Herrar U
Referat: Iggesunds IK 2 - Edsbyns IF FF 2
Sådärja!
2019-05-30 19:08, Herrar U

Trenden med trista förluster och måltorka bruten efter en mycket skön seger med 4-1 mot Edsbyn 2. En historisk sådan på så vis att IIK inte vunnit i div 5 med ett 2:a lag tidigare. Kul!

Fördel Edsbyn som tar lite av kommandot inledningsvis. Det är oavgjort i farliga chanser när både vi och dom jobbar fram lägen under första kvarten. Vi får bättre rörelse och har bra variation sista 3:e delen med kort och långt spel och vi tar över matchen mer och mer, det ser bra ut. Våra rutinerade spelare bidrar med stabilt och uppoffrande spel som ger viktig erfarenhet till de yngre. Tyvärr har vi en del enkla felpass bl.a. i uppspel/uppbyggnad där vi ger motståndaren onödiga gratislägen. Runt minut 25 vinner Edsbyn bollen på egen planhalva och kan ställa om med en boll på en ensam fw som sätter 0-1.

Edsbyn spelar rejält och lyfter bollar som vi ibland har svårt att vinna, det blir hård kamp på första och andrabollar. 1-1 kommer ändå några minuter senare, Crimo har fint spel med André som kan sätta kvitteringen nära mål. 40:e minuten och Wais skjuter från håll, målvakten räddar men returen är Filip först på och kan enkelt slå in ledningsmålet. Innan pausvisslan gör Crimo 3-1 helt på egen hand, dragningar förbi två försvarare och avslut i mål.

Pausvila och ledning. Pratar om att utnyttja spelvändningar ännu mer på de ytor i ytterkorridorerna som finns, sen att fortsätta på samma fina sätt som i 1:a hl.

Vi behåller övertaget men kan inte slappna av eftersom Edsbyn fortsätter skapa farligheter särskilt i början av halvleken. Det är inte långt ifrån att dom kan göra ett mål och då är det match igen. Det släpper ändå på bra för oss när vi kommer runt på kanterna med inspel flera gånger. Vid ett sånt instick skickar en försvarare på en rensning klockrent upp insida ribba, vilket o.g det blivit så tur att den inte gick in... Totalt sett har vi bättre spel och spelare och kan ändå komfortabelt vinna matchen med 4-1 efter att Alvin i slutminuten skjuter en riktigt kanon otagbart för målvakten.