Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Årets.......
2018-10-17 09:31

En sedvanlig lista här på bloggen, detta är årets


Bästa spelyta – Östavall, jävlar vilken matta, jämn, kortklippt och perfekt stuns i den. Låg jäkligt mysigt också. 

Bästa omklädningsrum – Gillade Alsens, bra storlek, fin anläggning totalt där uppe.

Bästa fika – Enkelt, Sverins här hemma inför matchgenomgången!

Sämsta bortaarena – Jämt skägg mellan Kubikenborg, Svartvik och Frösö men Kubikenborg får den pga avståndet till planen från omklädningsrummet samt hur dålig konstgräset var.

Bästa bortabemötande – Östavall, trevliga som fan och bra fika!

Bästa insats – Sett över 90min så säger jag Anudsjö borta, tycker vi ska vinna den och bra prestation i båda ändar av banan.

Sämsta insats – Svartvik borta……… Hade det funnits en galge bakom bänken hade vi nog dinglat hela staben…….

Minsta träningsnärvaro – Erik sundman sa i Februari att han skulle träna och vara med så mycket han kunde och hann med…. Sen har INGEN sett honom, varken vänner eller fotbollsspelare….

Grinsill – Sjöka tar förstaplatsen, jävla grinpelle då det går emot honom..

Tystaste – Backa, får Hedlund i snowroller att framstå som en pratkvarn….

Förändring – Backa då han druckit 2 cider, pratar som en pastor i pingstkyrkan då…

Logistiker – Anders Sverin har axlat KJ mantel, får ett sms med alla beställningar från truppen och inget missas!  

Sämst koll på materialet – Andre Eliasson, behöver en egen assistent….

Mest onödiga avstängning – Någon av Svärds 17 snackvarningar…….

Mest osannolika målskytt – Joel har väl gjort något, kanske inte man trott på förhand….

Sämsta grisspelare – Backa, överlägsen…..

Tröttaste – Robin i år igen, kudde på alla bortamatcher, film och chips innan sovning på väg hem. Men med 12 ungar, getter, hundar, katter och 7 kaniner hemma så förstår man honom... Mjölkkossor nästa? 

Alltid sist ut till uppvärmningen – Petter, är fan på sekunden att han klarar sig varje gång…

Mest förväntansfulla – Backa varje gång fastapappret hängs upp…

Mest besvikna – Backa, varje gång han läst fastapappret och insett att han varken slår straffen eller kasta långa inkast…..

Värsta bortaresa – Östavall, de renoverade vägen, måste gjorts med sprängdeg……..

Värsta tackling på träning – Fridlund hoppade in en dubbelsula i westers vad på tvålagsspelet….

Massgegillare –Fridlund, rullar på sin massagrulle som om han fick en krona för varje varv på den….

Filmare – Näsman, döende svanen där i mellan åt….  

Bästa födelsedagsfikat –Näsman, hans mamma hade skickat med kakor för en hela vecka!

Sämsta födelsedagsfikat – Sydan, bullkrans med kort datum…. Jävla Ove Sundbergkopia!

Bästa mat på bortaresa – Pasta med kyckling mot Stöde!

Sämsta mat på bortaresa – Kommer inte ihåg vart vi åkte men Viklund skrek från bak i bussen ”var fan hittade de hyena i Sverige att lägga i lådan?”

Bästa motspelare under året – Svårt, men säger Emil Thors i Anundsjös backlinje.

Kaffedrickare – Där måste sydan och undertecknad ligga bra till…..

Sämsta bollsamlare – Tobias Björk som vanligt, hittade inga bollar i mittcirkeln i år heller…..

Träningstjafs – Petter vs Svärd som hade en diskussion där den ena satt i målet och den andre stod i mittcirkeln…. ”tycker du att du själv är så jävla konstruktiv VA VA VA?” osv………..

Träningstjafs 2 - När Björk var på väg av banan för att Paci inte tyckte bollen var ute under spelmoment, när vi sedan blåste av då hans lag hade omställningsläge gick topplocket....  

Gladaste – Backström, när det vankas födelsdagsfika….

Skönaste seger – Stöde borta…….

Mest negativa – Jämnt skägg mellan Kusinerna från landet, björk och sjölen…

Tidigast på plats inför träning – Björk, Höglund, Sydan, Svärd, dalle i den ordningen.

Bäst karaktär – Norman, vi har hört ”inte kakor mitt i veckan Svärd!!” hela säsongen nu, sen dricker tokfan inte kaffe heller!

Lättast att få ur balans –  Backa och björk har slutat med fotboll 18 gånger under säsongen….

Sämst karaktär – Svärd och Wester, tar gärna överblivna bullar osv…….

Lungor – Norman, överlägsen på fystestet följd av Svidde.

Röklunga – Viklund kom tillbaka från semestern på Malta och sprang typ 9 varv på det norska fystestet….. Målvakterna gör ju för fan 18 varv..

Ursäkt – Hallas inför fystesterna, ”ljumskarna höglund, ljumskarna…”

Osannolikaste målskytt – Hade man sett Norman träna hade man inte trott han sparkat in 22 mål i serien men kommentaren ”man vinner inte skytteligan på träning coach” är ändå klockren..

Osannolikaste mållskytt 2 - Och hade man sett Björk avsluta på träningarna hade man nog kanske inte spelat honom till målskytt heller... Låter "plopp" när han skjuter och bollen går som en sådan där plastboll i luften...

Floskelchef – Jämt skägg mellan Sydan och Björk, många svåra ord och meningar som de försökt sig på under året och det blir fel 99% av gångerna…

Supporter – Karlervo Peltonen, missar inte en träning! Tack för stöd!

Lag – Iggesunds herrar, alltid! 

Summering av -18
2018-10-10 17:51
Vi avslutar seriespelet på bästa sätt genom att slå tillbaka Stöde med 2-3 (1-1) efter mål av Norman samt Emil X 2 

Vi börjar matchen bra, enligt matchplan skapar vi övertal i de ytor vi pratat om innan matchen. Tyvärr gör Stöde 1-0 på ett skott som tar på Sjölen och går i en jävligt retfull båge över Dalle. 

Tycker dock vi visar styrka, vi tar tag i matchen igen och skapar både 1,2 och 3 lägen att göra mål innan Emil fjädrar dit en målvaktsretur efter en fast situation, kul då det var något vi verkligen tryckte på inför matchen. 
I paus är känsla god, vi hade nästa bestämt oss för 4-3-3 och även på Påbörjat uppvärmning för detta då 1-1 faller och vi väljer nu att ligga kvar med 2 centrala forwards fortsatt. 
När andra blåses igång är min känsla på bänken att detta förlorar vi INTE, faktiskt lite -15 känsla då man nästan kunde ta en giftampull på att vi skulle vinna med 45min kvar oavsett resultat. 

Myclet riktigt så är vi klart bättre i andra, stöde blir trötta, frustrerade både på och på sidan av planen och domaren är mer ute och diskuterar med bänken än han står på planen i perioder, de får även en spelare avvisad från bänken.

När ställningen är 1-1 kommer en lokal förmåga fram till bänken, han skriker om att ”superlaget iggesund inte ens slår stöde”, när vi så gör 1-2 försvinner denna person men hans entourage på 2-3 sidekicks står kvar, knappast nyktra.
När de i 90’ gör 2-2 så kommer han studsandes igen, när jag påpekar att 1poäng inte räcker för kvalplatsen så skriker han ”vi skiter väl i kvalet, viktigast för oss är att slå superlaget Iggesund..” 

När jag då påpekar att det måste vara otroligt korkat och ett resursslöseri större än sossarnas under mandatperioden att värva halva USA för att  slå oss och inte för att vinna eller kvala till div 2 bara gormar han till svar..

När vi sen gör 2-3 i 94’ så springer han snabbt till korvkön, kanske han var hungrig....? 

Det var en osannolikt otrevlig match att spela, dålig stämning och pinsamt beteende av för många för att det ska anses normalt. 
Därav en mycket skön seger! 

Vi slutar på tredje plats i årets serie, med tanke på hur ojämna våra prestationer varit så måste det anses vara helt ok, och vår progression fortsätter med 3 fler poäng tagna än i fjol tycker jag vår vision med formuleringen ”gå från div 5 till div 3 med ett spel som bär genom samtliga divisioner och kontinuerligt förbättra vår prestation” är i hamn! 

Nu är mitt avtal med föreningen till ända, jag skriver detta från en takterrass i Spanien. Diskussioner förs med föreningen men inget är klart åt något håll vad som sker nu, vi får se helt enkelt! 
Nu är det semester och nästa vecka kör vi igång med frivillig träning 1 pass/vecka. 
Vore jättekul om DU tittade förbi, gav din syn på säsongen både plus och minus, kritik lyfter verksamheten så lovar jag att bjuda på en kopp av Sverins goda kaffe. Tisdagar 18.30 är jag på plats i fikarummet. 
Annars hoppas jag vi ses den 17/11 då det är den alltid lika trevliga Klubbskiva på folkets hus i Iggesund. 

STOR och hjärtligt tack för allt stöd under året! Ni är bäst! 
//
Höglund 
vecka 40
2018-10-01 08:29
under veckan ser det ut som följer för A1
Tisdag: 17.30 OBS NY TID träning. Passningsspel, Avslut. 
Torsdag: 17.30 OBS NY TID träning. Matchförberedande, fika, genomgång
Söndag: 14.00 Stöde borta. 
4-3 och ett roligt datum....
2018-10-01 08:04
Vi vinner måstematchen mot Östavall med 4-3 målen görs av Norman x2, Emil och Mickelsson. 

Vi börjar ok, de gör dock 0-1 tidigt efter tveksamt agerande i dubbla situationer i egen box. 

Ingen fara på taket känns det som då de blir extremt låga och utan någon tydlig plan om hur de ska anfalla på oss de få gånger de har bollen blir det otroligt tungt att möta oss. Vi trycker dem allt djupare och 1-1 kommer via instick och fri missar inte Norman. 
2-1 efter fint inspel från höger som Norman rakar in i yta 1 och 3-1 efter fast situation där Rob lyfter in en andraboll som Mickelsson sätter med pannan. 

I paus pratar vi igenom vårt eget passningstempo, att ta ansvar för att använda HELA banan i vårt anfallsspel och att spel offensiva passningar i vinklar istället för rakt in i gröten av spelare (de stod sjukt lågt..) 

Andra är sämre samtidigt som Östavall försöker spela anfallsspel i större utsträckning. De gör 3-2 p på en straff, sedan gör Emil 4-2 på ett fint högerinlägg innan de gör 4-3 på ett inlägg.. 

Slutet av matchen blir lite stirrig då vi får rapporter om att Stöde ligger under mot Sund. Men vi klarar av att vinna och vi är oavsett hur det ser ut oxstarka här hemma. 

Före matchen hade Materialgurun Sverin skrivit "23 sept -17" på tavlan i fikarummet, det var tydligen det senaste datumet vi förlorade hemma på Movallen, det är ruskigt starka papper! 

Nu lever det i sista omgången, där vi kommer göra allt vi kan för att slå Stöde samtidigt som vi får hoppas på nervdaller för Frösö uppe i Lillhärdal, poängtapp där och kvalplatsen är vid vinst mot Stöde vår. 

Vi ska förbereda oss under veckan, jag är säker på att vi kommer göra en bra match på söndag, sen får vi se hur långt det kommer räcka.... 

Tack för allt ert stöd här hemma, skulle vi se er på plats uppe i Stöde på Söndag skulle det betyda massor!   
vecka 39
2018-09-24 09:19
Måndag: Frivillig träning A2

Tisdag: träning 18.00 Passningsspel, rörelse utan boll. Orange belastning
* matchanalys
* Helsingborgs anfallsövning  25min
* Anfallsspel isolerat, spel på rörelse 25-30min 
* Spela större  2x 12min 
Torsdag: träning 18.00 matchförberedande pass, matchgenomgång, fika. Grön belastning 
* Possession 20min
* Avslut 20min
* Tempospel 20min 
* Fasta 10min 
Lördag: Match Östavall hemma 14.00 
seger med 0-3
2018-09-24 08:53
Vi slår Lillhärdal med siffrorna 0-3 efter 0-1 i paus målen gör fridlund, björk och Andre.e 

Vi blrjar matchen svagt, tycker inte vi riktigt får träff på dem i vårt försvarsspel utan de lyckas faktiskt spela sig förbi första press vi flera tillfällen. Vi lyckas ändå nyttja ytterzonerna som vi pratat om innan match på ett bra sätt och gör också 0-1 via ett sånt anfall. 

I paus är vi inte alls nöjda men vi är medvetna om att motståndet brukar tendera att bli möra då vi tillåts ha ett så pass stort bollinnehav som vi haft första 45min. 

I andra är vi bättre, kombinerar samt har bättre utgångslägen i vårt anfallsspel. 
Vi gör både 0-2 och 0-3 efter fina anfall. Och sedan spelas matchen mest av. 

Ett trevligt ställe Lillhärdal, mysig arenan och en fin matta.

Nu laddar vi för Östavall nästa helg.  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Iggesunds IK, 08/10 21:15 
Iggesunds IK, 08/10 17:01 
Iggesunds IK, 07/09 08:32 
Iggesunds IK, 26/08 19:59 
Iggesunds IK, 02/08 10:34 
Iggesunds IK, 04/06 17:49 
 
 
Facebook