Referat: IF Team Hudik - Iggesunds IK
Effektiviteten fällde avgörandet i derbyt
2017-05-25 18:38
Effektiviteten fällde avgörandet i säsongens första derby där Team Hudiks två mål under den första halvleken visade sig räcka och trots en periods stort spelövertag med mängder av chanser lyckades Iggarna aldrig få hål på Team Hudik.

Matchen började inte direkt positivt för Iggesund då ett inlägg från Mi Skoglund hamnade på huvudet hos en försvarare som försökte nicka undan men det ville sig inte bättre än att bollen gick i en vid både över Beatrice Norberg i målet som inte kunde göra annat än att titta på och se bollen gå in vid den bortre stolpen.

Inledningsvis var hemmalaget något piggare men Iggarna jobbade sig in i matchen och första bra läget fick Linnea Persson efter ett starkt förarbete av Katrine Rönnquist som först löpte förbi en försvarare och sen tryckte sig förbi ännu en på rent jävlaranamma innan hon spelade i sidled till Persson som tyvärr sköt utanför. Efter det var det Johanna Ohlsson som blandade sig i leken då hon löpte runt ute på vänsterkanten och fintade bort en försvarare innan hon spelade in till Matilda Brink som tyvärr inte fick någon fart i avslutet. Hörnor var ett ständigt orosmoment från Team Hudiks sida och det var inte långt undan att de kunde öka på ledningen vid ett sådant tillfälle men avslutet gick rakt på Norberg.

Efter det var det Iggesund och Johanna Ohlssons tur igen, hon löpte åter igen runt på vänsterkanten och hittade Matilda Brink i samma position ännu en gång men hennes avslut täcktes undan. Vid den här tidpunkten i matchen hade en kvittering varit mest logisk men Team Hudik ledda av en smått omutlig Julia Andersson i försvaret stack upp med en blixtsnabb och välutförd kontring där en boll spelades i djupled till Elin Åslund som avslutades kliniskt stolpe in.

Iggarna var nära att replikera direkt då Johanna Ohlsson satte fart på nytt och testade denna gång avslut själv men det gick tyvärr mitt på. Stunden senare fick hon chansen på nytt efter förarbete av Malin Jonsson men denna gång gick avslutet över. Team Hudik fick ett vasst läge till innan halvleken var till ända då ett skott tog på handen på Emma Trönnhagen som kastade sig för att täcka men Amanda Anderssons skott gick precis över och halvleken slutade 2-0.

Andra halvlek fick ingen rolig start då Katrine Rönnquist fick en otäck smäll mot huvudet i samband med en hörna men hon kunde ta sig av för egen maskin och vi får hoppas att vi får se både henne och Johanna Ohlsson som tvingades utgå i slutet av den första halvleken med ett ömmande knä tillbaka på planen snart nog.

Emelie Scott som ersatt Rönnquist inledde piggt och vann tillbaka bollen högt upp i banan och fick ett bra skottläge men hennes avslut gick utanför. Iggarna inledde nu en period med intensiv press och flera chanser men varken Fanny Westman som testade skott efter en hörna eller Malin Jonsson som testade lyckan med en lyftning hade någon marginalerna på sin sida och inte heller Linnea Perssons inlägg som nådde Malin Jonsson vars avslut täcktes undan till höra bjöd på en reducering. Team Hudik lyckades rida ut stormen och jämnade ut spelet och precis i ett skede där de flyttat fram positionerna lyfte Matilda Brink bollen i djupled perfekt till Linnea Persson som rundade målvakten men lyckades inte sätta bollen utan vänsteravslutet gick i burgaveln istället för i det öppna målet.

Resterande del av matchen hade lagen ungefär lika mycket boll måhända med visst övertag för hemmalaget och även om Iggarna gjorde allt för skapa press och ordna en reducering för att skapa nerv i matchen kunde Team Hudik hålla undan och vinna matchen.

Räknar man antalet heta chanser i matchen var det nog Iggarna som hade flest men Team Hudik var effektivare och deras matchplan fungerade näst intill fläckfritt då de hittade en yta mellan försvar och mittfält hos Iggesund som man inte lyckades täppa till tillräckligt snabbt när man ställde om från anfall till försvar och blev samtidigt lite väl raka och stressade i sitt spel när det jagades reducering.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Fanny Westman, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Klara Franck – Matilda Brink, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Katrine Rönnquist – Johanna Ohlsson, Linnea Persson

Avb. Emma Fridlund, Malin Jonsson, Michaela Törnquist, Emelie Scott, Tine Eriksson