Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK 2
3 - 4
Forsa IF 2
Iggesunds IK 23 - 4Forsa IF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 05 juni, 19:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080125024
Samling:17:45, Movallen
Trupp:Axel Stillmark
Ellis Nilsson
Emil Forslund
Karl Palmlöf
Ler Paw Penrayson
Mattias Pousard
Meron Mulugeta
Mohammad Reza Haidari
Mohammadreza Mohammadi
Pacifique Muhizi
Simon Lefebvre-Filleau
Tim Wiklund
Svag första. Bättre andra. Men tyvärr förlust.
2018-06-06 00:31
Första halvlek finns bara ett lag på planen. Vi är inte alls med och Forsa kan spela ut och styr matchen helt och hållet. De få gånger vi lyckas få tag i och hålla bollen är vi för slarviga och ger ofta bort den igen genom dåliga och stressade beslut. Vi blir pressade långt in på vår planhalva och är kanske inte riktigt förberedda på det. Redan efter 15 minuter ligger vi under med 0-2, bägge målen från frisparkar nära mål. Den andra frisparken räddar Baris snyggt men vi är inte på tårna och en Forsaspelare kan enkelt raka in returen. Otacksamt mot Baris, men det är lite så det ser ut över hela banan i 1:a halvlek. Fokuset och inställningen är inte alls på den nivå där vi måste ligga; felpass och bollar som för ofta går till motspelare, vi är tvåa eller trea på bollen och förlorar för många dueller eftersom vi inte går in situationerna ordentligt. I en kort period i mitten av halvleken får vi ändå visst ordnat spel och sticker upp med snabba omställningar på anfallsduon Norman/Baban. 0-3 kommer ändå, återigen pga slarv. Med sekunder kvar av första får vi en frispark till höger utanför straffområdet och vi reducerar fint genom Meron som nickar in bollen nära mål. Halvtid och 1-3 på resultattavlan vilket vi nog skall vara glada över, den hade kunnat visa fler mål för gästerna.

Pausvila och ett ordentligt snack. Alla är överens om att det krävs att vi höjer oss både ett, två eller till och med tre snäpp i ALLA aktioner och moment ute på planen.

Det ser genast bättre ut 2:a, vi vinner dueller och är först på bollen oftare. Vi gör några mindre förändringar och har ett säkrare spel och kan hålla bollen inom laget längre stunder. En helt annan och aggressivare attityd gör att vi vinner många fler kamper. Backlinjen och försvarsspelet fungerar bättre, Forsa får inte så många fler målchanser. Vi har bättre kontroll på mittfältet och utnyttjar våra kanter och anfallare mer hotfullt. I 64:e tar vi vara på en hörna och reducerar genom Baban. I den här delen av matchen har vi förbättrat oss på alla punkter och det dröjer inte länge innan vi gör sköna 3-3! Kalle P stöter in ett inlägg och vi känner att vi nog kan vända denna kantrande skuta på rätt köl igen. Dessvärre tappar vi den poäng vi kämpat oss till, en snabb omställning och Forsa kontrar in segermålet i slutet av matchen. Med några minuter kvar till 90 orkar vi inte resa oss igen och vi förlorar snöpligt. 

Det blir väldigt tydligt idag hur mycket inställningen betyder och att man behöver vara på alerten och ha fullt fokus redan från start - att alla spelar för varandra och som ett lag. Vi har några teorier på varför vi inleder matchen så svagt så det skall vi analysera vidare och jobba på inom gruppen.

Tyvärr negativt slutresultat - MEN - det viktiga och positiva är att laget visar mycket bra moral och höjer sig och gör en andra halvlek som så här i studenttider får betyget B (ev. A för vi vinner ju ändå 2:a).
Bra kämpat!

Målen: 3-4 (1-3) Meron, D. Baban, Karl P.

/Rf
 

<< Tillbaka

 
 
 
Facebook