Samling:14:00
Säker seger mot Mohed
2018-07-01 14:40
Klara Franck och resten av försvaret höll tätt matchen igenom.
Mohed gästade Movallen för vårsäsongens sista match och under en fantastisk sommarsol kunde Iggarna ta en härlig och välförtjänst seger efter att ha växlat upp i andra halvlek.

Första halvlek var ganska tempofattig och då blev det rätt mycket spel på mittplan men när det gällde chanserna så var ändå Iggarna det lag som hade klart övertag. Johanna Ohlsson fortsatte att visa på fin form och drog ifrån hela Moheds försvar och satte avslutet i insidan på stolpen där Linnea Persson störtade fram för att stöta in returen men en försvarare lyckades kasta fram en fot och hennes avslut gick rakt upp i luften och målvakten lyckades fånga bollen.

Nästa chans tillföll även den Iggarna då Michaela Törnquist nickade precis över ribban från nära håll efter en fin hörna från Fanny Westman.  Tempot fortsatte att inte vara allt för högt och Iggarna hade bra kontroll på händelserna och försvaret ledda av Elin Tegenfeldt som inte såg ut att varit bort från fotbollen överhuvudtaget släppte knappt till något alls. Framåt var det Iggarnas fart som ställde till stora problem för Mohed och Johanna Ohlsson visade att den fina formen höll i sig när hon tog sig förbi två försvarare in från vänsterkanten och spelade över mot Fanny Westman som mitt i straffområdet sköt precis utanför stolpen. Efter det var det Mohed som blixtrade till, en perfekt crosspassning från högerkanten hittade en djupledslöpare på andra sidan som tog med sig bollen och avslutade klockrent i stolpen där Lisa Bergström hann fram och rensade undan innan någon Mohedsanfallare hann dra nytta av returen.

På den efterföljande hörnan var Mohed ruggigt nära att ta ledningen på den efterföljande hörnan men Malin Norman var omutlig och styrde först undan ett skott från nära håll innan hon gjorde en mycket fin fotparad och undanröjde nästa hot och halvleken slutade 0-0.

Andra halvlek inleddes utmärkt för Iggarnas del då Frida Hellberg vann tillbaka bollen högt upp mitt på offensiv planhalva och upptäckte att målvakten stod långt ut och lyfte bollen perfekt över henne och in i mål som en följd på att Iggarna kom ut med ett helt annat tempo och Mohed hade nu svårare att hänga med. Det dröjde heller inte länga innan Iggarna utökade ledningen då (lite osäker på passningsläggaren här) Klara Franck lyfte en fin boll in bakom Moheds högerback till en djupledslöpande Johanna Ohlsson som tog med sig bollen och perfekt placerade den förbi den utrusande målvakten.

Nu hade Mohed märkbara problem och Iggarna kontrollerade matchen och Moheds korta kontringar tvingades ut mot kanterna och hade svårt att skapa några riktigt klara chanser.

Hela laget stod för en fin insats speciellt i andra halvlek där Johanna Ohlsson ofta var tungan på vågen sista tredjedelen och det var också hon som fick sista ordet när hon återigen tog sig förbi två försvarare in i vänstra halvan av straffområdet och kyligt rullade in 3-0 och fastställde slutresultatet.

En komfortabel seger för Iggarna som hade kontroll matchen igenom även om Mohed speciellt under första halvlek hade chanser att göra matchen riktigt spännande men Iggarnas fart blev avgörande när Mohed inte riktigt hängde med i det högre tempot.

Laget: (4-4-2)

Malin Norman – Emma Högström, Elin Tegenfeldt, Klara Franck, Lisa Bergström – Nona Saenchai, Frida Hellberg, Michaela Törnquist, Fanny Westman – Johanna Ohlsson, Linnea Persson

Avb. Pernilla Röjehag, Paulina Andersson, Emma Lönnberg, Wilma Hellström, Natalie Granvik, Julia Andersson

Matchens plus: (framröstat av spelarna)

+++ Elin Tegenfeldt, Försvarschef av stora mått släppte inte en jävel över bron och trygg i uppspelsfasen.

++ Malin Norman, Tryggheten själv när en chans uppenbarade sig för Mohed, utstrålar trygghet.

+ Johanna Ohlsson, Två mål och ständigt på språng, skapar både chanser för sig själv och sina lagkamrater.