Förlust mot hypereffektivt Hille
2015-08-29 18:58

Det blev en tung dag för Iggarna då Hille kom på besök med gamla iggesundsspelaren Stina Kalander på tränarbänken och släkten är ju som bekant värst då Hille avgick med segern efter 2-3 (0-2).

Inledningen på matchen handlade bara om Iggesund som direkt satte press på sina gäster och redan efter två minuters spel var det nära att man kunde ta ledningen efter att Linnea Persson spelat fram Matilda Brink som gick på avslut från straffområdesgränsen men det gick för nära mitten och målvakten räddade. Efter det var det Linnea Åkerlunds tur att testa skott, hon dämpade mycket läckert en hög boll och lade den till rätta och drog till, men även denna gång gick målvakten segrande ur duellen. Iggarna fortsatte att trumma på och man mest undrade när ledningsmålet skulle komma. Nära var det åtminstone då Johanna Ohlsson kom runt på högerkanten och slog ett lågt inlägg mot Linnea Persson men målvakten han precis ut och plocka åt sig bollen. Även Matilda Brink fick se ännu ett skott från distans räddas av duktige Sofie Svanberg i Hilles mål.

Istället för ett hemmamål var det gästerna som något ologiskt tog ledningen på en hörna som Agnes Blomqvist mycket snyggt nickade in helt otagbart för Norberg i målet.

Sen var det inte långt undan att det skulle komma en direkt replik från IIK. Isabel Brink blev nedgjord till vänster om straffområdet och Fanny Westman slog en låg och pressad frispark som en hilleförsvarare med stor möda lyckades rensa över ribban till en resultatlös hörna.

Iggarna fick det inte riktigt att stämma vid det här läget och de där sista avgörande passningarna hade svårt att hitta fram till rätt adress. Och som om inte det var nog utökade Hille sin ledning då Iggesund tappar bollen i ett känsligt läge på planen och Louise Lundin uppfattar att Norberg var långt ute efter att ha deltagit i uppbyggnadsspelet och skjuter ett skott från väldigt långt håll som går i en vid båge och in alldeles under ribban fram till 0-2 vilket också blev halvtidsresultat.

Iggesund som var det mer spelförande laget under större delen av matchen fortsatte att vara det även i inledningen av andra halvlek och det var inte långt undan att man skulle få in en tidig reducering då Emma Trönnhagen var framme och nickade Westmans hörna. Och bara minuter senare spelar Linnea Persson fram Isabel Brink centralt i straffområdet för ett utmärkt läge men målvakten gjorde en riktigt bra räddning. Och när Linnea Persson stunden senare var nära även hon att nicka in en höra var känslan absolut att matchen i högsta grad levde. Men målen uteblir och precis som i första halvlek så är det Hille som får utdelning, spelövertaget för hemmalaget till trots då IIK helt tappade bort en hillespelare vid en hörna och Clara Bengtsson kunde ostört slå in 0-3 på volley.

Frustrationen var nu påtaglig och nog inte blev den mindre efter att Isabel Brink nått högst på en hörna men fick se sin nick nickas undan på mållinjen. Iggarna fortsatte att frenetiskt jaga en reducering men Svanberg i Hilles mål agerade levande mur då hon med en fin fotparad räddade ett friläge för Johanna Ohlsson. När sedan Matilda Brink blev fälld i straffområdet och Svanberg räddade även den funderade man vad som hände. Dock var en hillespelare för tidig in i straffområdet och straffen skulle slås om och den här gången gjorde Emma Trönnhagen inget misstag utan tog revansch på sig själv då hon sköt in reduceringen. Och minuterna senare fick matchen ännu mer liv då systrarna Brink samarbetade och Matilda spelade fram Isabel i djupet som i kamp med en försvarare lyckas med tårna förlänga bollen in i mål förbi en utrusande målvakt.

Tyvärr lyckas man inte komma närmre och Hille lyckas hålla undan och vinna matchen.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Fanny Westman, Johanna Skarin, Emma Trönnhagen, Sara Åkerlund – Isabel Brink, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Matilda Brink – Linnea Persson, Johanna Ohlsson