Referat: Hille IF - Iggesunds IK
Marginalerna på rätt sida mot Hille
2017-08-26 22:15
Målskyttarna Linnea Persson, Nellie Rosén, Emmie Sundqvist och Johanna Ohlsson
Iggarna hade fru Fortuna på sin sida när de bärgade en vinst med 2-4 som sagt hårt inne i en match som blev långt mer spännande än vad som var nödvändigt då de gästade Hille under lördagsförmiddagen. Men Linnea Perssons sena mål säkerställde att Iggarna klättrade en plats i tabellen.

I matchinledningen var det Iggarna som tog kommandot åtminstone när det kom till chansskapandet och det var inte långt undan att Matilda Brink kunde forcera in en boll som nickats tillbaka in förbi målet av Linnea Persson efter en hörna från Klara Franck men Sofie Svanberg i Hilles mål lyckades med viss möda få undan bollen. Stunden senare var det nära igen när Iggarna fick ytterligare en hörna och denna gång hittade Klara Franck pannan på Frida Hellberg som dock fick se sin nick stoppas på vägen fram mot målet.

Så till slut kom utdelningen, Malin Jonsson spelade bollen i djupled mellan mittbackarna till Johanna Ohlsson som tog med bollen i steget och placerade säkert in den fram till 0-1.

Allt eftersom halvleken led spelade Hille upp sig mer och mer och tog över spelet en del men hade svårt att skapa några direkta chanser utan tvingades allt som oftast ut till kanterna där det inte lyckades skapa några direkta chanser ifrån. Men övertaget gav dem ändå något läge, en fint slagen passning från högerkanten slagen in i högra delen av straffområdet avslutades men rejält över ribban och Norberg behövde inte ingripa.

Även som spelet inte fungerade riktigt som önskat så var Iggarna klart vassare när det kom till spelet på den sista tredjedelen och det var inte långt undan att de lyckades utöka ledningen efter ett fint anfall då Johanna Ohlsson skarvade ut bollen på vänsterkanten till en framstormande Katrine Rönnquist som sedan spelade vidare till Malin Jonsson som dock fick se Sofie Svanberg i målet rädda avslutet. Sista minuterna av halvleken blev riktigt händelsefyllda för nu var det Hilles tur, deras vänsterytter stod för en bra aktion då hon tog sig förbi två IIK-försvarare och avancerade mot Norberg ur snäv vinkel och avslutade men Norberg stod som vanligt väl placerad och styrde bollen över ribban. Och på stopptid lyfte Malin Jonsson ett fint inlägg till Emelie Scott som löpt in från högerkanten men målvakten räddade igen.

Andra halvlek rivstartades av Iggarna som omedelbart satte sina värdar under press. Wilma Hellström slog en perfekt crossboll ut på vänsterkanten till Emmie Sundqvist som löpte fram längs kanten och hittade sånär fram till Johanna Ohlsson vid den första stolpen. Och minuterna senare lade Malin Jonsson upp bollen utanför straffområdet för Nellie Rosén som sköt precis utanför stolpen.

Till slut kom dock målet, Sundqvist kom återigen fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som styrdes ut från mål till Nellie Rosén som mötte perfekt med bredsidan och satte 0-2. Men Iggarna var inte färdiga där utan på en kontring spelade Jonsson bollen i sidled till Emmie Sundqvist som klippte till direkt och bollen satt klockrent alldeles under ribban otagbart för målvakten och Iggarna hade nu vad som kändes som en komfortabel ledning.

Tio minuter senare skulle dock Hille få en utmärkt chans att ta sig tillbaka in i matchen då ett inlägg oturligt tog på Emma Trönnhagens hand med straff som följd. Men Hille lyckades inte kapitalisera på den möjligheten utan straffen slogs högt över.

Efter det kändes det lite som att Iggarna slappnade av och Hille tog över allt mer och då klev Agnes Westlund in i handlingen och när hon kom helt fri från nästan halva planen gjorde hon inga misstag utan placerade in reduceringen intill stolpen. Som om det inte var nog ordnade hon fram ytterligare en då hon snurrade runt på högerkanten och tog sig in framför straffområdet där hon sköt ett riktigt vasst skott som satt klockrent intill bortre stolpen.

Nu var det mer än ängsligt hos Iggarna och Agnes Westlund fortsatte att terrorisera IIK-försvaret och fick nu med sig ännu en straff för Hille som fick chansen att kvittera med åtta minuter kvar av matchen. Men smått osannolikt slog även denna straff med god marginal över ribba. Nu följde en period av vild press från Hille som lyfte in bollen i straffområdet så ofta chansen gavs och det var fara på färde flera gånger men så fick Iggarna chansen att ställa om och bollen hamnade hos Emelie Scott som sköt klockrent i ribban men på returen var Linnea Persson framme och tryckte in 2-4 på stopptid vilket också blev det allra sista som hände in matchen.

Det här var en mycket speciellt match där antalet klara chanser nog var i favör till Iggarna men Hille hade väl så mycket av spelet och med bättre effektivitet kunnat få med sig åtminstone en poäng. Men återigen är det den okuvliga moralen hos Iggarna som ser till att det blir tre poäng även i denna match.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Klara Franck, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Frida Hellberg, Matilda Brink, Linnea Persson – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

Avb. Nellie Rosén, Emmie Sundqvist, Maja Westberg, Emma Fridlund

Matchens plus:

+++ Frida Hellberg, ägde det centrala mittfältet vann nära på varenda närkamp hon gav sig in i och adderade ett vårdat passningsspel till det och gick som vanligt i bräschen då det osade hett.

++ Malin Jonsson, gjorde precis allt utom mål. Stod för framspelningar, fick fast bollar och gav möjlighet till anfall och jobbade stenhårt i defensiven.

+ Emmie Sundqvist, Ruggigt piggt inhopp där hon var lika farlig i offensiven som säker i defensiven och kryddade det hela med ett snyggt mål.