Säker seger mot NorrHam
2015-08-01 19:35

Iggarna tog en säker seger i omstarten av division 2 då man vann mot NorrHam med 2-0 (0-0) utan att egentligen nå ända upp till den nivå vi är vana att se.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start och satte press mot gästernas försvar, men några riktigt heta målchanser hade man svårt att skapa. Närmast i inledningen kom Linnea Persson då hon når högst i kamp med målvakten men hårt uppvaktad lyckades hon inte få nicken på mål och en försvarare kunde rensa undan.

Nästa möjlighet tillföll Frida Hellberg som mötte en hörna från Maja Lambertsson på volley men tyvärr ingen lycka då avslutet försvann över ribban.

Efter det var det faktiskt NorrHam som blixtrade till och lyckades få igenom en boll i djupet och en anfallare kom fri med Norberg som dock gör en bra räddning och förhindrar en riktig kalldusch.

Iggesund fortsatte att ha initiativet men fick det ändå inte riktigt att stämma när man var inne på sista tredjedelen och det blev inte några fler riktigt heta lägen att göra mål.

I andra halvlek känns Iggesund ännu piggare och man lyckades på ett helt annat sätt sätta sina spelare i lägen med bollen rättvänd och i fart, speciellt var det Johanna Ohlsson och Fanny Westman som rev stora sår i djupled bra understödda av ett helt lag som klivit upp några snäpp i kvalité. Och när spelet blev bättre kom också utdelningen tillslut, Johanna Ohlsson skar in från vänsterkanten och tryckte till med högerfoten och fick en riktig kalasträff som gick in alldeles intill målvaktens vänstra stolpe.

Och precis som under första halvlek fick NorrHam ett gyllene läge, (till och med två) mitt under en bra period från Iggarna. Men Beatrice Norberg i målet fortsätter att visa vilken klass hon håller och gjorde en väldigt viktig dubbelräddning.

Fortsättningen kom att handla mycket om Iggesund och det var bara en storspelade målvakt hos gästerna som hindrade Johanna Ohlsson att dubbla sin målskörd då först Frida Hellberg spelat Westman i djupled och hon sedan släppt bollen perfekt i sidled till Ohlsson som avslutade direkt med målvakten gjorde en utmärkt sidledsförflyttning och lyckades rädda. Iggarna kom ofta runt på kanterna och det var väldigt nära att Sara Åkerlund kunde utöka ledningen efter ett inlägg från Lindqvist på högerkanten men återigen gick NorrHams målvakt Johanna Norelius segrande ur duellen efter en vacker fotparad.

Lindqvist forsatte att vara aktiv på högerkanten och hon hittade in med ännu ett inlägg denna gång till Westman som drog till direkt på volley men hennes skott smet precis utanför stolpen. Bara några minuter senare var Westman framme igen då hon utnyttjade sjabbel i NorrHamsförsvaret men Norelius fortsatte att hålla Iggesund på stången. Men så tillslut fick hon ge sig, Maja Lambertsson slog en perfekt hörna som nyss inbytte Emelie Taimi mötte vid den andra stolpen och tryckte in från nära håll och fastställde slutresultatet till 2-0 för Iggarna.

Allt som allt en väldigt stabil och rättvis seger även om viss ringrost syntes här och där.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Maja Lambertsson, Emma Trönnhagen, Johanna Skarin, Angelica Tagg – Anna Lindblom, Frida Hellberg, Linnea Åkerlund, Sara Åkerlund – Linnea Persson, Johanna Ohlsson