Matchnummer: 000082108
Samling:13:00
Storseger avslutade våren
2019-07-07 08:46
Ett revanschsuget Iggarna gjorde processen kort hemma på Movallen mot jumbon Ope IF. 2-0 efter 15 minuter blev 4-0 innan paus och till slut 6-0 innan slutsignalen ljöd för sista gången denna långa vårsäsong.
Iggarna satte som sagt gasen i botten från start med hög press och ett variationsrikt anfallsspel och efter 12 minuter kunde Niklas Norman göra sitt första mål för dagen efter ett mycket fint anfall regisserat av Viktor Jansson där många offensiva spelare var inblandade. Jansson var på riktigt spelhumör under matchen och hade en fot med i fem (5!) av målen.

Ante Rodin stänkte in 2-0 strax efteråt efter fint väggspel med Crimo och en bollvinst av Jansson högt upp i plan. Crimo sätter 3-0 efter fin assist av Rodin som i sin tur fick bollen av Jansson och strax innan paus så lägger Jansson upp bollen till Backström som brer en riktigt god smörgås till Norman som behärskat nickar in 4-0.

Chippen drog ju till med ett drömmål senast mot Ope och ville ju gärna göra något liknande igen. Nu blev det nästan lika snyggt när han möte Janssons perfekta hörna med pannan i den 60:e minuten. Fyra minuter senare var det dags igen och denna gång efter mycket fint kombinationsspel med Wais som huvudregissör denna gång. Wais vinner en andraboll och håller mycket kallt i bollen och serverar Jonas Karlsson på kanten som sätter in den perfekt till Norman som med en biljardstöt sätter sitt tredje och Iggarnas sjätte mål.

Iggarna byter in hela bänken under andra halvlek och visar upp en imponerande bredd i truppen. Man blir även tvungen byta målvakt då Dalle får en riktigt ful stämpling och tvingas uppsöka akuten för omplåstring. Det resulterar i andra gula kortet för Ope spelaren men frågan om det inte borde varit rött direkt? Baris får i alla fall hoppa in mellan stolparna och får ta Dalles nolla i hamn.

Dagens betygsättning ingen lätt uppgift då i princip alla var med och bidrog och gjorde en gedigen match. Men så här får det bli:

+++ Viktor Jansson - seriens mest sevärda spelare när han är på det här humöret! Vi kan damma av den gamla klassiska hashtaggen #janssonshow på ett flertal sekvenser under matchen.
++ Wais Maihanparast - resolut och aggressiv i presspelet och fina snabba fötter med bollen. Mycket stark match från den lille teknikern.
+ Andreas Rodin - som vanligt bra både framåt och bakåt. Denna gång med tonvikt för offensiven. Hans sätt att vända upp och sätta bollen i spel framåt håller mycket hög nivå.

Kan även tipsa er som har tillgång att se hela matchen Youtube att gå in och kolla och framförallt lyssna på vår utmärkta kommentator som guidar er igenom matchen på ett förnämligt sätt :)