Tung förlust i säsongens sista match
2016-09-24 22:29
Snöplig förlust i säsongsavslutningen för Iggarna som fick se sig besegrade av Njutånger trots ett massivt spelövertag större delen av matchen.

Iggarna tog tag i taktpinnen per omgående och skapade tryck mot Njutångersmålet, men gästerna hade sin plan klara för sig. De ville ligga lågt och utnyttja snabbheten hos sin skyttedrottning Elin Åslund genom att snabbt lyfta bollen in bakom Iggarnas backlinje för att slippa möta ett samlat försvar.

Men det var som sagt Iggarna som hade ett stort spelövertag och skapade också en del chanser, Malin Jonsson spelade fram Matilda Brink i ett utmärkt skottläge men bollen gick över ribban. Och inte långt efter det var Linnea Åkerlund nära att kunna nicka in en hörna men även den gången smet bollen utanför målramen. Nästa chans tillföll Njutånger då de hittade in med en boll bakom backlinjen till Elin Åslund som fick ett friläge men Beatrice Norberg kom ut perfekt och kunde rädda. Iggarna fortsatte att trycka på men fick ingen utdelning och halvleken slutade 0-0.

Andra halvlek hann inte bli speciellt gammal innan första målet föll och inte helt logiskt var det Njutånger som fick utdelning, ett inspel från vänsterkanten hamnade hos Elin Åslund vid den bortre stolpen som helt ensam inte hade några bekymmer med att slå in bollen i det öppna målet. Men Iggarna replikerade snabbt, Johanna Ohlsson tog sig in i straffområdet från högerkanten och blev sparkad över fötterna bakifrån med straff som påföljd. Maja Lambertsson stegade fram och satte lika säkert som vanligt sin fjärde straff för säsongen.

Om det fanns stunder i första halvlek som var tillknäppta så var det öppna spjäll i inledningen av andra halvlek för innan den var tio minuter gammal hade Njutånger återtagit ledningen återigen genom Elin Åslund som kom fri ännu en gång och avslutade otagbart för Norberg högt i det vänstra hörnet ur höger innerposition.

Iggarna fortsatte att pressa på men hade märkbara problem med att eliminera de ytor som Njutångers snabba anfallare sökte sig ut på och det ställde till en hel del bekymmer.

Men så kommer utdelningen på spelövertaget, inte genom en av alla chanser under öppet spel utan från en frispark på mittplan. Njutånger ställde sin försvarslinje högt och hängde inte med i nedflyttningen, Lambertsson hittade in bakom till Michaela Lindh som fick se sitt första avslut täckas undan men hon fick tillbaka bollen direkt och kunde rulla in den från bara någon decimeter.

Men så hände det igen, snabb omställning av Njutånger och återigen tappade Iggarna bort en spelare vid den vänstra stolpen och inspelet från höger hamnade hos Katrine Rönnquist som slog in 2-3 med knappa kvarten kvar att spela.

Nu tryckte Iggesund på med allt man kunde och sköljde i våg efter våg över Njutånger och var nära gång på gång men bollen vägrade gå in och ett vilt kämpande Njutånger lyckades reda ut stormen och fick avsluta säsongen som vinnare.

Sett till hela matchen kanske inte ett helt logiskt resultat då Iggesund hade både stort spelövertag och skapade fler chanser men Njutånger hade en handfull riktigt heta möjligheter och lyckades perfekt med sin matchplan vilket räckte till segern.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Fanny Westman – Johanna Ohlsson, Linnea Åkerlund, Matilda Brink, Sara Åkerlund – Isabel Brink, Malin Jonsson