Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Årsunda IF
1 - 0
Iggesunds IK
Årsunda IF1 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 08 maj, 19:00
Plats:Årsunda IP
Tävling:
Matchnummer: 050335013
Samling:16:00, Movallen
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Obs ny samlingstid, 16:00 blev fel i förra kallelsen
Trupp:Alfred Johansson
Alvin Brisvåg
Amos Hammarstrand
André Pettersson
Axel Stillmark
Buster Ström
Ellis Nilsson
Mervan Yilmaz
Nanthawat Jonat Nampha
Nils Widén
Olle Olsson
Philip Johansson
Pontus Thorley
Rodi Ismail
Simon Vahlberg
P16. Tuff bortamatch och sur 0-1 förlust.
2019-05-09 01:00

Det var en riktigt tuff fight. En match som borde slutat 0-0 och lika gärna kunde slutat 1-0 till oss. Nu drar dom det längsta strået och får in ett segermål i minut 89… Tråkigt.


Årsunda startar matchen furiöst och pressar oss hårt första 10-15 minuterna. Dom slår lite längre bollar och trycker på med 4-5 spelare. Vi blir lite tagna på sängen men jag tycker vi ändå löser det bra. Försvarspelet sitter klockrent och jag kan nästan inte räkna in en enda miss av vår 4-backslinje under matchen. Vi skapar flera lägen och frilägen samt en boll i mål av Buster som tyvärr blåses bort för offside.


Bägge lagen spelar rätt likartat och det skapas chanser åt bägge håll. Målvaktsspelet är på topp och det hade mycket väl kunnat blivit ett antal mål för bägge lagen. Mattan är svårspelad och vi har lite problem med touchen och det är svårt att få snurr på vårt passningsspel, det blir lite snålt. Jag tycker vi har lite otur med studsar och mottagningar, bollen far iväg ifrån oss och sällan liksom med oss när vi skall ta den framåt i fart.


I början av andra har Alvin ett friläge som målvakten räddar, vi får några hörnor på det men 0-0 står sig. Dom svarar med liknande lägen och spelet fortsätter bölja. Något som vi måste fundera över är att vi tar flera frisparkar i farliga lägen och det är mest tur att inte någon sitter. Hur hamnar vi i dom situationerna, kan vi göra något annorlunda i spelet innan för att inte sätta oss i sådana situationer?


Tufft var det minst sagt. Vi åker härifrån med en handfull varningar och nästan(..!) ett rött. Ett friläge uppstår när det bara återstår några minuter, helt rätt är Ellis alert och långt ute och möter deras forward, det blir en sammanstötning och deras kille går i backen. Vi får vara glada att domaren inte halar fram ett kort med röd färg där. 


Minut 89 och dom får en ny farlig frispark som slås in mot mål och trycks in, 1-0. Vi lyfter upp folk och försöker den tilläggstid som är kvar. En frispark avlossas i muren av Alvin, får tillbaka bollen och kan skjuta igen men målisen räddar. Sen är det slut.


Snopet och riktigt surt, det hade varit skönt med en poäng med oss hem. En storförlust för dom i matchen innan lurade i alla fall mig ordentligt, Årsunda var riktigt bra och sammantaget gör vi ändå en stark insats. Beröm till hela laget som ger järnet ända till slutet!


Laget 4-4-2:


        Simon - Alvin


Buster - Nils - Olle - Jonat


Rodi - Axel - Alfred - Philip


              André


Mervan kommer in som fw, Pontus som ym, Amos som yb, Ellis står 2:a.<< Tillbaka

 
 
 
Facebook