Samling:13:00
Referat: Iggesunds IK - Svartviks IF
Seger i premiären!
2020-06-14 19:02
Iggarna gjorde en mycket stark match när man i premiären på ett soldränkt Movallen vinner mot topptippade Svartvik med 3-2 i en efter förutsättningarna bra och välspelad match. Matchhjältar i hemmalaget var löftet Alvin Brisvåg med två mål och Christian Brolin med ett men det var framförallt kollektivet och laginsatsen som imponerade mest.
Iggarna började matchen riktigt starkt och tog tag i taktpinnen direkt. Efter fem minuter så var alla beredda plita ned 1-0 när Alvin drar på inifrån målgården men Svartviks målman gör en strålande räddning. Returen till Rasmus Johansson som fick öppet mål men fick inte träff på bolluschlingen.

Utdelningen skulle komma i den 11:e minuten istället. Ett mycket fint anfall i en snabb omställning regisserat av Wais och Tobbe Björk som frispelar Christian "Crimo" Brolin som inte gör något misstag och rullar in ledningsmålet.

Matchen fortsätter med böljande spel och Svartviks vänsterspringare var riktigt vass och kommer runt några gånger om. Dock väl samlat försvar med debuterande målvakten Rasmus Andersson som trygg sista utpost. Iggarnas omställningsspel är fortsatt en fröjd att skåda och i 26:e minuten är det dags igen när man sågar sig fram på vänsterkanten och Dennis Backström hittar in till Crimo som avlossar ett skott och täcks med armen av en Svartviksspelare men straffspark som följd. Nya tränarduon Lars-Niclas satsar friskt och låter lagets yngsta lägga straffen. Avlin Brisvåg är säkerheten själv från 11 meter och 2-0 är ett faktum.

2-0 står sig i paus och det var såklart ett revanschsuget Svartvik som klev in i andra halvlek. Utdelning fick man minut 52 när reduceringen till 1-2 kom efter inspel och skott från nära håll.

Repliken från Iggarna lät inte vänta på sig. Tre minuter senare så springer sig Alvin fri och får en fin passning i djupled som han förvaltar på bästa sätt och Iggarna var åter i tvåmålsledning.

Svartvik repar mod och är starka på fasta situationer och får utdelning på en sådan när man nickar in 3-2 minut 74. Därefter följde en press från bortalaget som flyttade upp allt man hade i slutskedet. Men Iggarna agerar samlat och reder ut alla situationer och kan till slut jubla efter tre tunga poäng i premiären.

Tränarduon var förstås nöjda efter matchen och här kan du höra deras analys. De hyllade kollektivet såklart men redaktionen fick dom även att dela ut poäng till plusligan och dessa utföll sig så här:

+++ Alvin Brisvåg - följer upp sin fina vår genom att ta med sig alla dom egenskaper som gör honom så vass. Vann bollar, löpte mycket, rivig och sylvass i avsluten.
++ Christian Brolin - stark match från Crimo som förutom målet gjorde mycket rätt. Höll i och täckte boll vilket gjorde att fler kunde flytta upp och längre anfall.

+ Wais Maihanparast - den lille snidaren var på riktigt spelhumör och kombinerade det med ett aggressivt försvarspel. Drömpassning till 1-0.