Samling:13:00
Seger mot Härnösand!
2019-08-18 19:00
Skyttekungen Niklas Norman kunde räkna in fullträff nr 19 och 20 i dagens toppfajt mot Härnösand.
Mycket stod på spel inför söndagens toppfajt i division 3 mellersta Norrland efter den senaste tidens resultat. Gästande Härnösands FF kunde hänga av Iggarna från den absoluta toppen i händelse av seger. Men det ingick inte i Iggarnas planer, hemmalaget gjorde nästintill en felfri match och vann övertygande med 2-0 och gick upp på andraplats i tabellen, endast en poäng från förstaplatsen.
Iggarna kom ut med en tydlig matchplan att stänga av Härnösands spelmotor på mitten vilket man lyckades genomföra klockrent hela matchen. Första halvlek är jämn och det var två bra lag som kände på varandra. Det skapades en del målchanser i båda riktningarna med övervikt för Iggarna och skyttekungen Niklas Norman som inte fick till avsluten trots tre bra lägen.

Vi är beredda på att notera 0-0 i paus när Viktor Jansson på stopptid gör en magisk dragning på mittplan och sticker ifrån sin bevakning och slår en perfekt genomskärare i djupled till Anders Fridlund som är först på bollen i straffområdet och dras ned av målvakten. Niklas Norman gör inget misstag på den efterföljande straffen och Iggarna kunde gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek så förväntade man sig en anstormning från Härnösand men den uteblev mer eller mindre helt och istället var det Iggarna som styrde händelserna på planen och Härnösand som spelade på omställning. Halvleken blev en jakt på det andra målet för att stänga matchen och samtidigt hålla koll på bortalagets omställningar. Det senare lyckades väl medans det första lät vänta på sig. Men till slut i den 87:e minuten så kunde Niklas Norman göra sitt andra för dagen framnickad av Christian Brolin som mötte ett fint inlägg från Jonas Karlsson.

En mycket bra genomförd match från Iggarna när det behövdes som bäst. Serien lever vidare i allra högsta grad och och fortsättningen blir naturligtvis högintressant. Svårt dela ut betyg idag då man helst skulle vilja dela ut en trea till hela laget för den homogena insatsen. Men det får bli så här:

+++ Lukas Nilsson - stark insats i båda riktningarna och var en av dom som drev Iggarnas offensiv i andra halvlek.
++ Anders Fridlund - fick chansen och tog den verkligen. Stark i det felvända och stack i djupet när han fick läge.
+ Viktor Jansson - briljant agerande innan straffsituationen men poängen är mest för hans defensiva insats i matchen. Gjorde mycket rätt och spelade klokt.