Samling:13:00
Klar seger i säsongsavslutningen
2017-09-24 01:41
Säsongens sista målskyttar, Elin Lindqvist och Malin Jonsson
Det blev en riktigt trevlig säsongsavslutning för damerna som för tredje året i följd befäste sin roll som kommunens bästa lag genom att sluta på en fin tredjeplats i tabellen efter att ha besegrat Stensätra i epilogen med hela 5-1 efter att Malin Jonsson stått för inte mindre än fyra mål.

Matchen kontrollerades egentligen från start till mål av Iggarna som började piggt och redan i den 10:e minuten jobbade Johanna Ohlsson fram bollen och sköt ett skot som målvakten först räddade men släppte retur och där dök Malin Jonsson upp och placerade behärskat in bollen intill stolpen.

Iggarna fortsatte att spela riktigt bra och varierat samtidigt som Stensätra hade svårt att ta sig längre farm än till sista tredjedelen där ett tajt iggesundsförsvar höll dem på stången på ett bra sätt. Och då betalar det ofta sig i andra ändan och när Malin Jonsson blev fri med målvakten var hon sådär typiskt Malin Jonsson-klinisk, placerade kyligt in bollen och fördubblade både sin och Iggarnas målskörd.

Stensätra som på intet vis är ett dåligt lag växlade upp efter det andra baklänges målet och hade en bättre period efter det men hade fortfarande svårt att komma till några chanser. Men att hålla ett lag helt från målchanser är en omöjlighet och när Stensätra tog sig fram på högerkanten via fina kombinationer tog sig deras ytter in i straffområdet och fick med sig en straff som Anna-Karin Hall förvaltade på bästa sätt.

Det adderade naturligtvis en del spänning till matchen men den blev inte allt för långvarig då även Iggarna fick en straff med sig och Malin Jonsson agerade exekutor och fullbordade sitt hattrick på stopptid i den första halvleken.

Andra halvlek blev inte speciellt spännande, Stensätra hade ingen lösning på hur de skulle ta sig till några heta lägen och Iggarna kunde ha bra kontroll på händelserna. Måhända blev IIK lite väl raka sitt spel stundtals då det ofta fanns chanser att vända på spelet men att kritisera spelet vore tjänstefel då försvaret över hela planen fungerade så väl och det bjöds på anfallsspel med längre bollar in bakom backlinjen, fina kombinationer längs kanterna och luriga korta instick genom backlinjen.

Allt eftersom matchen led mattades Stensätra mer och mer och Iggarnas övertag betalades sig då Emelie Scott vann tillbaka bollen i offensivt straffområde och sköt ett skott som målvakten släppte retur på och där störtade Elin Lindqvist fram och stötte in 4-1 innan Malin Jonsson bara några minuter senare utnyttjade ännu ett friläge och visade ånyo prov på en extrem kyla då hon väntade ut målvakten och satte 5-1 precis intill stolpen.

Och med det satte Iggarna punkt för säsongen 2017 genom att infria sina mål att ta sig in på topp tre i tabellen och fortsatt vara kommunens bästa lag.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla er som följt och stöttat tjejerna under säsongen och hoppas att vi återses under minst lika trevliga omständigheter 2018.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Klara Frack, Emma Fridlund, Wilma Hellström, Emmie Sundqvist – Emelie Scott, Frida Hellberg, Katrine Rönnquist, Linnea Persson – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

Avb. Nellie Rosén, Elin Lindqvist, Nona Saenchai, Jenny Bergqvist, Julia Andersson