Referat: Iggesunds IK - IF Team Hudik
Orken tröt efter tapper insats
2018-05-30 22:16
Två av matchens förgrundsfigurer Elin Åslund och Emmie Sundqvist i tät kamp om bollen. Foto Peter Scott
i nästan 70 minuter så höll Iggarna tätt och hade dessutom ledningen efter Johanna Ohlssons ledningsmål i första halvlek. Men soppatorsk sista 20 minuterna förstörde kvällen och Team Hudik kunde till slut vinna med 5-1.
Första halvlek var av klassisk derbykaraktär med mycket kamp ute på mittplan. Team Hudik förde spelet men Iggarnas försvarsspel var strålande och kontringarna rätt så vassa när man gick framåt.

Det är på en omställning i minut 39 som Johanna Ohlsson får en fin djupledsboll och kommer förbi sin back och kan rulla in 1-0 under stort jubel. Det står sig halvleken ut och samma typ av matchbild gäller i första delen av andra halvlek.

Team Hudik försöker komma in mot avslut med stoppas Iggarnas försvarsspel med Emma Trönnhagen och mycket duktiga Emmie Sundqvist i spetsen. Iggarna har dessutom ett jätteläge att göra 2-0 när Ohlsson återigen rinner igenom men skottet räddas av målvakten denna gång. Mål där och jag tror matchen fått en helt annan utgång.

Istället började krångla när Maja Lambertsson får kramp och tvingas utgå och i strax därefter så kvitterar Hudik lite olyckligt när Trönnis och Pernilla i målet inte kan bestämma vem som skall ta bort ett inlägg. Trönnis rensning tar i ribban och dimper ner framför näsan på Elin Åslund som får tomt mål.

1-2 kommer strax därefter och är också det någon form av tveksamhet som gör att Anna Skärpe kan stöta in ledningsmålet nära första stolpen. Och därefter så blir det slut på bensinen för de vitblå och Hudik kan lite onödigt enkel rinna ifrån till 1-5 innan det är slut.

Skador och elände har härjat hårt i truppen på slutet och nya skador under matchen gjorde många spelare fick fick slita hårt och det tog ut sin rätt på slutet.

Nu får truppen läka ihop ända till måndag 11 juni när Edsbyns IF gästar Movallen för ett nytt hälsingederby.

+++ Emmie Sundqvist - vilken talang, vilka snabba fötter och vilken vilja! Släppte inte förbi någon och tog bort gästernas anfallsess fullständigt.
  ++ Frida Hellberg - i en klass för sig på mitten. Väldigt rejäl och beslutsam i sitt spel.
    + Maja Lambertsson - stark comeback i den vackra vitblå tröjan av Maja. Kommer bli ännu bättre när hon hinner träna ikapp.