Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ljusdals IF
4 - 0
Iggesunds IK
Ljusdals IF4 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 augusti, 18:30
Plats:Älvvallen
Tävling:
Matchnummer: 080510002
Samling:16:15, Movallen
Aktivitetsinfo: Vi åker 2 bussar & ev. om vi behöver en bil
Trupp:Axel Stillmark
Ellis Nilsson
Emil Forslund
Karl Palmlöf
Khudadad Wahid
Mattias Pousard
Melwin Hällström
Meron Mulugeta
Mohammad Reza Haidari
Pacifique Muhizi
Siavash Safari
Tim Wiklund
Förlust i P18 DM
2018-08-06 20:36
Vi visste på förhand att det skulle bli en svår match, men att även vädret skulle vara emot oss hade vi inte riktigt med i kalkylen. Det är så klart svårt att snacka bort en 0-4 förlust men med lite mer flyt hade vi nog satt någon boll.
Vi inleder matchen med hög press och taktiken var att störa Ljusdal i deras uppspelsfas och vinna bollen högt upp i banan, det lyckas vi ganska bra med. Det är ganska krävande och hela laget måste arbeta kollektivt för att inte bjuda på luckor mellan lagdelarna. Efter ca 15 minuter öppnar sig himlen... Ett skyfall av sällan skådat slag gör att det blir väldigt svårspelat. När det även blåser nästan stormvindar rakt emot oss och vårat mål förstår man hur jobbigt det blir på planen. Med vinden och sidledsregnandet i ryggen kan hemmalaget ta ledningen i den 18:e minuten. Ovädret fortsätter nästan hela halvleken. Vi pressar högt upp i plan och skapar några chanser när vi kommer runt på skott i snäva vinklar på kanten, samt att vi får några hörnor som det hettar till på. Tidigt i halvleken är Paci tvungen att kliva av efter en rejäl smäll på knät och vi blir tvungna att ändra om lite.

Ljusdal är kanske det bättre laget men spelmässigt gör vi ändå en bra halvlek. Det som saknas är att få in ett mål, särskilt viktigt blir det att sätta någon chans i en sådan här match. Vi lyckas inte riktigt att hålla bollen och etablera ett säkert spel på vår offensiva del av plan. Det blir korta anfall ofta med omställningar emot oss som följd där hemmalaget kan vinna dueller på väg framåt och skapa farligheter.

Pausvila och vi pratar om att försöka hindra deras centrala spelare från att driva fram bollen där dom ofta tillåts starta farliga anfall. Vi backar lite i våran press och vill få med våra kantspelare mer på våra kontringar och hitta inspelet snett inåt bakåt.

Ganska tidigt i 2:a halvlek utökar dessvärre Ljusdal sin ledning. En helt fristående spelare får bollen och kan slå in den oattackerad framför mål. Jag vet inte vad som händer men vi tappar markeringen helt, där måste vi ligga mycket tätare. Märks på spelarna att det är ett tungt mål att få emot oss. Efter ca timmen spelad får Ljusdal straff, men den räddar Ellis snyggt. Matchbilden är ungefär densamma, Ljusdal är lite tyngre och vi har inte marginalerna med oss. Vi ändrar om och går ner på en trebackslinje till en 3-5-2 uppställning och hoppas på lite mer tryck framåt. Vi skapar en del chanser och skott utifrån men tyvärr inget som ger utdelning, vi hamnar oftast lite för långt ifrån mål i avsluten och då är det såklart svårare att få in den.

Runt minut 80 börjar en olycklig period, först är det kalabalik framför vårat mål och att bollen inte studsar in är smått otroligt. Nån minut senare gör de dock mål, på nytt får en helt fri spelare slå in bollen mitt framför mål. 0-4 kommer nästan på direkten, ett friläge som Ellis i första läget räddar men sen hinner ingen först på bollen och rensa. Under delar av matchen har vi bra passningsspel och fina kombinationer och vi stressar Ljusdal till att göra misstag. 

Trist med förlust, hade vi fått in en kvitteringsboll hade det kanske blivit tightare. Vi är några kilon lättare än motståndaren och det märks. Flera av våra spelare är födda 03 och 04 och gör jättebra insatser. Vi skall inte glömma att detta var P18 DM, för -00 och yngre (Ljusdal har en 03:a resten 00 och 01:or). Hela truppen skall ha beröm för en bra genomförd match under tidvis svåra förhållanden och mot tufft motstånd. 

Och kul för Iggarna att ställa ett juniorlag på planen i DM. Det var många år sedan sist, så framtiden ser ljus ut och nu siktar vi på revansch i nästa års DM. 


Målen kom i minut 18, 49, 82 och 83.

/Rf

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook