Storseger i derbyt
2016-06-23 00:28
Det bjöds på en riktig målkavalkad på Movallen som avslutning på vårsäsongen när Iggarna körde över lokalkonkurrenten Team Hudik och vann med hela 6-0.
Iggarna tog kommandot per omgående och visade prov på ett så så när som på prickfritt försvarsspel över hela banan vilket gav många chanser till anfall och även det gjordes på ett väldigt bra sätt.
Ledningsmålet kom redan efter tio minuter genom Linnea Åkerlund som är inne i sitt livs målform med tanke på hur långa intervaller det brukar vara mellan hennes fullträffar i normala fall. Nu fick hon bollen av Sara Åkerlund strax utanför straffområdet och sköt ett perfekt skott som gick in högt till vänster om en chanslös målvakt.
Och när hon höll sig framme igen efter en misslyckad rensning och sköt bollen i en vid båge över målvakten tio minuter senare så var 2-0 ett faktum.
Gästernas uppförsbacke blev inte mindre av att de tvingades byta målvakt då Elisabeth Brolin till synes fick bekymmer med en sträckning , samt tappade Fanny Andersson efter en oturlig krock med Frida Hellberg där de båda nickade ihop.
Iggarna försatte att ha ett stort spelövertag och hade kunnat öka på ledningen ytterligare innan halvtid men 2-0 stod sig.

Andra halvlek blev en ren defilerig rån Iggarnas sida, Frida Hellberg utökade ledningen med ett snyggt distansskott efter 52 minuter som kronan på verket till hennes dominanta insats på mittfältet. Och när Maja Lambertsson utökade till 4-0 på straff efter att en TH-försvarare fått bollen på handen dog all nerv i matchen. Lite missnöje kunde höras bland bortasupportrarna över domslutet och från läktarhåll kan jag hålla med om att det kändes hårt.
Men det gick absolut att hävda att Iggarna gjort sig förtjänta av målet då spelet såg riktigt bra ut och speciellt försvarsspelet fungerade som sagt klockrent över hela planen vilket gjorde att Team Hudik hade svårt att skapa annat än några halvchanser och några hörnor.
Var Frida Hellberg den store liraren på mitten så var Malin Jonsson tungan på vågen många gånger på planens sista tredjedel, hon tog emot uppspel och satte sina lagkamrater i bra lägen och var ett ständigt hot mot försvaret så det vsr minst sagt välförtjänt när hon fick kröna sin insats med ett riktigt fint mål, hon fick bollen ute till vänster och tryckte sig förbi två försvarare innan hon i kamp med en tredje satte ett klockrent avslut intill bortre stolpen.
Som grädde på moset avslutade sedan Fanny Westman målskyttet genom att trycka in en stolpretur efter att Johanna Ohlsson vänt bort en försvarare och skjutit skottet som gick rakt ut till den helt ensamme Westman som bara behövde sätta foten till.

Det här var en svår match att sätta ord på då den rätta derbykänslan försvann tillsammans med spänningen i matchen även om undertecknad gick runt och hade en lätt illamående känsla hela dagen. Det skadeskjutna Team Hudik lyckades aldrig riktigt bjuda upp till kamp men ingen skugga ska falla övrigt IIK som stod för en strålande insats på alla sätt och vis och absolut inte fick segern till skänks.