Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till herrarnas utvecklingslag!


Pinnligan avgjord!
2018-10-04 22:07
Vinnaren Mattias Pousard med priset skänkt av Intersport flankerad av tvåorna Simon Lefebvre-Filleau och Karl Palmöf.
Efter seriesegrarsöndagen genomfördes sista träningen för A2 innan ett kortare uppehåll väntar och den ägnades åt att avgöra pinnligan via en rafflande skills competition.

Vinnare blev nyttige allroundliraren Mattias Pousard, Andraplatsen delades mellan stabile mittbacken Simon Lefebvre-Filleau och den lille snajdaren Karl Palmlöf.

Mycket rolig tillställning där samtliga gjorde mycket bra ifrån sig i alla moment. Nu blir det ett träningsuppehåll innan vi kör igång igen under november.
Referat: Iggesunds IK 2 - Enångers IK 2/ Näsviken 2
Femman!!!
2018-09-30 22:34
I en direkt avgörande sista match mot EIK/NIK skulle det fastställas om det blir serieseger eller fortsatt matchande och kvalspel. Med lika antal poäng som Delsbo men med åtta plusmål kunde vi gå in till match med positiv känsla - gör vi bara ett bra jobb och vinner så skulle seriesegern i princip vara klar.

Utan att gå in på detaljer kan vi sammanfatta det som en helt okej genomförd match där det aldrig är någon fara på taket. Vi vinner komfortabelt och har mestadels bra spel över hela plan. I början av 2:a ser vi lite sömniga och oengagerade ut men på det hela taget har vi ett bra spel och visar tålamod i speluppbyggnaden och skapar därigenom mängder med fina anfall. Motståndaren anfaller på långa utsparkar eller vid bolltapp och sämre fokus från våran sida där dom får kontra. Men vi håller tätt matchen ut där bla Baris tar en straff. Grymt bra jobb av alla idag!

Strålande med 6 olika målskyttar:
1-0 (7)  Sundman efter fint förarbete av Jansson och Amir.
2-0 (33) Bra spel en period och Fridlund blir frispelad och gör två noll.
3-0 (64) Näsman sätter behärskat bollen i burgaveln på skott utanför straffområdet.
4-0 (81) Kalle dunkar in bollen efter en frispelning av Sundman som skär genom deras backlinje.
5-0 (86) Filip D. skjuter som målvakten är på men inte kan hålla.
6-0 (90) Straff som Meron beslutsamt hugger och därefter dundrar in.


                Baris

Svedin - Simon - Mattias - Amir

    Emil - Näsman - Jansson

   Karl - Sundman - Fridlund


Avb: Ler, Ellis, Alvin, Meron, Melwin, Dawidowicz


Beröm till ALLA som varit med under säsongen och bidragit under träning och i match. Det är en stor framgångsfaktor som ihop med bra inställning och attityd gör att IIK idag kan ropa hem en serieseger i div 6! Endast drygt 20 insläppta visar på en trygghet i försvarsspelet och en superstabil backlinje med säkra målvakter -  viktigt! Över 70 gjorda mål och 22 målgörare talar för sig själv, bredd och klass.


Statistik från säsongen:
Tappar poäng endast mot Forsa (6 st förlorade poäng), Strand (5) och Delsbo (2).
Mål + / - :    76 / 22 i baken
Antal målskyttar:   22
Meste målgörare:  10 André Eliasson, 9 Baban, 8 Karl (dom ligger topp 5 i hela serien)
Använda spelare:   35 varav 5 mv
Yngste spelare:     2004 (Amir)
Äldste spelare:      1984
Publiksnitt:    48

Tack och bock. Iggarna i Topp!!
Serieseger!
2018-09-30 19:09
Obligatorisk segerbild som idag även blev en seriesegerbild!
Iggarnas andralag, A2 kallat, avslutade en strålande säsong genom att sätta pricken över i och säkra seriesegern genom att vinna sista matchen mot Enånger/Näsviken med 6-0.

Ett stort tack till alla spelare och ledare som varit med och bidragit till vår fina säsong, ingen nämd ingen glömd! Känns riktigt skönt att få avsluta division 6 säsongen med att utbrista klassikern: Iggarna i Topp!
Referat: Iggesunds IK 2 - Strömsbruks IF
3 nya poäng! Mot Strömsbruk.
2018-09-15 21:45
En match vi skall vinna vilket vi också gör tämligen enkelt.

Vi inleder som vi pratat om inför matchen med relativt hög press halvvägs in på Ströms planhalva. Deras  backlinje ligger lite väl högt och vi äger kanterna där vi flera gånger kommer runt med våra ytterspelare. Vi blir offsideavblåsta onödigt ofta, där måste vi ta någon meters marginal. Med tanke på hur ofta varje domare blåser offside så måste vi ligga rätt och inte bjuda på det.

Ström täpper till mittdelen av plan med mycket folk och vi spelar fast oss där ibland. Men som sagt har vi stora ytor på kanterna och dit når vi väldigt ofta och kan påbörja farliga anfall. I paus poängterar vi det, spela oss ur den centrala delen med högre bolltempo och fortsätt utnyttja kanterna med ännu fler inspel snett inåt bakåt.

En stund i första tappar vi spelet, blir lite fantasilöst trots att vi äger bollen. Det upprepar sig i 2:a halvlek. Vi har mycket tid och kanske blir det för långa tankar vad man vill göra, en halvsekunds fundering eller tvekan och det blir det svåra passningsalternativet eller ett sämre beslut. Samtidigt skall sägas att tempot sänktes av för många och långa spelavbrott där varningar skulle diskuteras, delas ut och bokföras. Vet inte hur många gula det blev i matchen, 7 eller? Tydligen blev en Ström spelare utvisad också som då jag inte noterade. Med bättre rörelse och bolltempo kommer vi ändå ur dom perioderna. Vi spelar av matchen utan större problem och är framförallt förskonade från skador trots att det small ganska bra ibland.

Vi behöver reflektera över att nästan alltid när vi släpper till målchanser och mål är det pga egna misstag och felbeslut. Så också nu när Ström fick nån chans där vi är för obeslutsamma och inte kommunicerar tillräckligt bra eller är för slarviga. Vinner man en match med 6 mål kan man kanske bortse ifrån det men det blir såklart oerhört avgörande och viktigt i jämna matcher eller i slutet av en säsong så där måste vi skärpa fokuset.

Vi är nöjda med segern - och vet att vi kan ännu bättre. Bra insats av alla och beröm till våra "avgörare" och unga spelare som tar chansen och visar rätt inställning och attityd!

Tre viktiga poäng in på kontot i den rafflande avslutningen av serien. #iggarnaitopp


1-0 (9) Fridlund efter samspel och lurig klack med Kalle.
2-0 (12) Baban kommer fri på högerkanten och kör ett avslut i mål.
3-0 (29) Vi kommer 3v3 och Alvin avslutar med ett fint distansskott i trakterna kring krysset.
4-0 (36) Uppspel och bollen från Alvin in till Fridlund som lätt kan rulla in den.
5-0 (38) Fridlund sätter sitt 3:e, på liknande sätt som föregående mål.
6-0 (60) M.Heidari får läget på en 2:a eller 3:e boll efter hörna.
7-0 (65) Alvin fångar in en svår passning, kommer fri och sätter den i burgaveln.
7-1 (85) Straff för Ström, Ellis synade straffskytten men hamnar på fel fot (snedträff alltså..)            Baris (1hl)
            Ellis (2hl) 

Svedin - Simon - Mattias - Paci

      Karl - Näsman - Emil

    Baban - Fridlund - Alvin


Avgörare, från minut 60 och framåt:

Olle O -> Karl
Heidari -> Fridlund
Melwin -> Svidde
Ler -> Baban
Meron -> Näsman


/Rf
Grattis Mattias!
2018-09-05 23:23
Vår Mattias Pousard har av Hälsinglands Fotbollförbund utsetts till månadens spelare för augisti i division 6. Grattis säger vi till Mattias för den synnerligen välförtjänta utnämningen!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Iggesunds IK, 08/10 21:15 
Iggesunds IK, 08/10 17:01 
Iggesunds IK, 07/09 08:32 
Iggesunds IK, 26/08 19:59 
Iggesunds IK, 02/08 10:34 
Iggesunds IK, 04/06 17:49 
 
 
Facebook