Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Stöde IF
1 - 0
Iggesunds IK
Stöde IF1 - 0Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 10 maj, 13:00
Plats:Stöde IP
Tävling:
Matchnummer: 050202012
Samling:12:00
God moral men noll poäng
2018-05-13 22:26
Efter en tät och kampfylld tillställning stod Stöde som segrare efter att ha varit det hetare laget i just kampmomenten och när planen inte alls bjöd upp till något vidare passningsspel är det helt avgörande att vinna duellerna och andrabollarna och där var tyvärr Stöde det hetare laget och vann till slut rättvist.

Hemmalaget började också hetast och var nära att ta ledningen tidigt i matchen på en hörna men efter viss panik lyckades tillslut Iggarna få undan bollen och själva ordna fram en hörna, tyvärr ville det sig inte bättre än att Stöde kontrade snabbt och fick precis fram bollen mellan mitt- och ytterback till höger i straffområdet och anfallaren lyckades tack vare en något tursam studs få med sig bollen runt Röjehag och kunde sedan enkelt rulla in den i mål.

Iggarna hade fortsatt svårt och Stöde var hetare överlag och hade klart mer boll än sina gäster som fick nöja sig med korta anfall ofta tvingade att slå längre passningar vilket resulterade i att Iggarnas anfallare hamnade isolerade långt upp i planen och ett aggressivt Stödeförsvar hade inga större bekymmer att hålla undan för vilt kämpande Iggare längst upp i planen och den första halvleken slutade med en rättvis ettmålsledning för hemmalaget.

 

I andra halvlek var det nära att Iggarna fick en smakstart då Johanna Ohlsson fick med sig bollen perfekt i djupled efter en fin passning av (tror jag) Emmie Sundqvist men helt plötsligt när hon var på väg in i straffområdet studsade bollen upp på hennes knä och försvann ut till inspark. Istället återgår matchbilden till den från första halvlek och Stöde är riktigt nära två gånger om då först de får ett mål bortdömt efter en rörig situation där Röjehag räddade första avslutet men anfallaren som stötte i returen stod offside så domaren lyfte sin flagga. Bara minuten senare var det fara på färde igen då Stödes skyttedrottning tog sig igenom till vänster och ur snäv vinkel sköt bollen i undersidan av ribban och ut. Iggarna fick förlita sig mycket till fasta situationer för att hinna flytta fram laget och det var inte långt undan att Klara Franck hittade fram till Emma Högström vid den bortre stolpen med en frispark från högerkanten men bollen smet några centimeter framför hennes fot då hon kastade sig fram.

Iggarnas desperation ökade och när man hade svårt att ta sig in i straffområdet eller etablera något eget spel fick man testa avslut från distans och Johanna Ohlsson var retsamt nära när hon fick bollen en bit utanför straffområdet snett till vänster och vände upp innan hon klippte till och satte bollen klockrent i ribban. Iggarna flyttade fram positionerna allt mer men Stöde hade bra kontroll och höll undan och kvitterade ut en rättvis seger där det helt enkelt inte ville sig för Iggesund som dock visade prov på god moral och aldrig gav upp hur jobbigt det än blev stundtals.

 

Laget: (4-4-2)

Pernilla Röjehag – Emmie Sundqvist, Emma Trönnhagen, Klara Franck, Emma Högström – Julia Andersson, Frida Hellberg, Nona Saenchai, Moa Backström – Fanny Westman, Malin Norman

 

Avb. Emma Lönnberg, Johanna Ohlsson, Isa Wennström, Emma Bergsman

 

Matchens plus:

+++ Frida Hellberg

++ Emma Trönnhagen

+ Emmie Sundqvist 


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook