Välkommen till herrarnas utvecklingslag!

Grattis Simon!
2017-08-24 21:37
Iggarnas Simon Lefebvre-Filleau har utsetts till augustis månads spelare i division 6. Välförtjänt och stort grattis till Simon!
Skön start!
2017-05-03 07:47
Två spelade matcher i herrsexan för Iggarna U och vi kan räkna in en oavgjord (2-2 mot Enånger/Näsviken) och en vinst (5-1 mot Forsa2).

En godkänt start både resultat och framförallt prestationsmässigt. Vi har många spelare i träning och kan fylla på med en bra bänk från A1 så vi kan se fram emot säsongen med tillförsikt!

Nytt derby nästa onsdag 10/5 då Hudiksvalls SK/Hög gästar oss.

/Ledarstaben Anders, Andreas, och Kent
Sexan nästa!
2016-10-10 18:10
Efter 7-3 vinst i serieavslutningen mot Skarplycka  och en säkrad tredjeplats var Iggarnas utvecklingslag inställda på att kvala sig vidare till division 6. Men sista omgångens resultat i division 3 innebär att inget hälsingelag åker ur division 3 och att det i sin tur betyder att tre lag flyttas uppåt i varje serie.

Utvecklingslagets målsättning är alltid att skola in våra unga spelare mot en seniormiljö och prestation går alltid före resultat. Därför känns det extra skönt att vi kan med ett eget spel och ett väldigt ungt lag kan avancera till nästa nivå i seriesystemet.
Två matcher fyra poäng.
2015-05-19 08:55
På Kristi Himmelsfärd Dagen gjorde vi åter en upphämtning från ett 0-2 underläge då vi på Movallens B-plan kryssade mot Edsbyn. Denna gång kan bedriften ses som ännu starkare då vi från minut 32 tvingades spela med en spelare färre då vår målvakt Johan L tvingades till att ta en frilägesutvisning. Johan N tog sitt ansvar som kapten och drog snabbt på sig målvaktströjan. Det spel som vi börjat etablera den första halvtimmen kom av sig och något håglöst fick vi se både 0-1 och 0-2 trilla in. Men som den starka grupp vi är tog vi åter tag i situationen och blev trots numerärt underläge det spelförande laget. Med målet som Addo satt i minut 74 fick vi den energiboost som gjorde att vi kunde rädda en poäng. Dennis avslutade matchens målfabrikation genom att minuten efter snyggt trycka bollen upp i nättaket. Sista kvarten låg vi på för ett segermål men vi lyckades inte fullt ut att komma till de riktigt heta lägena. Slutresultat 2-2.

Åter till vardagen. På måndagen efter helgerna drog vi i väg till Bollnäs för att möta luriga Bollnäskurd. Efter en del roddande med truppen, bl.a. hade vi ett målvaktsproblem att lösa kände vi oss fulla av tillförsikt då vi spikade den slutliga laguppställningen. Vår matchplan var att från en relativt låg och kompakt utgångsposition vara vaksam på motståndarnas djupledsspel. Backlinjen fick en tydlig uppgift att då motståndarna kom i läge att hota, koordinerat droppa. Vid bollvinst var målet att att hitta uppspelspunkter centralt. Motståndarna ägde mer boll och visade då och då prov på individuell skicklighet men det kändes som vi i stort sätt hade kontroll. Chansmässigt hade vi också ett övertag så när Georg i 19 minuten gjorde matchens första mål kändes det rättvist. Att motståndarna innan halvlekens slut lyckades kvittera var surt men kanske inte helt orättvist. Då vi var nöjda med hur vi genomfört den första halvleken ändrade vi ingenting i vår matchplan inför andra. Vi kom överens om att vara ännu mera konsekventa. Då vi sen adderade tålamod, ännu hårdare arbete och en gnutta finlir kunde vi efter Emil Hs mål från hörnflaggan i den 49:onde minuten kontrollera matchen hela vägen fram till slutsignalen. Slutresultat 1-2.
A2 vecka 19 - Första poängen och derbyt
2015-05-10 22:10
Två matcher spelade denna vecka för utvecklingslaget i division VI. I måndags var vi till Alfta för match mot hemmalaget med samma namn och där krigade vi till oss en pinne efter 2-2 efter full tid. Mål av Oskar Åkerlund och Addo Bytuqi. Enligt rapporterna rättvist då jag själv inte kunde närvara på tillställningen. Starkt av grabbarna att hämta in 0-2 i andra halvlek.

Söndag var vi till Enånger och säsongens första derby. Förlust 1-2 efter en jämn match där Enånger spelade väldigt fysikt och tufft på en regntung matta. Vi står upp bra och kommer igång riktigt bra i andra halvlek. Bollen dansar på mållinjen ett par gånger men vill inte in. Så kan det vara ibland och vi får gratulera EIK till vinsten.

Vårt huvudfokus är inte resultat med detta gäng utan prestationen. Och söndagens prestation var bra, en trea på en femgradig skala. Finns mycket kvar att gnugga och utveckla fortfarande även om jag tycker vi börjat växa in in sexan rätt bra nu. I sexan får du bra betalt på andra spelsätt än dom som vi prioriterar i klubben. Utmaningen blir att ta oss an detta och prestera i matcherna på vårt sätt.

Ny utmaning på torsdag hemma på Movallen mot Edsbyns IF FF!

Ons 27/9 19:30
Lör 23/9 12:00