidigare målvakt i Hudiksvalls FF. 

Jag känner Niclas sedan tiden i ABK samt att vi arbetat under en period ihop, då med elever i behov av särskild stöd vid en av Hudiksvalls grundskolor. 

Vid vårt första möte på sportchef Hallbergs kontor hade jag en lista på vad jag hoppades min blivande assisterande skulle ha för ansvarsområden. Nicklas nappade och vi blev sittandes en lång stund och pratade fotboll både djupt och brett. 

Efter mötet fick jag känslan att detta vore en kanonlösning för oss. 
Nicklas accepterade och vi kunde idag presentera honom för truppen i Iggesund. 
Staben som kommer rodda Iggesund -20 är alltså.

Jonas Höglund huvudansvarig tränare
Lars skärpe assisterande tränare
Niclas Larsson assisterande tränare 
Micke sondell målvaktstränare 
Anders Sverin materialmäster 
Anders Hallberg sportchef 

Att vi får in Niclas i vår förening är starkt, en spelare som varit en av distriktets bästa senaste åren väljer att börja sin tränarbana hos oss. Vi får in en enorm fotbollshjärna som gärna grottor in sig i detaljer i spelet och som prestigelöst kan diskutera utifrån egna preferenser. Sen att han varit på en nationell hög nivå i Sundsvall gör att han har egen erfarenhet att dela med sig av, vilka krav ställs? vad behöver man med sig för att lyckas osv.

Niclas kommer ingå i ett tight team där vi gör nästan alla moment tillsammans men kommer ha huvudansvaret för tre områden som vi diskuterat hittills. 
• samarbete mv-backlinje defensivt
• motståndarnas försvarsspel
• fasta situationer off-def. 

Han har lovat 15-20mål på fasta så lite att leva upp till där....:-)

Vi skall nu sätta oss i staben och titta på spelmodell, arbetssätt och idé inför säsongen -20, ett jättekul arbete! 
Vi får in en otroligt fotbollssmart människa i laget, men framförallt en toppenperson som kommer passa perfekt in hos oss. 

Varmt välkommen Niclas!!! 


Svärd lämnar....
2019-11-07 09:17
Tack för alla dessa säsonger!

Fick igår beskedet att Mathias Svärd lämnar Iggesund, ett besked som han flaggat för en tid men som nu blev definitivt. Han känner att han efter många år i föreningen behöver en ny utmaning.

 

Mathias kom till föreningen inför säsongen -13. Han har sedan dess varit en trygg utpost längst bak. Hans reaktionssnabba målvaktsspel har bidragit och varit direkt avgörande för vår framgång, inte minst säsongen -15 då vi på 20 spelade matcher släppte in 17 mål och tog 56 poäng, sedan slog ut Hille i kvalet med totalt 4-1, den matchen är den jag tydligast kommer minnas i prestationsväg av honom då han spelade en direkt avgörande roll för att vi spelar i div 3 idag. 

 

En kille som i träning kan vara bland det tjurigaste som finns, med en pondus och pådrivande egenskaper som är sällsynt på vår nivå. I spel kan han göra saker som man ibland bara stannar upp och funderar om det verkligen just hände det man just sett.

I omklädningsrummet en kille som tagit hand om alla, framförallt de yngre spelarna som vi lyft upp har han varit en trygg punkt för.

 

Vi har inte alltid haft samma uppfattningar om saker rörande spelet, matcher och träningar men det har varit högt till tak och jag vill tro att alla samtal och smskonversationer gjort oss båda till både bättre spelare/tränare samt ökat förståelsen för våra respektive roller.


Vill passa på att tacka för alla insatser under dessa fantastiska säsonger och önska honom lycka till i nästa utmaning! 

helt ok start!
2019-11-06 07:55
En lättare uppstart med 20 + 3 närvarande varav 5st från vårt eget A2 och 4st inbjudna på plats var vad som avhandlades igår kväll 19.00. 

Värmde med possession där vi syftade till vårt egna passningsspel samt flytt till nya ytor med låg risk. 

Sedan spelmoment 5 v 5 i matcher om 3min. Bra fart, intensitet men något hafsigt spel med mycket bollbyten. Men som helhet ett bra pass med nya trevliga bekantskaper. Spännande!! 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Iggesunds IK, 02/12 10:19 
Iggesunds IK, 27/11 16:05 
Iggesunds IK, 18/11 21:25 
Iggesunds IK, 31/10 11:05 
Iggesunds IK, 01/10 11:02 
Iggesunds IK, 13/09 14:34 
 
 
Facebook