Förlust i jämn tillställning
2016-08-14 01:11
Iggarna stod för en stark insats mot topplaget Kovland och höll minst jämna steg mellan de respektive straffområdena, men väl där var hemmalaget strået vassare och segern för hemmalaget var tyvärr aldrig i fara och skrevs till 3-0.

Tyvärr fick Iggarna jobba i uppförsbacke redan från start då man misslyckades med en uppflyttning vilket resulterade i att Kovland fick två spelare fria och Lina Candell fick möjligheten att slå in bollen i öppet mål och gjorde inget misstag och satte 1-0 redan innan en minut var spelad.

Iggarna reagerade på bra på baklängesmålet och gav inte Kovland många lugna stunder och hemmalaget hade svårt att skapa ett etablerat tryck utan fick förlita sig på snabba omställningar. Iggarna var nära att få utdelning då Sara Åkerlund fick bollen till höger på mittfältet och satte en passning i djupled mot Malin Jonsson som bara var en tå hos en hemmaförsvarare ifrån att bli fri med målvakten. Det var tyvärr symptomatiskt för hela matchen Iggesund var nära att få heta chanser gång efter gång men fick inte riktigt till de avgörande passningarna och åt andra hållet var Kovland lite hetare och även om de inte alls hade det lätt att skapa chanser så var de något hetare än IIK som faktiskt hade bollinnehavet på sin sida under den första delen av halvleken. Det svängde dock till fördel för Kovland under halvlekens sista halva och efter en dryg halvtimme var det nära att Kovlands pigge vänsterytter Veronica Söderström kunde utöka ledningen efter att ha dribblat sig förbi tre IIK-försvarare men Beatrice Norberg fick händerna på bollen tillräckligt för att sänka farten på den så Fanny Westman hann upp den och rensa undan alldeles framför mållinjen.

För Iggesunds del handlade mycket om Malin Jonsson när det vankades chanser och efter ett fint anfall där hela laget var inbladat fick hon ett bra läge i straffområdet efter att ha vänt bort två förvarare men hon fick inte till träffen riktigt då då en försvarare hann få en tå på bollen och den hamnade rakt i händerna på målvakten och 1-0 blev halvtidsresultat.

Iggarna inledde andra halvlek bra och hade ett bra läge för kvittering efter att Malin Jonsson spelat in bollen från högerkanten till Isabel Brink som fick till ett bra avslut med Kovlands målvakt stod pall och räddade till hörna.

När utdelningen uteblev verkade en viss stress infinna sig hos Iggarna som fick för stort avstånd mellan lagdelarna och sökte avgörande passningar lite för ofta och slarvade ibland bort chanser att få med fler spelare högre upp i planen.

Nu ville det sig inte bättre än att Kovland lyckades utöka sin ledning genom Veronica Söderström som fick utdelning på sitt pigga spel efter ungefär 60 minuter. Och när Ida Brännström tog vara på en försvarsretur och krutade in 3-0 tio minuter senare så var det tyvärr ridå ned för spänningen i matchen och resten blev mest en transportstäcka.

Iggarna ska ha all heder för att de aldrig slutade försöka och stod upp riktigt bra mot ett bra lag och även om Kovland var bättre i avgörande skeden så är inte 3-0 ett resultat som var speciellt talande för matchen då Iggesund höll jämna steg med sina värdar i de flesta avseenden.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Emma Åhs, Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Fanny Westman – Sara Åkerlund, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Matilda Brink – Malin Jonsson, Isabel Brink