Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till herrarnas utvecklingslag!


Referat: Iggesunds IK 2 - Strands IF 2
Kluvna känslor efter delad pott.
2018-06-18 23:38
Det är lite svårt att sätta fingret på varför vi inte lyckas avgöra och vinna matchen. Sett till antalet chanser vi skapar bör vi stänka dit några bollar men Strand skyddar effektivt sitt mål och deras keeper gör en väldigt bra match och räddar med tur och skicklighet flera fina och klara målchanser.

Öppningen av matchen är helt okej från våran sida då vi för spelet och skapar flera lägen, hörnor och skott. Likt föregående matcher kommer motståndarlaget in i matchen efter halva första och vi blir lite passiva och uppträder lite slarvigt och stressat i många situationer. Nu skapar Strand bra lägen och radar upp hörnor och känns hetare än oss. I mitten av halvleken tar så gästerna ledningen när vi missar ett pass och tappar bollen på mittplan. Snabb kontring med en rak boll på deras forward och 0-1 är ett faktum.

Vi rycker upp oss efter baklängesmålet och fortsätter skapa väldigt mycket bra lägen, ofta genom ett hårt jobbande forwardspar längst fram. Mattias P. har ett distansskott som räddas, sen avslut efter en frispark mm. Vi har några hörnor på raken som vi tyvärr inte inte heller får någon utdelning på. Men till slut så kommer kvitteringen i 38:e minuten. Återigen är det MP som efter ett fint uppspel på högersidan spelar in mot Svidde som kyligt håller inne på skottet och drar en kille och sen sätter bollen i nätmaskorna. 1-1 som står sig till paus.

Vi hade tidigt kunnat åtgärda det numerära underläge vi hade centralt på mitten men resonerar och låter spelarna lösa 2 mot 3 läget själva. Vi förlorar kampen på mitten någon gång men samtidigt har vi ett så bra tryck framåt som vi inte ville störa för mycket genom att strukturera om i positionerna. Även om det är tävling ansåg vi samtidigt att det kan vara nyttigt för spelarna att få känna på det och spela runt eller förbi den faran (och som AH klokt sa så är vi i numerär på någon annan del av planen, vilket ju är sant ;). I paus inför andra pratar vi om det och väljer att spela lite annorlunda och försöker täta till det hålet. Vi pratar också om att vi vill komma runt mer på kanterna, komma till inlägg eller hitta insticken mellan deras backar.

Ställningskriget fortsätter i andra men vi är lite starkare och vinner, med stor sannolikhet, bollinnehavs-procenten. Kavalkaden av lägen fortsätter, en boll som sakta studsar mot mål går i stolpen, en boll i mål men som döms bort pga offside. I samband med den situation får en Strandspelare två snabba gula och blir utvisad. Melwin har en fin lyftning fram till MP som avslutar men som målisen räddar. Känslan är att det kommer ett ledningsmål och vi trycker på och lyfter upp laget. Matchen avslutas 10 mot 10 då vi också drar på oss ett rött. Det blir inga fler mål och därmed delad pott.

Bra match av oss igen som helhet och där vi verkligen spelar och går för segern. Såklart en värdefull poäng till protokollet men kluvna känslor eftersom vi borde kunnat avgöra, just idag saknades det riktiga flytet och skärpan i avsluten. Det blir kostsamt i jämna matcher. Eloge till Strand som bjuder upp och bidrar till en välspelad och spännande match.
Det är målen som räknas - som den gamla slitna klyschan lyder. 

Nu kan vi i alla fall fira att vi för tillfället toppar tabellen, åtminstone över midsommar!!

Målet: 1-1 (1-1) C. Svedin

/Rf
Referat: Enångers IK 2/ Näsviken 2 - Iggesunds IK 2
Derbyseger!
2018-06-15 20:53
Skön känsla så här dagen efter segern på Brovallen mot EIK2/NIK2.

Matchen präglas av ryckigt spel/tempo pga av avbrott för oerhört mycket frispakar. Vi är bra inledningsvis och för spelet men efter en 15-20 minuter tappar vi initiativet och låter EIK2/NIK2 komma in i matchen lite mer. Även om vi har mycket boll och ett bra positionsspel så får vi inte till avsluten riktigt och målen uteblir. Som sagt är det ganska tufft spel med mycket avblåsningar till följd. Vi står dock upp bra och backar inte undan i duellerna. Två spelare måste linka av efter några hårda duster men inget allvarligt och dom är klara för spel igen efter lite behandling och kylspray. Ellis har det relativt lugnt men gör ett par viktiga räddningar och halvleken slutar 0-0.

Vi gör det inte lätt för oss. Vi spelar bra fotboll men det är en del svåra pass och spel med lite små marginaler och fortfarande är det för många bolltapp i fel lägen. Många fina passningskombinationer och bra individuella aktioner slutar ofta med att vi bara ger bollen till motståndaren, slarv helt enkelt. Men som helhet känns det ändå bra inför andra halvlek.

Bollövertaget fortsätter i andra och vi spelar nu med lite mer lugn. Några taktiska förändringar i paus gör att vi blir farligare och är det bättre laget. Dom yttre korridorerna utnyttjar vi nu ännu mer där vi flera gånger kommer runt i snabba anfall. Vi skapar mycket chanser bla genom två skott från Emil som deras målvakt bägge gångerna (snyggt!) tippar till hörna. Baban har några heta möjligheter att bli målgörare när han driver in och kan avsluta från vänsterkanten.

I 52:e minuten får vi frispark som slås in mot mål till en friställd Wester som hyfsat lätt kan slå in 0-1. På ytterligare en frispark tio minuter senare gör vi 0-2. Simon slår en lång boll som Mattias löper mot och kan trycka in. Med 15 minuter kvar är det en rätt komfortabel ledning men vi har ändå kvar att bjuda på kvällens finaste mål. Speluppbyggnad på vår vänstersida där vi spelar via centrala mittfältet och vänder mot högersidan. Ler gör en av sina många löpningar på utsidan av Emil och får passen på den helt öppna ytan, inspelet från Ler går mot Melwin som tyvärr missar men bakom honom fyller Baban på och kan bredsida in bollen. Vackert!! Och inte helt olikt den uppspelsövning vi körde på träning nyligen ;)

Bra insats av hela laget! I 2:a kommer Johan L in i målet efter en tids frånvaro från fotbollen och spelar stabilt och håller nollan intakt. Kan vi bara minska antalet individuella misstag och sen fortsätta att öva på att ta rätt beslut ute på planen så kommer det ännu bättre resultat och prestationer längre fram i säsongen.
Kul!

Målen: 0-3 (0-0) D.Wester, Mattias P, D. Baban

/Rf
Referat: Iggesunds IK 2 - Forsa IF 2
Svag första. Bättre andra. Men tyvärr förlust.
2018-06-06 00:31
Första halvlek finns bara ett lag på planen. Vi är inte alls med och Forsa kan spela ut och styr matchen helt och hållet. De få gånger vi lyckas få tag i och hålla bollen är vi för slarviga och ger ofta bort den igen genom dåliga och stressade beslut. Vi blir pressade långt in på vår planhalva och är kanske inte riktigt förberedda på det. Redan efter 15 minuter ligger vi under med 0-2, bägge målen från frisparkar nära mål. Den andra frisparken räddar Baris snyggt men vi är inte på tårna och en Forsaspelare kan enkelt raka in returen. Otacksamt mot Baris, men det är lite så det ser ut över hela banan i 1:a halvlek. Fokuset och inställningen är inte alls på den nivå där vi måste ligga; felpass och bollar som för ofta går till motspelare, vi är tvåa eller trea på bollen och förlorar för många dueller eftersom vi inte går in situationerna ordentligt. I en kort period i mitten av halvleken får vi ändå visst ordnat spel och sticker upp med snabba omställningar på anfallsduon Norman/Baban. 0-3 kommer ändå, återigen pga slarv. Med sekunder kvar av första får vi en frispark till höger utanför straffområdet och vi reducerar fint genom Meron som nickar in bollen nära mål. Halvtid och 1-3 på resultattavlan vilket vi nog skall vara glada över, den hade kunnat visa fler mål för gästerna.

Pausvila och ett ordentligt snack. Alla är överens om att det krävs att vi höjer oss både ett, två eller till och med tre snäpp i ALLA aktioner och moment ute på planen.

Det ser genast bättre ut 2:a, vi vinner dueller och är först på bollen oftare. Vi gör några mindre förändringar och har ett säkrare spel och kan hålla bollen inom laget längre stunder. En helt annan och aggressivare attityd gör att vi vinner många fler kamper. Backlinjen och försvarsspelet fungerar bättre, Forsa får inte så många fler målchanser. Vi har bättre kontroll på mittfältet och utnyttjar våra kanter och anfallare mer hotfullt. I 64:e tar vi vara på en hörna och reducerar genom Baban. I den här delen av matchen har vi förbättrat oss på alla punkter och det dröjer inte länge innan vi gör sköna 3-3! Kalle P stöter in ett inlägg och vi känner att vi nog kan vända denna kantrande skuta på rätt köl igen. Dessvärre tappar vi den poäng vi kämpat oss till, en snabb omställning och Forsa kontrar in segermålet i slutet av matchen. Med några minuter kvar till 90 orkar vi inte resa oss igen och vi förlorar snöpligt. 

Det blir väldigt tydligt idag hur mycket inställningen betyder och att man behöver vara på alerten och ha fullt fokus redan från start - att alla spelar för varandra och som ett lag. Vi har några teorier på varför vi inleder matchen så svagt så det skall vi analysera vidare och jobba på inom gruppen.

Tyvärr negativt slutresultat - MEN - det viktiga och positiva är att laget visar mycket bra moral och höjer sig och gör en andra halvlek som så här i studenttider får betyget B (ev. A för vi vinner ju ändå 2:a).
Bra kämpat!

Målen: 3-4 (1-3) Meron, D. Baban, Karl P.

/Rf
Referat: Iggesunds IK 2 - Delsbo IF 2
Oavgjort i tidigt toppmöte.
2018-05-23 23:21
Vi börjar lite trevande och det tar dryga kvarten innan vi kommit in i matchen riktigt ordentligt. Symptomatiskt släpper vi också in första målet, en lite rörig situation framför mål och det verkade lite onödigt. Efter målet höjer vi oss ett snäpp och spelet ser mycket bättre ut. En välförtjänt kvittering kommer genom Alvin i minut 38. Innan pausvilan gör vi också 2-1 och det känns då relativt stabilt även om Delsbo inte alls är ofarliga.

I andra halvlek fortsätter det vara ganska jämnt, vi har spelövertaget men det hackar lite grand periodvis och det skapas farligheter åt bägge håll. Jag är osäker på upprinnelsen till Delsbos 2-2 mål men det avslutas hur som helst med ett distansskott i krysset. En poäng till vardera lag får väl anses som rättvist trots att det kändes som att vi hade något mål till på lut tex vid en straffsituation som bara blev frispark.

Bra kämpat av kvällens unga IIK A2 (med bl.a. Alvin och Philip från vårat P15 lag), medelåldern var strax över 18 år.

Målen: 2-2 (2-1) Alvin och Näsman.
/Rf
Referat: Skarplycka SK - Iggesunds IK 2
Vinst mot Skarplycka SK
2018-05-20 20:17
Iggarnas andralag tog andra raka segern i division 6 i säsongens första derby spelades på Skarplycka IP. 5-1 efter 2-0 i paus blev segersiffrorna.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Movallen, 24/06 19:30
Träning, Movallen, 26/06 19:30
Match, Strömsbruks IP, 27/06 19:00
Match, Hoppskogen, 12/08 18:00
Match, Delsbo IP, 19/08 12:00
Match, Movallen, 26/08 12:00
Nyheter från föreningen
Iggesunds IK, 20/06 15:12 
Iggesunds IK, 04/06 17:49 
Iggesunds IK, 25/05 08:36 
Iggesunds IK, 24/05 22:52 
Iggesunds IK, 20/04 22:26 
 
 
Facebook