Vi behöver veta vilka som kan köra så att vi inte står där på morgonen och inte har skjuts till alla.
Referat: Kvarnsvedens IK - Iggesunds IK
P16 - 3 viktiga poäng på bortaplan!
2019-06-02 21:03, Herrar U

Otroligt starkt att vinna denna svåra bortamatch - stort beröm till alla!

Jag var fastlåst på jobbet och inte med på matchen men då är det inte så dumt att laget består av en samling killar med massa olika färdigheter. I detta fall har Philip skrivit ett riktigt proffsiga referat, så nu har i alla fall jag fått mig en klar bild av hur matchen var:

Vi kommer laddade till matchen mot Kvarnsveden och har siktet inställt på tre poäng. Vi visste att Kvarnsveden skulle vara ett bra lag, men med en stabil keeper som många bollar tog, en stark backlinje som många bollar avvärjde, ett mittfält som slet för att för att vinna bollar och ett anfallspar som höll anfallet vi liv så kunde vi efter en krigar insats ta hem 3 RIKTIGT sköna poäng mot ett av topplagen i serien.

Vi inleder matchen starkt och försöker, men även lyckas rulla boll fint mellan våra lagdelar. Det hinner inte ens ta 5 minuter innan det rasslar till i nätet bakom målvakten i Kvarnsveden. Ett långt inlägg som slåss på mitten av plan smiter förbi alla Kvarnsvedens tre lagdelar och hamnar i Alvins ägo som enkelt och behärskat sätter dit 1-0! Matchen rullar på och än så länge är det jämnt, lite små halvchanser här och där för både oss och dom. En klar skillnad från de första 10 minutrarna är dock att Kvarnsveden tagit hand om taktpinnen och nu för spelet, dock med ingen särskild framgång. Tempot i matchen är inledningsvis ganska så låg och inte så speciell händelserik, men oj så när det 2-0 i mitten av första när Jonat först kommer fri mot målvakten och sedan Mervan (någon minut efter) med ett hårt skott i stolpen som bara resulterar till en inspark. Trots ett relativt stort bollinnehav av Kvarnsveden som försöker rulla boll kontrollerat så kommer dom inte till några farliga lägen tack var ett samspelt Iggeförsvar sett över hela plan. Halvleks vilan var inom räckhåll och vi var sätt över matchbilden nöjda med att gå till vila med 0-1, men efter en miss i backlinjen och ”bolltapp” (pågrund av regnet) av målvakt så kunde Kvarnsveden 5 minuter innan halvtid sätta 1-1, rätt så onödigt men kanske inte så orättvist sett till matchbilden.

Vi pratar innan andra halvlek först och främst om att vi ska fortsätta hålla dom utanför oss. Vi kommer även fram till att vi ska sätta lite högre press då många av dom tog fel beslut när dom blev satta under press. Men viktigaste var att fortsätta tugga på för att ta hem 3 pinnar till Iggesund.

Domaren blåser igång andra halvlek och som väntat så är det Kvarnsveden som tar tag i spelet. Sett ifrån första halvlek så är dom nu lite mer aggressiva i sitt anfallsspel, något som faktiskt ger resultat. Vi är mycket hårt pressat och har svårt att ens komma över på deras planhalva under de första 15 minuterna. Det var just efter 15 minuter spelat (min 65) som Kvarnsveden får en straff efter ett bolltapp på mitten - en miss i rensning - ”kapning” av målvakt. Straffen slås och sätts säkert nere i vänster hörn. 2-1 var ett faktum, men vi var inte stressad över det, vi har vänt det förut och skulle även göra det igen. Vi satsar i fortsättningen av matchen mycket på kontringar och långa bollar för att kunna reducera till 2-2. Det var i minut 75 Philip vinner bollen högt på egen plan halva sätter den i djup till Mervan som sedan får vidare till en mittfältare (tror Buster) som i sin tur skarvar vidare till den tidigare 1-0 skytten som efter en 180 graders vändning pangar dit 2-2!! Det hinner inte ens ta 1 minut innan det på resultat tavlan står 2-3 till Iggesunds favör. Det efter ett lång skott (ca 2-3 meter utanför straffområdet) upp i vänstra klyckan. Kvarnsveden väljer direkt att försöka gå för 3-3 men dom kommer inte så mycket närmare än ett friläge som missas och en hörna som Ellis behärskat rensar bort.

Totalt sett så har Kvarnsveden ett bättre spel än vad vi i dagens match har. Vad gäller målchanser så är det jämnt, men efter att ha dragit det längsta strået så var det vi som stod som segrare efter den tuffa, men också blöta matchen.

Nästa match spelas redan på torsdag då ett av tre Sandviken lag står som motståndare.

Tack till Philip Johansson som skrivit referatet!