Matchnummer: 050202083
Samling:15:00
Seger i sista hemmamatchen
2018-09-23 23:37
Frida Hellberg fick pris som matchens bästa spelare tillsammans med gästernas Alva Danielsson av Blomsterboden.
Iggarna kom från en rad matcher där resultaten inte gått deras väg men det har absolut funnits goda intentioner och när det vankades säsongens sista match på Movallen så var det bara seger som gällde och det blev egentligen aldrig något snack om saken.

Hög press och snabb återerövring när laget tappat boll var melodin för Iggarna denna soliga eftermiddag och det visade sig vara ett vinnande koncept då Leneli Grönoset redan efter två spelade minuter gav hemmalaget ledningen och satte an tonen för matchen.

Men förväntade vi på läktaren oss en målkavalkad kom vi att bedra oss men det var en intensiv press från Iggarna och Huge hade förtvivlat svårt att behålla bollen under några längre stunder. Chanser dök det såklart upp och Iggarna var nära fler än en gång innan kvarten var spelad, både Johanna Ohlsson och Angelina Ferm hade fina lägen att utöka ledningen men skärpan var inte riktigt där.

Chanserna fortsatte att komma med ett jämt flöde och denna gång var det Nona Saenchai som tog sig in från högerkanten och lade upp för Fanny Westman som sköt precis utanför och bara några minuter senare bjöds vi på ett riktigt fint anfall då Fanny Westman fick bollen till höger om straffområdet och fintade sig förbi en försvarare innan hon hittade in till Johanna Ohlsson i straffområdet som i sin tur spelade vidare till Angelina Ferm som avslutade under målvakten som dock lyckades få en liten touch på bollen så den stannade upp så pass att en försvarare hann emellan innan den rullade in i mål.

Men så efter dryga halvtimmen fick IIK ytterligare utdelning när Angelina Ferm visade prov på bra spelförståelse och bröt ett uppspel precis till vänster utanför offensivt straffområde och hittade enkelt in till en ensam Johanna Ohlsson som bara behövde sätta foten till för att utöka ledningen till 2-0.

I halvlekens sista minut var Johanna Ohlsson på språng i straffområdet igen och försvararen hängde inte med utan fällde henne med en solklar straff som följd, fram klev Wilma Hellström som säkert placerade in 3-0 precis innan vilan.

Andra halvlek tog vid där den första slutade med ett rejält övertag för Iggarna som pressade på konstant och kunde utan att förta sig kontrollera matchbilden helt. Och det dröjde inte ens tio minuter innan det blev ytterligare utdelning, Fanny Westman stod för ett strålande förarbete då hon fick bollen mitt på offensiv planhalva och tog sig förbi flera spelare och kom till ett inläggsläge på högerkanten där hon perfekt hittade in till Angelina Ferm vid den bortre stolpen som lugnt och behärskat kunde plockade ned inlägget och placera in bollen.

Resten av halvleken blev en avslagen tillställning där Iggarna kontrollerade precis allt utan att behöva förta sig allt för mycket och klockan tickade sakta på upp till 90 och förkunnande att Iggarna fick en fin avslutning hemma på Movallen innan det sätt punkt ordentligt för säsongen nästa helg då Iggarna gästar Mohed.

Laget: (4-4-2)

Malin Norman – Klara Franck, Elin Tegenfeldt, Wilma Hellström, Emmie Sundqvist – Nona Saenchai, Frida Hellberg, Leneli Grönoset, Angelina Ferm – Johanna Ohlsson, Fanny Westman

Avb. Linnea Persson, Emma Högström, Ebba Bergsman

Matchens plus:

+++ Frida Hellberg, Kan tyckas tjatigt men hon ägde återigen mittplanen helt både offensivt och defensivt.

++ Fanny Westman, Pigg insats där hon hade en fot med i mycket av det som hände offensivt.

+ Nona Saenchai, aktiv på kanten och länkade ihop på ett bra sätt med anfallarna.