Meriterande poäng mot Stensätra
2015-06-07 00:31

Iggarna bärgade en mycket meriterande poäng mot topplaget Stensätra hemma på Movallen efter 1-1(0-0) i en match där publiken bjöds på det mesta.

Iggarna inledde matchen piggast och det dröjde inte länge innan Matilda Brink hittade fram till Emma Trönnhagen som för dagen huserade på en yttermittfältsplats till vänster i straffområdet men avslutet lämnade en del att önska och gick högt över. Matchen tog i det här skedet en rätt jämn karaktär där det svängde fram och tillbaka utan att något av lagen skapade några riktigt heta chanser. Närmast för Stensätra var den irrationella Janina Mähler efter en fin individuell prestation där hon lyckades skapa yta åt sig själv men även hon saknade rätta skärpan i avslutet.

Gästerna tog ett visst kommando om matchen och hade ett övertag sett till bollinnehavet men skapade inte direkt så många heta chanser förutom från ett hårt distansskott som Beatrice Norberg gjorde en utmärkt räddning på.

Halvlekens sista chans tillföll Isabel Brink efter att Ohlsson vänt bort två försvarare och med ett fint litet instick hittat in till Isabel som fösökte lyfta bollen förbi målvakten men hon fick lite för mycket av foten under bollen och den tar skruv och vrider sig på fel sida stolpen.

Halvtidsresultatet förblev således 0-0.

Den andra halvleken var inte gammal alls då Iggarna får hörna som Frida Hellberg slog på ett mycket fint sätt så målvakten inte nådde den och Emma Trönnhagen mötte perfekt på volley och gav ledningen till hemmalaget.

Stensätra försökte nu jaga upp tempot i jakt på kvittering, men Iggarna stod emot bra och under en period blev det mest ställningskrig även om Stensätra var det lag som hade mest boll under dessa perioder. Framåt för Iggesund var det ofta Johanna Ohlsson och hennes snabbhet som ställde till det för gästerna och det var inte långt undan att hon lyckades utöka ledningen för Iggarna efter att hon kommit lös i djupled i kamp med två försvarare innan hon med en chip försökte lyfta bollen över målvakten. Och det var inte alls långt undan att det skulle gå hem men Eloise Frid i gästernas mål når precis upp till den och får stopp på bollen så pass att en försvarare hinner emellan och rensa undan.

Stensätra pressade nu på allt vad de var värda mot ett vilt kämpande iggesundsförsvar och det var riktigt nära vid ett flertal tillfällen men stod inte Norberg i vägen så är ju som bekant stolpar och ribban målvakters bästa vänner och överliggaren kom till Iggarnas räddning vid ett par, tre tillfällen. Och som att det inte var nog så hade en stensätraspelare helt öppet mål från bara några meter efter en ribbretur men hon fick inte ordning på bollen och avslutade över.

Men tillslut orkar inte Iggesund stå emot längre och när man inte hann upp ordentligt i pressen så drog Stensätras Maria Danielzon Larsson till med ett riktigt kanonskott efter att ha flyttat fram längs vänsterkanten som seglade in alldeles under ribban i närheten av det bortre krysset. Detta kom i ett minst sagt tungt skede då det inte återstod mer än fem minuter av ordinarie speltid.

Dock tändes hoppet att det något ologiskt ändå skulle bli hemmaseger då Johanna Ohlsson bara var en lång tå på gästernas målvakt ifrån att kunna runda henne och rulla i bollen i öppet mål i anfallet efter kviteringen. Och när hon några minuter senare fick chansen igen och denna gång lyckas ta sig förbi målvakten kändes det extra surt att en försvarare han komma emellan och skicka iväg bollen till inkast.

Och när Stensätra sedan får ännu en boll i överliggaren på stopptid ja då kände man sig ändå väldigt tacksam för den poäng man till slut fick behålla.

Det här var en match som Iggesund fick ägna sig åt mycket försvarsspel i men det innebar inte att man gjorde avkall på ambitionen att spela en passningsorienterad anfallsfotboll. Även om man såklart säkerligen gärna hade sett att man kunde fått ha lite längre anfall emellanåt men det berodde till största del att man mötte ett mycket skickligt lag. Så hela laget har all rätt att kvittera ut fina betyg för en bra insats mot ett riktigt starkt motstånd.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Maja Lambertsson, Johanna Skarin, Caroline Wixner, Sara Åkerlund – Anna Lindblom, Matilda Brink, Frida Hellberg, Emma Trönnhagen – Isabel Brink, Johanna Ohlsson.