Matchnummer: 000082035
Samling:18:00
Seger mot Sund!
2018-05-18 22:57
Kvällens målskyttar! Emil Hallberg (2-0), André Eliasson (1-0) och Robin Eliasson (3-0).
Nerverna var utanpå tröjan första 30 minuterna men efter ett förlösande 1-0 mål så släppte knutarna och sjävförtroendet kom åter. Och i andra halvlek var det aldrig något snack om vilket håll segern skulle gå.
Inledningen från Iggarna var som sagt långt ifrån bra och Sund var klart bättre och det lag som stod för spelet första halvtimmen. Naturligtvis så satt käftsmällen från Svartviksmatchen i skallarna på Iggarna och det var minst sagt änsligt i början. Sund tryckte på bra och Iggarna fick inrikta sig på omställningar och försöka få fast bollen på offensiv planhalva.

De riktigt heta lägen utblev dock för Sund och efter ett tag började Iggarna hitta in i matchen. Det kändes som att första målet skulle bli mycket avgörande för matchens utfall. Och i minut 43 så lyckas äntligen Iggarna med en diagonal spelvändning när Viktor Jansson slår en cross över Sunds vänsterback och Emil Hallberg vinner löpduellen och sätter in bollen i boxen till André Eliasson som vänder upp och skjuter in bollen bortre hörnet!

I andra halvlek så har Iggarnas självkänsla ökat och man kommer i flera anfall. I minut 52 så når Robin Eliasson broder André som sätter bollen vidare till Jansson som tar sig runt på kanten och sätter in bollen så att en Sundförsvarare slår den i egen ribba och på returen är Emil Hallberg framme och nickar in 2-0. Skönt!

i 64:e minuten får Iggarna hörna som slås mycket fint av Dennis Backström. Robin ville inte vara sämre än lillebror André och nickade mycket snyggt 3-0. Dessutom hans första seriemål för Iggarna - bara en sån sak!

Efter det så kunde Iggarna spela av matchen på ett kontrollerat sätt och det var bud på 4-0 ett par gånger om. En boll hade Fridlund inne efter blivit friställd av Emil i straffområdet men domaren dömde bort det för ruff på målvakten. André Mickelsson hoppar in och serverar namnen Eliasson en fin pasning som André sätter i ribban. Dennis Baban, även han inhoppare, frispelar Emil i straffområdet som dock sprungit sig helt slut efter att ständigt sprungit i djupled så krafterna räcker inte till för att sätta dit bollen.

Sammanfattningsvis en skön och till slut rättvis seger. Vi får ta med oss det in i en ny träningsvecka som kröns av en ny hemmamatch mot Frösö IF på lördag.

+++ Viktor Jansson - den som tog tag i spelet i första och löste nervknutarna. Briljanta framspelningar och vassa dribblingar i vanlig ordning men nu kombinerat med ledaregenskaper.
  ++ Joel Hallberg - tillbaka i mittförsvaret och tog och vann många tuffa dueller.
    + André Eliasson - Ständigt hot och som vanligt stark och tuff i duellerna. Gjorde ett klassmål.