Segertåget fortsatte mot Hällbo
2015-08-27 23:18

Bra kontroll utan storspel av Iggarna då Hällbo besegrades med 3-0(2-0) i regnet på Movallen.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen då det bara dröjde sex minuter innan Marcus Larsson nådde högst på en hörna fint levererad av Viktor Jansson.

Hällbo la allt sitt krut på anfall från sin vänsterkant där man hade två snabba och tekniska spelare iform av Deeq Mohamed och en kille som tyvärr inte finns med på laguppställningen (förmodligen fel tröjnummer bara). Dessa vållade vissa bekymmer men allt som oftast så agerade Iggarna tryckt i sitt försvarsspel och kom de fram till några heta lägen så saknades den rätta skärpan och Henric Pettersson hade inte några större bekymmer att freda sitt mål.

Och när Hällbo inte visade skärpa så var det precis det Iggesund gjorde, Dennis Backström slog en fin inläggsfrispark från höger som Fredrik Näsman snyggt nickade in fram till 2-0 efter dryga kvarten.

Vid den här tidpunkten lyckades Hällbo faktiskt ta tag i taktpinnen och behöll bollen i mycket längre sekvenser än vad IIK lyckades med men hade ändå svårt att skapa tillräckligt för mål istället kändes det klart farligare då Iggarna kontrade.

Men ett riktigt gyllene läge fick Hällbo, pigge Deeq Mohamed bröt in från vänsterkanten och tar sig in i straffområdet men även denna gång saknades skärpan och som tur var för Iggesunds del så gick avslutet utanför stolpen. Halvleken avslutades med att Iggesund spelat upp sig en del och nu inte tvingades nöja sig med korta omställningar utan kunde etablera eget spel i större utstreckning.

Andra halvlek började piggt från IIKs sida och på bara några minuter skapar man två vassa lägen då först Wester spelar fram Viktor Jansson och sedan hittade Felix Örnehag Lars Skräpe i djupet med en passning efter att snyggt ha vänt bort en försvarare.

Det posotiva spelet skulle också komma att ge utdelning, Viktor Jansson vann tillbaka bollen högt upp på vänsterkanten och avancerade in framför straffområdet och sköt ett lågt skott som studsade lurigt i vätan och gick in intill den högra stolpen.

Iggarna fortsatte att spela kontrollerat och efter att dryga timmen var spelad bytte man succesivt in alla utespelare på bänken vilket skänkte ny energi till laget som fortsatte att vara spelförande.

Hällbo kändes vid den här tidpunkten uppgivna och Iggarna var ju såklart nöjda med att mest spela av matchen men lyckades ändå skapa några chanser. Närmast vad Dennis Baban som med sin snabbhet sprang ifrån hela Hällboförsvaret men målvakten räddade hans avslut.

Lite mer drama blev det faktiskt innan matchen var till ändå då en Hällbospelare fälls strax utanför Iggesunds straffområde men domaren springer fram och pekar på straffpunkten. Det hela reddes dock upp ganska smärtfritt då den assisterande domaren påkallade uppmärksamhet och meddelade att han fälldes en liten bit utanför straffområdet.

Detta var sett över hela matchen både en klar och rättvis seger för Iggesund som dessutom visade upp en flexibel och bred trupp då flera spelare fick testa på positioner man inte spelar på till vardags.

Och enda gångerna Hällbo lyckades oroa på riktigt var då de blev övertaliga på kanterna.

Laget: (4-4-2)

Henric Pettersson – Dennis Sjölén, Fredrik Näsman, Marcus Larsson, Dennis Backström – Olivier Lindh, Lars Skärpe, Daniel Wester, Viktor Jansson – Felix Örnehag, Joel Stillmark

Avb. Andreas Midell, Dennis Baban, Johan Näsman, Oskar Rann Åkerlund, Mathias Svärd