Herrar
Referat: Iggesunds IK - Anundsjö IF
Seger efter stor dramatik
2020-08-09 11:16, Herrar
Glada målskyttar som båda premiärmålade i serien. Ragge Johansson (1-0, 3-2) och Yonni Teklay (2-1).
Iggarna fortsätter vinna i division 3. Denna gång efter en dramatisk avslutning av matchen där gästerna Anundsjö kvitterade två gånger om och det såg ut att bli delad pott. Men Rasmus "Ragge" Johansson ville annat och satte sitt andra och Iggarnas tredje mål med 3 minuter kvar av ordinarie tid.
Inledningen på matchen var i Iggarnas favör och man tryckte tillbaka och visade vem som bestämde första 20 minuterna. Ett ledningsmål hann man också med att tillverka i 11 minuten då Jonas Karlsson kommer runt på kanten och slår ett magnifikt inlägg som Ragge mycket snyggt nickar in i krysset.

Efter den fina inledningen så händer nåt och enklaste förklaringen är att man slutar springa och blir väldigt statiska i sina positioner. Det gör att Anundsjö bjuds in i matchen och det är ett erbjudande man nappar på. Man har bland annat ett skott i stolpen men det är framförallt inledningen av andra halvlek trycker man på och skapar några halvchanser. Dock känns det som Iggarna har koll när gästerna kommer i sina attacker. Men ett bolltapp och ett lite klumpigt agerande i situationen efter ger gästerna en straff  som man utnyttjar i den 66:e minuten.

Det blir starten på en uppryckning från Iggarna som ger Yonni Teklay ett friläge som mynnar ut i en straff. Den sätter Jonas Karlsson stenhårt - i ribban, och man tänkte i sitt stilla sinne på sidan att nu är det en sån här dag igen. Men både Karlsson och Yonni skulle ta revanch i den 81 minuten då Karlsson hittar Yonni med en vacker framspelning som renderar i nytt friläge för Yonni som rullar in ledningsmålet.

Gästerna ger inte upp och vaskar fram en hörna strax därefter som man lyckas kvittera på och man tänkte ännu mer på att detta är en match som vi inte skall få vinna. Men grabbarna på plan tänkte annorlunda och ville få sista ordet. Snyggt anfall återigen där Robin hittar ut med en spelvändning på högerkanten till Jesper Koskinen som gör ett magiskt medtag av bollen in i straffområdet. Inspelet håller samma klass och Ragge har bara att sätta foten till för sitta andra för dagen i minut 87.

Anundsjö går såklart all in resten av ordinarie tid och dom sju minuternas stopptid men Iggarna håller undan och vinner till slut med 3-2. Tungt såklart för gästerna som spelade med en desperation i andra halvlek som säkert kommer ge dom poäng i serien vad det lider. Den desperationen saknades i stroa delar av matchen för Iggarna och det såg stundtals lite stillastående och idéfattigt ut. Men dom gånger man engagerades sig att ta fram bollen till gästernas straffområde så skapade man nästan alltid farliga lägen och det är väl det som gör att man till slut kan vinna idag.

+++ Jonas Karlsson - två assist av hög klass. Gick upp på mittfältet på slutet och var en av dom så låg bakom uppryckningen offensivt.
++ Rasmus Johansson - äntligen lossnade det för Ragge! Två fina avslut och stark matchen igenom.
+ Yonni Teklay - fortsätter överraska och blidade denna gång anfallsduo med Ragge. Stark i att hålla i och täcka bollen och kyligt avslut på målet.