Referat: Stensätra IF - Iggesunds IK
Oavgjort i jämn tillställning mot Stensätra
2017-06-11 01:16
Nellie Rosén slog hörnan som ledde fram till målet.
Föga oväntat blev det en jämn tillställning mellan två lag intill varandra i tabellen och två lag som gick för segern vilket bjöd oss åskådare på en mycket spännande drabbning. Där båda lagen hade chanser att avgöra.

Matchen inleddes på sämsta vis för Iggarna då hemmalaget redan i den andra minuten tog ledningen efter att Anna-Karin Hall mycket elegant med ryggen mot mål klackat bollen bakom sitt stödjeben och friställde Malin Svedberg (med reservation då inte heller speakern var säker vem som gjorde målet) som satte bollen distinkt utom räckhåll för Beatrice Norberg i målet.

Iggarna repade mod efter den kallduschen och tog så sakteliga sig tillbaka in i matchen och även över taktpinnen från sina värdar och det betalade sig i chanser för både Linnea Persson och Malin Jonsson men ingen av dem hade marginalerna på sin sida. Eftersom jämnade matchbilden ut sig och inget av lagen fick några längre anfall utan spelet böljade fram och åter och båda lagen var nära att få riktigt heta chanser men det ihärdiga regnet gjort planen svårspelad och chanserna uteblev.

Men så i halvlekens sista minuter hettade det till, Johanna Ohlsson tog sig fram till vänster inne i straffområdet och hamnade nere vid kortlinjen där hon försökte hitta fram med en passning till Malin Jonsson men målvakten dök ned och sog undan bollen till hörna. Men det hjälpte föga för på den hörnan kom kvitteringen, den slogs fint av Nellie Rosén mot den främre stolpen och i röran gick bollen i mål inslagen av Malin Jonsson trodde vi som tittade på men enligt uppgift ska bollen antingen tagit på en försvarare eller gått direkt i mål. Hur oklart det än må vara så var kvitteringen ett faktum och vid ett väldigt bra tillfälle i matchen vilket tillät Iggarna att gå till halvtidsvila stärkta av ett sent kvitteringsmål.

Andra halvlek inleddes starkt av Iggarna, Johanna Ohlsson satte fart direkt och kom in från vänsterkanten och vände bort en försvarare och släppte iväg ett vasst skott men Anna Holmgren i Stensätras mål gjorde en strålande räddning och hann även upp och stoppade Matilda Brinks avslut på returen. Nu började en period av intensiv press från Iggesund och det var nära flera gånger om och Stensätra mest slog ifrån sig bollen. Vädret och den blöta planen till trots bjöds det stundtals på fin fotboll. Emma Fridlund vann tillbaka bollen i högerbacksposition och spelade upp till Frida Hellberg som sedan satte bollen i djupled till Matilda Brink som i sin tur spelade in mot Johanna Ohlsson nära mål men hon fick inte träff på bollen i kamp med en försvarare. Inte långt efter var chans att avsluta men bollen rullade några retfulla centimeter på fel sida stolpen. Nu hade Iggarna nästan allt spel och var det inte Malin Jonsson som var framme och oroade så hittade Katrine Rönnquist fram från sin position som vänsterback och testade avslut och även Emelie Scott testade lyckan framspelad av ständigt aktive Matilda Brink. När chanserna inte betalade sig så kunde Stensätra jobba sig tillbaka in i matchen och sätta Iggarna på prov. Och de fick såklart sina lägen även dem. Ett distansskott strök ribban och ett öppet läge till vänster i straffområdet tvingade Norberg till en strålande fotparad.

Nu hade hemmalaget en bra period och vara nära tre gånger och speciellt alldeles i slutet på matchen då det blev kalabalik i Iggarnas straffområde men med en viss portion tur och beslutsam helt lyckades försvaret till slut rensa undan och matchen slutade 1-1.

Ska vi vara objektiva var nog ett oavgjort resultat rättvist då chanserna föll ganska jämnt ut till antalet och lagen turades om att ha initiativet.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Katrine Rönnquist, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Klara Franck – Matilda Brink, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Johanna Ohlsson – Malin Jonsson Linnea Persson