Matchnummer: 000082151
Samling:13:00
Seger mot Alsen!
2019-08-31 17:56
Alvin Brisvåg 1-0 och första division 3 målet, Dennis Sjölén bäst på plan, Andreas Dahlström stabilt spel och fin nolla och Viktor Jansson 1-0 var dom som gjorde skillnad för Iggarna idag.
Ny tuff bortamatch som dessutom är årets längsta stod på menyn när Iggarna satte sig på bussen och åkte till vackra Bleckåsvallens IP i Alsen. Kniven satt redan på strupen efter förra helgens förlust mot Östavall och vinst ett måste för att nå topp 2.
Iggarna inledde bra och spelade fyndigt och bra anfallsspel. 1-0 kom i den 13 minuten när Viktor Jansson får på en fin träff som letar sig in vid höger stolpe. Matchen fortsätter i högt temp och Alsen ställde om rätt vasst några gånger.

Andra halvlek blir mer av ett ställningskrig, mycket kamp och dueller på mittplanen. Planen var jämn och tät och gräset rätt högt vilket gjorde att det blev mer trötta ben i andra halvlek och därmed fler dueller.

Alsen har några bra lägen på inspel att sätta kvitteringen men Dennis Sjölén var precis överallt och blockade bort minst två givna mål. Iggarna kan till slut stänga matchen på stopptid efter att säsongsdebuterande Karl Palmlöf frispelat Alvin Brisvåg som kunde sätta sitt första mål i division 3.

Skön seger såklart även om spelet kanske inte är där vi vill. Det fick bli blåställen på istället och såna vinster räknas också. Nu står vi över nästa omgång innan vi sätter oss på bussen till Jämtland igen för match mot Frösö IF. Det ser vi fram emot!

+++ Dennis Sjölén - förlorar inte en duell. Grymma skottblockningar!
++ Jonas Karlsson - sattes på prov av Alsens snabba ytter men fixade det galant. Pigg offensivt.
+ Dennis Backström - ny fin match. Som bäst när han är härligt "grinig" i sitt  spel och det var han idag.