Samling:14:00
Poäng mot serieledarna
2018-08-18 18:57
Jubel hos Iggarna efter Emil Hallbergs ledningsmål.
Iggarna luggade serieledande Anundsjö borta på fina Olympia i Bredbyn på alla poängen efter tajt match där båda lagen hade bud på ett segermål men där poängen till slut delades när målfabrikationen slutade 1-1.
Serieledande Anundsjö stampade gasen i botten från start och skapade några heta lägen där det bästa var när deras forward vek in utanför straffområdet och drog bollen mot bortre gaveln men Mattias Svärd var med på noterna och låg som en rem och motade bollen till hörna.

Fasta situationer var något som båda lagen var starka på. Anundsjö hade en boll i överkant ribba efter hörna men även Iggarnas fast var farliga. Och det var efter ett långt inkast från André Eliasson som Joel Hallberg nickkarvar in som Iggarna genom Jocke Wiklund vinner andra bollen. Jocke är stark och lyckas peta fram bollen till Emil Hallberg som nyper till direkt och bollen letar sig in bortre hörnet. Mycket skönt och tiden var 23 minuter!

Resten av halvleken avslutas starkt av Iggarna som helt klart lyckas störa Anundsjö och en liten frustration kunde skymtas bland de rödklädda. Det fortsatte även under den andra halvleken där Iggarna får matchen precis dit man vill och kan fortsätta störa hemmalaget.

Hemmalaget jobbar dock sig in i matchen och skapar några bud på kvittering främst genom fasta situationer. Iggarna har flera fina omställnigslägen som man inte förmår utnyttja och därmed stänga matchen. Ett sånt lägen kommer för Iggarna eftern hörna för Anundsjö där man har ett fint läge att sätta bollen bakom backlinjen. Tyvärr slutar det med att man spelar bollen hemåt istället och tappar den och deras vasse forward gör en fin soloprestation och kan rulla in kvitteringen efter 75 minuter.

Båda lagen gick därefter stenhårt för tre poäng där Iggarna bland annat gick upp på tre forwards. Tobbe Björk räddar en boll på mållinjen återigen efter en hörna och Emil Hallberg kommer igenom och hinner före målvakten och skall runda denne när målvakten kapar honom. Slutar med inspark till Anundsjö...

Sista chansen får Christoffer Svedin (piggt inhopp!) som får på en riktigt drömträff på stopptid men tyvärr lite för nära målvakten som hinner få upp nävarna i sista stund och dessutom avstyra returen som Emil störtade på.
En stark poäng mot ett starkt hemmalag där 1-1 till slut för anses vara ganska rättvisande för matchen.

Många om buden när det gäller plussen idag men dom skall delas ut och så här blev det:

+++ Mathias Svärd - höll Iggarna kvar i matchen i första och klev även fram stort i andra.
++ Jocke Wiklund - växte in i matchen och var bara så där otroligt jobbig att möta som bara Jocke kan vara.
+ Joel Hallberg - bäst i en stark backlinje. Mycket kraftfull i luftspelet i båda straffområdena.