Ljusdal för starka i DM
2016-07-15 22:23
DM-finalen på Älvvallen blev en ganska ensidig historia och Ljusdal kunde vinna tämligen komfortabelt mot ett vilt kämpande IIK.
Matchbollen blev som förväntad, LIF hade stort bollinnehav och spelade med ett stort tålamod och Iggesund fick lägga nästan all fokus på att försvara sig. Vilket ofta sköttes med bravur medan anfallspelet fick stå tillbaka i prioriteringsordningen.
Men när IIK spelade bollen rakt till en gulklädd i fel läge gick det snabbt, Karin Weinacht fick bollen vid straffområdet och skarvade den vidare till Matilda Wennberg som blev helt fri och tryckte resolut in 1-0 efter ungefär 20 minuters spel.
Iggarna var nära att svara omgående då Angelica Tagg lyfte bollen i djupled mot Johanna Ohlsson som tyvärr fick en för lång första touch och Linnea Lif Jonsson i Ljusdals mål hann emellan.
Iggarna stod fortsatt emot bra och släppte inte till speciellt mycket och även om Ljusdal hade två bollar i nät som helt korrekt avvinkades för offside under andra halvan av halvleken så resultatet i halvtid skrev till 1-0.

Andra halvlek tog vid där den första slutade Ljusdal hade ett stort övertag och Iggarna kämpade på tappert i defensiven men hade svårt att skapa något alls mot Ljusdal var helt enkelt ett alldeles för bra lag.
Och när Ellika Persson skarvade in en lång frispark med ryggen vänd mot mål med ungefär 20 minuter kvar att spela kändes det tyvärr som att tåget gick.
Innan dess hade Iggarna haft sin egentligen enda riktiga chans i form av en frispark från Lambertsson som Lif Jonsson räddade. Och när sedan Matilda Wennberg satte 3-0 med ett välplacerat skott från straffområdesgränsen var allt hopp tyvärr ute och resten av tiden blev bara en transportsträcka mot slutsignalen.

Segern var lika klar som rättvis och Ljusdal verkligen helt enkelt ett alldeles för bra lag och Iggarna har inget att skämmas för utan stod upp bra mot ett allt för starkt motstånd.

Laget: (4-4-2)
Beatrice Norberg - Fanny Westman, Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Emma Åhs - Lovisa Genlid, Linnea Åkerlund, Frida Hellberg, Angelica Tagg - Isabel Brink, Johanna Ohlsson