Klara seriesegraren blev för svår
2015-09-19 18:42

Klara seriesegraren Ljusdal besökte Movallen och det blev en för tuff nöt att knäcka för ett vilt kämpande IIK då gästerna kunde avgå med segern efter 1-2(0-0)

Efter en avvaktande inledning där lagen kände på varandra tog Ljusdal succesivt över kommandot i matchen och satte hård press på ett väldigt tajt spelade IIK-försvars som på ett bra sätt höll Ljusdal borta från de allra hetaste chanserna. Efter drygt tio minuters spel kombinerade Ljusdal snyggt utanför Iggarnas straffområde och lyckades tillslut få ett öppet läge till vänster i straffområdet men avslutet gick högt över som tur var för hemmalaget.

Det kom fortsatt att handla väldigt mycket om Ljusdal som behöll bollen bra inom laget och satte Iggesund under hård press som mest fick nöja sig med korta omställningar som ofta handlade om att försöka hitta passningar in på ytor bakom Ljusdals backlinje som dock läste spelet föredömligt och förhindrade de allra flesta kontringsförsöken.

Inte förrän efter drygt 40 minuter hettade det till framför Ljusdals mål, Johanna Ohlsson och Matilda Brink samspelade på ett bra sätt på högerkanten och ordnade fram en hörna som slogs fint av Fanny Westman och det skapades viss oro framför målet innan ljusdalsförsvaret lyckades rensa undan bollen och 0-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek bestod inte dödläget speciellt länge däremot, Ljusdal tog tillvara på ett läge där Iggesund flyttat fram laget och tog sig fram på högerkanten där ett precist inlägg nådde fram till Matilda Wennberg som inte gjorde något misstag och skarvade in bollen i nät.

Matchbilden blev inte speciellt annorlunda i andra halvlek och kontrollen fortsatte att vara hos gästerna men Iggesund försvarade sig men den äran. Tyvärr krävs det en extraordinär insats för att rubba ett så bra lag som Ljusdal. Det var inte långt undan att Ljusdal kunde utöka sin ledning efter ett vägg spel in i straffområdet som seriens skyttedrottning Sanna Singeul kom fri efter men Beatrice Norberg i målet visade klass och klistrade avslutet.

Allt eftersom kom Ljusdal närmre och närmre ytterligare ett mål och när de träffade ramen för tredje gången och andra i samma anfall lyckades Hanna Olsson raka in bollen från nära håll och i det läget kändes matchen avgjord.

Den känslan verkade infinna sig i Ljusdals lägret också som nu slog av lite på tempot och Iggesund tilläts komma in i matchen dock utan att man lyckades skapa några heta chanser. Det dröjde ända tills det återstod drygt fem minuter av matchen då Iggarna fick inkast högt uppe till höger och tillslut hamnade bollen hos Julia Andersson mitt i straffområdet som smugit sig in från vänsterkanten och hon avslutade som om hon aldrig gjort annat tätt intill stolpen och gav liv åt matchen.

Iggesund försökte febrilt skapa ett läge för kvittering men lyckas inte och man fick faktiskt se ett så pass stressat ljusdalslag att de spelade ut bollen till hörnflaggan för att hålla fast den där och få tiden att gå.

Det lyckas man också med och det går inte att säga annat än att vinsten för gästerna var rättvis då man hade initiativet från start till slut och gång efter gång vann tillbaka bollen på mittplanen och gav inte Iggesund chansen till några längre anfall.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Fanny Westman, Johanna Skarin, Emma Trönnhagen, Sara Åkerlund – Matilda Brink, Linnea Åkerlund, Frida Hellberg, Kristin Stillmark – Johanna Ohlsson, Isabel Brink