Knapp förlust i tät match
2018-06-19 00:10
Linnea Persson assisterade till Iggarnas mål
Det blev en tät drabbning i vätan mot Hille som gått riktigt bra hittills och Iggarna gav dem en ordentlig fajt om poängen där laget åter visade prov på en god moral och nu bjöd stundtals på riktigt bra spel trots de tuffa förutsättningarna.

Hemmalaget började matchen bäst och kunde med sina snabba sidbyten hitta ytor att ta sig fram men Iggarna försvarade sig bra och höll de heta chanserna borta och när man inte riktigt hängde med stod Malin Norman i vägen i målet. Hille tvingades ofta ut på kanterna och det var framgångsrikt för det mesta men ett inlägg hittade fram till en anfallare som sträckte fram foten och lyckades skarva bollen i en vid både helt otagbart över Norman.

Halvleken fortsatte med ett rätt klart övertag för Hille men det var inga ofarliga gäster de hade på besök även om Hilles försvar var väldigt tätt och Iggarna inte hade några mängder av lägen för kvitteringen så hade även Hille svårt att skada chanser och halvleken slutade 1-0.

Andra halvlek började inte speciellt bra för Iggarna vätan ställde till det och en studsande boll smet snöpligt in under Norman och Hille utökade ledningen efter bara två minuter var spelade.

Spelet öppnade upp sig lite och Johanna Ohlsson ordnade fram Iggarnas hetaste chans dittills då hon tog sig förbi två försvarare och fick på en bra träff i trängt läge men målvakten lyckades rädda.

Efter det var det Hilles tur att oroa, de tog sig fram på vänsterkanten och slog ett fint inlägg till en anfallare som avslutade på ett vid målgårdslinjen men Norman gjorde en fenomenal räddning och såg till att Iggarna höll sig inom två.

Nu började Iggarna ta för sig mer och mer och fick tillslut betalt, Fanny Westman lyfte upp en frispark från mittplanen som Linnea Persson dämpade ned till Michaela Törnquist som fick en perfekt träff och bollen gick i en båge och in precis under ribban och nu hade Iggarna häng på åtminstone en poäng.

Matchen blev var nu något jämnare och allt eftersom matchen led så fick Iggarna ett litet övertag men Hille försvarade sig mycket bra och lyckades klara sig undan från att panikrensa och hittade upp på ett bra sätt till offensiva spelare när de vann bollen vilket gjorde att Iggarna inte kunde komma i våg efter våg och sätta press och Hille klarade sig undan en kvittering och tog hem segern.

Sett till hela matchen var det en rättvis seger för Hille som tagit stora steg och gjorde en solid insats matchen igenom, Iggarna å sin sida stod för en stabil insats och räckte helt enkelt inte till mot ett bättre lag.

Laget: (4-4-2)

Malin Norman – Elin Tegenfeldt, Emma Trönnhagen, Maja Lambertsson, Lisa Bergström – Linnea Persson, Frida Hellberg, Michaela Törnquist, Matilda Brink – Fanny Westman, Johanna Ohlsson

Avb. Emma Lönnberg, Natalie Granvik

Matchens plus:

+++ Malin Norman, stod för flera strålande räddningar och höll Iggarna kvar i matchen vid några avgörande tillfällen.

++ Lisa Bergström, omutlig defensivt i en mot en situationer och vårdad i passningsspelet.

+ Maja Lambertsson, höll ihop försvaret strålande tillsammans med Trönnhagen och tvingade Hille att alltid ta långa vägen till mål.