Matchnummer: 000082087
Samling:13:00
Oavgjort i toppmötet
2019-06-16 19:02
Iggarna gästades av serieledarna Frösö IF på lördagen i en match som ingen av lagen ville förlora och allra helst vinna. Iggarna tog tidigt ledningen i matchen och höll den till 83 minuten när Frösö kvitterade. Lite småsegt att tappa segern med relativt lite tid kvar men som matchbilden så ut då var det logiskt med en kvittering.
Iggarna inledde i ett furiöst tempo och tryckte verkligen tillbaka Frösö. Lukas Nilsson hade ett kanonskott som målvakten klarade och men radade upp flertalet hörnor. Och det var på en av dem som utdelningen som när Christian Brolin skjuter in hörnan hårt mot första stolpen och via någon (målvakten?) går bollen i nät. Rättvist och logiskt sett till Iggarnas starka inledning.

1-0 stod sig halvleken ut men Iggarna saknade inte chanser att hänga dit tvåan. Bland annat har Lukas ett nutt kanonskott och vi noterade bra lägen både för Norman och Fridlund.

I andra halvlek så är matchbilden den omvända och Frösö tar initiativet och vinner de flesta dueller. Skapar trots det inte några högkaratiga målchanser men trycker på och förlägger spelet på Iggarnas planhalva. Iggarna har flertalet lägen till omställningar men man får inte riktigt till det med de avgörande passningarna. Bättre skärpa där och matchen hade varit stängd.

Istället så får Frösö sin chans till slut och den tar man och resutatet blir 1-1 i en mycket välspelad och bra match av båda lagen.

+++ Andreas Rodin - mycket stark match igen av Iggarnas kraftverk.
++ Lukas Nilsson - fick chansen som central mittfältare och tog den. Bidrar med ett flow i spelet och kan ända stanna upp och hålla bollen utan att bolltempot tappas.
+ Jonas Karlsson - ägde sin kant både framåt och bakåt.