Matchnummer: 000082040
Samling:13:00
Kryss mot Frösö
2018-05-27 22:03
Iggarna ledde med 3-1 med tre minuter kvar av ordinarie speltid och såg ut att ha händelserna under kontroll men Frösö fick kontakt efter ett mycket snöpligt mål och hade sedan fortsatt medstuds när en hörna i 94:e minuten ramlar ned framför fötterna för en Frösöspelare och enkelt kunde raka in kvitteringen. Snöpligt som sagt och minst sagt onödigt.
Annars var det medvind i 3/4-delar av matchen trots att Frösö var det spelförande laget stora delar av matchen. Det fick man vara för Iggarna som höll motståndarna från dom heta målchanserna och mest bara tillät avslut utifrån. Målen stod Iggarna för genom sylvassa omställnigar med Niklas Norman och André Eliasson.

1-0 i minut 19 kommer när Norman vinner en löpduell och rullar in ledningsmålet. Tre minuter senare får Norman en mycket vacker djupledsboll från Emil Hallberg och kan runda målvakten  för dagens andra. Strax efter var det reprismaskin när Norman återigen rundar målvakten och skall rulla in trean när målvakten drar ned honom. Straffen naturligtvis helt given tycker nog alla inklusive Frösö, dock inte domaren Erik Nordqvist som av någon outgrundlig anledning låter bli att blåsa. 2-0 står sig till paus.

Andra halvlek fortsätter med att Frösö spelar runt och börjar närma sig allt hetare målchanser. Till slut hittar man in med en lyftning in i straffområdet och kan redusera i 57:e minuten. Iggarna kontrar omgående och Norman rundar återigen målvakten som fått blodad tand och körde en favorit i repris och drog ner Niklas igen. Men nu kunde inte ens domare Nordqvist undlåta sig blåsa straff. Med Fridlund på bänken och vilade sina ljumskar så klev Robin Eliasson fram och dunkade in 3-1.

Så långt allt frid och fröjd och Iggarna kan försvara sig bra och har dessutom några feta lägen att göra 4-1. Då börjar det krångla. Svärd plockar ned en boll i 87:e minuten och skall sätta en snabb utspark som dock träffar en Frösöspelare i ryggen och studsar in i mål. Ett sånt där mål man släpper in en gång i livet. Frösö forcerar nu vilt och lyckas få en hörna i 94:e. Det blir kalabalik när bollen dimper ned i målområdet och till slu lägger den sej precis framför fötterna på en Frösöit som bara kan raka in kvitteringen.

Kanske rättvist om man ser till spelt på plan men när man leder med två bollar med tre + tillägg kvar skall man vinna. Frösö hade mycket boll och spelade trevligt men Iggarna hade för det mesta koll på läget och kontrade vasst. Men med såna bjudningar som 3-2 målet är blir det darrigt sista minuterna. Men som sagt, helt i onödan.

+++ Niklas Norman - målmaskinen har vaknat! På språng hela matchen och kunde gjort något till.
  ++ Dennis Sjölén - kaptenen tillbaka i försvaret och gjorde en stark match.
    + Viktor Jansson & Emil Hallberg - kantduon som håller igång Iggarnas offensiv i match efter match.