Summering OilQuick Cup Herrar A2
2019-02-02 23:01

Det var roligt!! En mycket väl genomförd cup av grabbarna!

Vi i ledarstaben kan inte vara annat än helnöjda med prestationerna under dagen. Strålande insats av alla!

Målsättningen vi gick in med i cupen med var få känna på lite tyngre motstånd och dra lärdomar. Vi skall inte vinna cupen.. men vi skall ha roligt och svetsa ihop gänget. Det blir tufft för vårt unga lag att ställas mot seniorspelare med större tyngd och ett mycket högre tempo ute på plan än vi är vana vid. Men vi står upp fantastiskt bra och fysiskt håller vi i princip samma nivå när vi går in i dueller utan att backa undan. Så utan tvekan kan vi konstatera att det vart succé....

Första matchen möter vi Årsunda If från Sandvikenkrokarna. Ett div 4 gäng med allsvensk rutin i backlinjen. Det är jättenervöst i början vilket inte är helt konstigt. Ju längre matchen går kommer vi i den mer och mer och efter tio minuter har alla spelare hittat in i tempot och vi börjar kunna spela den fotboll vi vill. Då har dom tagit ledningen med 2-0 men från nu ser det helt ok ut. Vi ställs inför flera taktiska utmaningar vilket vi visste om och pratade om inför matchen. Vi blir straffade i omställningar med bollar på ytor djupt in på vår planhalva när dom når kanterna eller spelar förbi för många av våra spelare på mitten. Andrè som står i mål är stabil och agerar resolut, gör en superräddning på ett skott som han tippar i ribban. Iom det högre tempot blir vi pressade och slarvar i besluten och tappar bollen för lätt och onödigt. Men det är den läropeng vi behöver inför framtiden. 3-0 vinner dom matchen med men Amir friserar siffrorna till 3-1 med en grym bonusstraff högt upp i nättaket.

Söderhamns div 3 lag möter vi i nästa match. Såklart förstår vi att vi kommer få fightas hårt för varje millimeter och sekund i matchen. Nu är vi ändå förberedda på vad som väntar och det finns egentligen inte något att säga om vår insats, den är bra. Vi gör precis det vi kan och försöker tänka på de detaljer vi diskuterat från föregående match. Vi vill undvika slå de längre/höga bollarna där motståndaren knoppar bort bollen. Istället önskar vi få uppspel på fw eller låta bollen gå via mittfält och därigenom skapa möjligheter för skott eller utrull på en offensivt löpande yb. Försvarsmässigt poängterar vi samarbetet mellan backlinje och mittfält och kommunikationen för att täcka fria spelare på vår del av plan. Fungerar kanon.

Det är inte lätt att få alla delar att kugga i mot ett så pass bra motstånd och det begär vi inte heller, vi är nöjda med hur vi agerar på plan. Söderhamn är givetvis bättre än oss och vinner en sån här match 10 gånger av 10, nåt annat vore konstigt. Det rinner iväg lite på slutet när vi blir trötta och nu stannar siffrorna vid 5-2 efter två bonusstraffs mål. Amir kör en repris från förra matchen och Alvin sätter beslutsamt sin straff. Vi spelar med bättre självförtroende och står upp jättebra mot en övermäktig motståndare. Lärdom; tempo. Vi blir ibland lite naiva och kanske tror vi kan briljera. Men tyvärr funkar inte det. Såsa med bollen? Nä, då smäller det och man är lurad eller ligger raklång på backen.

Sista matchen mot Bergsjö. Det var nu det skulle ske! Laget taggat som tusan, vi ville ju ha spelmål och vi såg en realistisk möjligheten att vinna matchen. Och Oj, vilken bra start. Redan första minuten visar vi en aggressivare attityd. Inför matchen snackade vi om ta bollen framåt, har jag femton meter till närmsta motståndare - jamen ta den ytan och driv tio m framåt då, utmana. Vi vill/måste framåt, det är där vi kan göra mål. Ta bollen framåt och driv IN i plan. Ett oerhört snyggt mål göt vi. Jag hinner inte riktigt se men bollen kommer in i mitten och sen över mot Mervan som bara rakar in bollen i mål. Bredsida! Kung, behärskat.

Om det målet var snyggt! Nästa strut var i samma klass! Paci har driv i steget, väggar, tar klivet i plan - som vi pratat om! Och avsluta med ett skott i mål. Vackert och så jävla iskallt. Då så. Vi leder med 2-0 och 9 minuter kvar. Det skall vi kunna grejja! Det blir nervöst, vi blir stressade och behöver skicka iväg bollen flera gånger. Egentligen skall vi ta det lugnt. Bergsjö är tunga och har ett visst övertag, Som jag upplever det tappar/förlorar vi bollen en bit in på deras planhalva. Dom kan ställa om och få en kontring med ett friläge som Ellis inte kan göra så mycket åt. 2-1. Mål i baken efter ett läge som vi inte borde hamnat i.

Sen är det slut. Matchen är över och vi vinner! 2-1 till Iggarna!! Vi har dessutom en straff kvar att slå, Mervan stegar fram - gör allt rätt... men prickar stolpen. Kan man komma närmare..??

Grymt jobb av alla! Och vi har tre målvakter som är supersäkra. Jävla bra! Och jag är sjukt imponerad av flera av er på plan - ni kan matcha spelare i tex Söderhamn!!!

Bra dag!

/Rf