Samling:15:00
Kämpainsats gav tre premiärpoäng
2018-04-29 12:44
Äntligen dags för seriepremiär och det var intressanta förutsättningar som de båda lagen bjöds på då inget av lagen haft möjlighet att träna på naturgräs en enda gång på grund av den snörika vintern men premiären spelades på det och det ställde stundom till det för båda lagen.

Matchens första läge tillföll Iggarna efter en fin hörna från Klara Franck var Wilma Hellström nära att forcera in den men Skutskär lyckades få undan med viss möda.

I övrigt var det dock Skutskär som inledde matchen allra bäst och Pernilla Röjehag tvingades till en riktigt fin reflexräddning då Skutskär fick öppet läge till höger i straffområdet.

Skutskär fortsatte att ha kommandot och Iggarna hade svårt att få till något konstruktivt och blev väldigt ofta stressade och fick skicka ifrån sig bollen, men gör du det på rätt sätt med Johanna Ohlsson längst fram kan det betala sig och det var inte långt undan att det gjorde just det när hon pressade sig förbi en försvarare mitt i planen och i kamp med två andra lyckas få till ett avslut men tyvärr inte förbi målvakten.

Istället är det Skutskär som får utdelning på sitt spelövertag, de vann tillbaka bollen på mittplan när Iggarna var på väg att flytta upp och spelade in den mellan ytter- och mittback till en djupledslöpande Mikaela Parner som lyckades runda Röjehag och lägga in 1-0 till hemmalaget.

Och bara några minuter senare var samme Parner i farten igen men denna gång satte hon bollen i stolpen tack och lov. Nu gjorde tränarna på sidan en mycket lyckad justering, Emmie Sundqvist fick byta sida och ha som huvuduppgift att ta reda på denne Parner som orsakat alla problem Iggarna haft under inledningen på matchen och som hon tog hand om henne, hon kom ingenstans!

Det stabiliserade åtminstone läget bakåt en del även om det offensiva spelet inte klickade ordentligt kunde Iggarna nu få till lite mer anfallsspel och Johanna Ohlsson som visat strålande form på försäsongen tog sig igenom till vänster i straffområdet och fick en riktigt fin träff med vänsterfoten som målvakten inte klarade av att styra undan och satte kvitteringen med knappa tio minuter kvar av halvleken ett resultat som kanske inte var helt rättvist sett till matchbilden men desto skönare att ha med sig inför den andra.

I andra halvlek hade Iggarna nog lite gett upp tankarna på att lira ut sitt motstånd utan insett att nu är det hårt jobb som gäller om tre poäng ska med härifrån underlaget bjöd liksom inte riktigt upp till den typen av fotboll.

Och med den nya matchbilden så blev det också betydligt färre chanser och Skutskär fick nu vara det lag som hade jobbigast att etablera något spel och tvingades allt oftare bara skicka ifrån sig bollen och när en sådan slogs oförsiktigt in från högerbacksposition in framför eget straffområde var Malin Norman påpassligt där och vann tillbaka bollen och uppfattade snabbt att målvakten var långt ute och satte mycket behärskat 1-1 precis under ribban.

Bara minuten senare fick Iggarna frispark mitt på Skutskärs planhalva och Klara Franck fick en riktigt fin träff som satt i ribban och ned i gräset där Malin Norman påpassligt dök upp och dunkade bollen i nät fram till 1-3!

De två snabba målen tog luften ur Skutskär som bara egentligen hade ett halvfarligt inlägg som oroade under slutminuterna och Iggarna kunde hålla undan till en mycket skön premiärseger.

Det här var som sagt inte den mest välspelade matchen men förutsättningarna för det fanns inte riktigt och då får ändamålet helga medlen helt enkelt.

Laget: (4-4-2)

Pernilla Röjehag - Klara Franck, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Emmie Sundqvist - Nona Saenchai, Michaela Törnquist, Frida Hellberg, Emelie Scott - Malin Norman, Johanna Ohlsson

avb. Ebba Bergsman, Emma Högström, Natalie Granvik, Fanny Westman, Moa Backström

Matchens plus:

+++ Emmie Sundqvist – Fullkomligt raderade bort Skutskärs offensiva hot en mot en kom de inte förbi henne en enda gång och knappt tog de sig förbi när de kom i två mot ett lägen heller.

++ Frida Hellberg – Spelmotor, bollvinnare hänförare. Tog vid där hon avslutade förra säsongen.

+ Malin Norman – Slet hårt längst fram tog emot många uppspel och gjorde framförallt två mål

+ Fanny Westman – Tillbaka efter sin korsbandsskada och kliver in som hon aldrig varit borta, jagade livet ur Skutskärs backlinje som snart fokuserade mer på Fanny än att försvara korrekt.