Förkrossande seger mot Huge 2
2015-05-24 17:34
Matilda Brink och Johanna Ohlsson firar ett mål

Iggarna stod för en målkavalkad av stora mått då Huge 2 fick se sig besegrade med hela 11-0 efter att Johanna Ohlsson haft stor show och satt hela fem(!) mål.

Det syntes att det var ett revanschsuget lag efter förlusten mot Alnö senast som gick ut på planen. Iggarna satte högsta fart direkt och Efter sju minuters spel drar Johanna Ohlsson ifrån sin försvarare och bryter in mot den högra stolpen där hon ur snäv vinkel sätter sitt första mål för dagen. Det visade sig vara starten på en uppvisning av stora mått då det inte ens hann gå 20 minuter innan Iggarna hade ledningen med hela 4-0 efter ett hattrick från Johanna Ohlsson och ett fint samarbete mellan systrarna Brink efter att Isabel friställt Matilda som enkelt kunde rulla in bollen i tomt mål.

Sen fortsatte matchen på samma sätt, Iggarna dominerade hela planen och Sofie Andersson i målet hade inte direkt mycket att göra.

Iggarna spelade en väldigt underhållande fotboll och hade flertalet vackra kombinationer som både resulterade i både mål chanser men ändå framförallt mål i mängder. Ofta vann man tillbaka bollen högt i planen och hela laget visade upp sig från sin bästa sida.

5-0 kom efter att Ohlsson dribblat bort två försvarare på högerkanten och perfekt hittat in till Matilda Brink som behärskat placerade in den. Och innan halvleken var över hade Ohlsson satt sitt fjärde för dagen och Trönnhagen fastställde halvtidsresultatet till hela 7-0 efter ett hårt distansskott som målvakten inte klarade av att tippa över ribban.

Andra halvleken tog vid där den första slutade med ett snabbt, aggressivt och sylvasst Iggesund som gång på gång satte press på hugeförsvaret. Och det tog bra precis sju minuter även i den andra halvleken innan första målet satt. Det kom efter att Elin Lindqvist agerat vakten och i kamp med både försvarare och målvakt lobbnickade in 8-0.

Nästa mål var en riktig delikatess signerad Frida Hellberg och Isabel Brink där Hellberg perfekt spelar fram Isabel i djupled som en behärskad chipp från en position till höger i straffområdet lyfter bollen över målvakten och in intill den vänstra stolpen. Och av bara farten så satte Isabel sitt andra mål för dagen innan dagens stora artist Johanna Ohlsson avslutade dagen som hon inledde den genom att sätta sitt femte och Iggarnas elfte mål för dagen.

En match som precis som resultatet talar om dominerades från start till mål av Iggarna som verkligen fick allt att stämma och mycket imponerande kunde fortsätta att spela en attraktiv och vägvinnande fotboll matchen igenom.

Laget: (4-4-2)

Sofie Andersson - Maja Lambertsson, Caroline Wixner, Johanna Skarin, Angelica Tagg - Anna Lindblom, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Matilda Brink - Johanna Ohlsson, Isabel Brink.

avb. Emma Trönnhagen, Jenny Blomdahl, Elin Lindqvist, Fanny Westman, Beatrice Norberg