Matchnummer: 000082052
Samling:13:00
Proppen ur - målfest på Movallen
2018-06-10 22:32
Emil Hallberg gratuleras av Dennis Baban och Anders Fridlund efter sitt 6-0 nål.
Iggarna studsade tillbaka direkt efter baktakten mot Höga Kusten och körde över Lillhärdal med 6-0 hemma på Movallen. I den andra halvleken var det proppen ur fullständigt och det var som målen från tre halvlekar nu kom i en enda.
Annars kan man säga att första halvlek är en kopia på den första halvleken mot Höga Kusten. Iggarna radar upp superklara målchanser men lyckas bara förvalta en av dom. Den stora skillnaden mot för senast att nu lyckas man hålla tätt bakåt och André Eliassons ledningsmål i sjätte minuten (fint framspelad av Niklas Norman) blir halvlekens enda.

I paus tvingas en av första halvlekens bästa Iggare kliva av då Viktor Jansson känner av en smäll han fick i slutet av halvleken. Det blev ett byte rakt av mot Emil Hallberg som stod över föregående match på grund av skada. Emil kom in och var spelsugen värre och när han klev av plan efter slutsignalen hade han hunnit med tre framspelningar samt ett eget mål.

Det började direkt efter två minuter när Hallberg trampar runt backen och sätter in en perfekt macka till Norman i straffområdet som sätter 2-0 mycket snyggt med högerfoten. Ett par minuter senare är det reprismaskin, Emil når Norman igen men målvakten räddar denna gång och returen ger André Eliasson öppet mål. Och några minuter senare så går Emil loss på kanten igen och ett hårt inspel tvingar en back i Lillhärdal att göra självmål (mycket snyggt för övrigt om det kan vara någon tröst).

Efter den kanonstarten blir spelet återigen mer böljande utan några heta chanser åt något håll. Det hettar till igen när Iggarna får hörna i 78:e minuten. Hörnan i sig plockade målvakten ner rätt enkelt men en medspelare bestämde sig att knuffa omkull Joel Hallberg i samma situation. Varning som dessutom är Lillhärdalingens andra vilket betyder tidig dusch och straff till Iggarna. Den tar Norman hand om och sätter 5-0 med accuratess.

Iggarna gör många byten i slutet och det blir division 3 debut för egna talangen Pacifique Muhizi som presenterar sig för hemmapubliken på bästa sätt genom att slå ett väl avvägt inlägg som Emil Hallberg möter på volley och stänker upp i nättaket. Och på tal om egna produkter så är det härligt att se Johan Näsman och Addo Bytiqi växa in i division 3 kostymen mer och mer.

Målet vaktades för dagen och med den äran av Baris Avic som i sin division 3 debut höll nollan och stod för en stabil och säker insats. Baris som är en otroligt lojal och väldigt omtyckt person i truppen har haft en fin utveckling sedan han kom till oss för 3 år sedan. I avstängde Mathias Svärds frånvaro klev han in idag och skötte sig som sagt klanderfritt.

Dagens plussare sker med inspel från vår fd assiterande Kenneth "KJ" Jansson.

+++ Emil Hallberg - ett mål, tre assist och full fart både offensivt och defensivt. Effektivitet är högt skattat i det läge vi befinner oss i nu och skall premieras.
  ++ Joakim Viklund - gjorde sin bästa match för säsongen. Sprang otroligt mycket, vann boll och täckte ytor.
    + Dennis Sjölén och Joel Hallberg - båda klev fram och tog det ledaransvar som krävdes av dem i den här matchen.