Kovland blev för starka
2016-05-07 08:40

Ny tung match för ett skadeskjutet IIK som inte orkade stå emot Kovland i en match som påminde en hel del om premiären mot Selånger förra veckan.

Gästerna tog initiativet direkt i kvällssolen som förgyllde årets hemmapremiär och de lyckades skapa tryck tämligen omgående men utan att det blev några riktigt heta chanser mot ett stabilt försvar.

Efter en dryg kvart hettade det dock till, Broheden missbedömde en djupledsboll och kalabalik uppstod innan hon med hjälp av mittförsvaret lyckades rensa undan bollen och freda målet.

Kovland fortsatte att trycka på och fick ett bra frisparksläge utanför straffområdet och när de flesta väntade på skott kom ett inlägg och vips var bollen förpassad in i mål, men som tur var för Iggarna hade den assisterande domaren lyft sin flagga för offside. Nu började det osa riktigt hett för bara några minuter senare fick Kovland frispark igen och denna gång var det Broheden som stod pall och räddade genom att tippa bollen i ribban.

Halvleken fortsätte i samma anda och Kovland hade ännu en boll i ribban efter att Broheden med viss möda tippat undan ett inlägg från högerkanten. Och med en viss portion tur stod Iggarna emot och hade med sig 0-0 in till halvtidsvilan.

Andra halvlek rivstartade för Kovlands del som efter bra någon minut fick en chans till vänster i straffområdet då en anfallare fick lite yta och försökte skruva in den vid den bortre stolpen men som tur var för Iggarna gick den strax utanför. Men precis som mot Selånger så orkade Iggarna inte hålla mot hur länge som helst och efter en tilltrasslad situation dök Malin Svelander upp och satter 0-1 till gästerna.

Två minuter senare var det oerhört nära att Kovland kunde utöka ledningen efter att de tagit sig in i straffområdet från högerkanten och spelat snett inåt, bakåt till en anfallare som sköt i ribban. Och bara minuten efter det så var det Emma Trönnhagen som fick agera räddande ängel och nicka undan bollen alldeles framför mållinjen.

Iggarna hade förtvivlat svårt att få igång något eget anfallsspel och första gången det faktiskt hettade till lite var efter knappa timmen då Fanny Westman tog sig fram på högerkanten och skickade ett inlägg mot Matilda Brink som sånär hann fram först.

Istället var det Kovland som fick jubla igen, efter en hörna fick Matilda Brink bollen i eget straffområde och ska precis spela ut bollen i säkerhet då hon blir nedsparkad. Någon signal kommer inte från domaren och Malin Svelander var snabbt framme på den lösa bollen och utökade ledningen för gästerna. Och när Lina Candell sedan utökade ledningen till 0-3 på hörna så var det ridå ned för Iggesund som får slicka såren och ladda om för Norrham nästkommande helg.

Laget: (4-4-2)

Anna Broheden – Emma Trönnhagen, Maja Lambertsson, Wilma Hellström, Angelica Tagg – Lovisa Genlid, Linnea Åkerlund, Michaela Lindh, Julia Andersson – Matilda Brink, Fanny Westman