Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK
5 - 1
Stöde IF
Iggesunds IK5 - 1Stöde IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 augusti, 11:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 050202056
Samling:10:00
Femetta mot Stöde
2018-08-19 22:57
Iggarna hade gott om anledningar att fira.
Efter en lite segare start på matchen där studsarna inte alls gick Iggarnas väg växlade hemmalaget upp i andra halvlek och kunde till slut vinna väldigt bekvämt med 5-1 efter att nyförvärvet Leneli Grönoset presenterat sig med två mål för sin nya hemmapublik.

Iggarna hade initiativet från start men fick verkligen marginalerna emot sig och även om övertaget var ganska klart så oroade Stöde med sin snabbe anfallare som ständigt var på språng och tog smarta löpningar och när Stöde fick in bollen bakom backlinjen när Iggarna inte riktigt höll ihop positionsspelet så stod det helt plötsligt 0-1 inte helt logiskt efter att kvarten var spelad.

IIK var nära att replikera omgående då Leneli Grönoset först sköt en frispark precis över ribban och sedan hittade fram till Lisa Bergström som sköt precis utanför krysset från straffområdesgränsen, det var inledningen på en kavalkad av chanser för hemmalaget. Johanna Ohlsson pressade sig igenom centralt och kom fri men målvakten lyckades få tillräckligt mycket av handen på bollen och stoppade upp den tillräckligt så en försvarare hann fram och rensa undan.

Fanny Westman försökte på sig en riktigt spektakulär grej, hon klippte till på en frispark från nära på 45 meter och tvingade målvakten att sträcka ut ordentligt och hon lyckades precis tippa bollen i ribban. På den efterföljande hörnan uppstod smärre panik hos Stöde när Iggarna var nära att trycka in bollen flera gånger om men försvaret lyckades till slut få undan bollen. Men trägen vinner som sagt och kvitteringen kom till slut efter en fin hörna från Westman som skarvades mot bortre stolpen där Leneli Grönoset dök upp och tryckte in bollen.

 

Andra halvlek var det Iggarna för hela slanten som bjöd på ett dynamiskt och varierat anfallsspel och hade bra koll på defensiven där Emmie Sundqvist i vanlig ordning verkar ha bestämt att hon inte kan bli passerad en mot en.

Det dröjde inte heller innan Iggarna blev belönade för sitt fina spel och Johanna Ohlsson fick med sig bollen i djupled efter en fin passning av Frida Hellberg och sköt ett skott som målvakten räddade men på returen var Leneli Grönoset framme och placerade in 2-1. Fasta situationer var fortsatt en framgångsfaktor för Iggarna och Fanny Westmans fina leveranser var nära att se till att Iggarna utökade ledningen ytterligare ett par gånger innan det till slut blev mål efter att hon prickat pannan på Johanna Ohlsson som resolut tryckte in bollen från nära håll.

Westman fortsatte att vara på utmärkt spelhumör och slet förtjänstfullt ute på högerkanten innan och fick fram bollen till Johanna Ohlsson som denna gång rundade målvakten och placerade lugnt in bollen, detta skedde efter ungefär 75 minuters spel och matchen var helt klart avgjord. Men Iggesund trummade på och fortsatte hålla kontroll på tillställningarna och som avslutning på matchen tog sig Johanna Ohlsson igenom till höger i straffområdet och spelade över till andra stolpen där Fanny Westman som fick sätta punkt för en fin laginsats med att placera in 5-1 i den allra sista matchminuten.

 

Iggarna var det bättre laget matchen igenom men den första halvleken blev ändå hyfsat jämn så länge som Stöde orkade stå emot och i andra halvlek där Iggarna fick ändå bättre fart på sitt spel och kunde variera kortare kombinationer och snabbare passningar i djupled blev det aldrig något snack om saken.

 

Laget: (4-4-2)

Pernilla Röjehag – Emmie Sundqvist, Klara Franck, Elin Tegenfeldt, Emma Högström – Fanny Westman, Frida Hellberg, Leneli Grönoset, Lisa Bergström – Johanna Ohlsson, Malin Norman

Avb. Emma Lönnberg, Isabel Brink, Isa Wenntröm, Matilda Larsson, Emma Danielsson

 

Matchens plus:

+++ Fanny Westman, framspelare målskytt och hårdjobbare i ett paket, gjorde en strålande isats på kanten

++ Johanna Ohlsson, hårt bevakad i första halvlek men när hon började komma ner i planen emellanåt hade Stöde inget att sätta emot.

+ Leneli Grönoset, Fick debutera i ovan position men gjorde en riktigt fin insats och låg bakom mycket i offensiven och satte dessutom två viktiga mål.


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook